Wall Street herstelt richting weekend

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is vrijdag overwegend hoger geëindigd. De S&P 500 index steeg fractioneel op 3.901,36 punten. De Dow Jones index steeg licht op 31.261,90 punten. De Nasdaq eindigde vrijdag 0,3 procent in het rood op 11.354,62 punten.

Vrijdag leek aanvankelijk sprake van herstel. Beleggers reageerden positief op een renteverlaging door de Chinese centrale bank. Vervolgens zakten de markten weg en leek de S&P zelfs in een bear market te belanden. Een late ommekeer in New York kon dat voorkomen.

Aandelenmarkten kwamen deze week onder druk te staan door bezorgdheid over de
wereldeconomie en een mogelijke recessie. Beleggers vragen zich af hoe agressief de Federal Reserve zal reageren op de hoge inflatie en de coronalockdowns in China. Dat laatste zorgt voor een groeivertraging en aanhoudende problemen in de toeleveringsketen.

Ook de teleurstellende kwartaalrapporten van retailers als Walmart, Kohl's en Target doen vrezen voor een recessie.

"Aandelenmarkten blijven wankel. De lijst met zorgen van beleggers wordt steeds groter", volgens Fawad Razaqzada, marktanalist bij City Index en Forex.com.

"Inflatie. Rentestijgingen. Lage economische groei. Stagflatie. Recessie. Misschien wel het belangrijkste voor aandelen: de Fed is er niet om te voorzien in buffer, zoals voorheen", aldus de marktkenner.

De Dow Jones index verloor deze week ruim 3 procent en zit inmiddels in de langste verliesreeks sinds 90 jaar. De S&P en Nasdaq leverden deze week respectievelijk 3,5 en 4,5 procent in.

De euro/dollar handelde vrijdagavond op 1,0556. 

De olieprijs is vrijdag licht gestegen. Bij een settlement van 110,28 dollar werd een vat West Texas Intermediate bijna een half procent duurder. Op weekbasis bleef de olieprijs vrijwel stabiel.

Bedrijfsnieuws

Applied Materials heeft in het tweede kwartaal van zijn lopende boekjaar minder winst behaald dan verwacht, onder meer door de aanhoudende problemen in de aanvoerketen. De outlook viel ook tegen, waarop het aandeel donderdag nabeurs al onder druk stond. Vrijdag verloor het aandeel 4 procent.

Deere verhoogde de outlook, na sterker dan verwachte cijfers in het tweede kwartaal van het lopende gebroken boekjaar. Het aandeel daalde toch 14 procent.

Groeiaandelen stonden vrijdag onder druk. Nvidia verloor 2,5 procent en Tesla 6,5 procent.

Na stevige verliezen eerder deze week sloten Walmart en Target vrijdag hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Olieprijs blijft boven 110 dollar

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag licht gestegen. Bij een settlement van 110,28 dollar werd een vat West Texas Intermediate bijna een half procent duurder. Op weekbasis bleef de olieprijs vrijwel stabiel.

"Olie beweegt in een krappe bandbreedte, gevangen tussen een krapper monetair beleid die een economische vertraging veroorzaakt en een krapper aanbod wereldwijd", aldus marktstrateeg Ole Hansen van Saxo Bank.

Dat laatste kan verergeren wanneer China zijn lockdownmaatregelen volledig opheft. Dan kan de economie herstellen waardoor de vraag naar olie ook weer toeneemt. Eerder deze week reageerde de olieprijs al positief op een kleine versoepeling in Sjanghai.

Brent noteerde vrijdag op 112,37 dollar. Online broker Lynx denkt dat Brent bij een opwaartse uitbraak kan stijgen naar 120 dollar per vat. Bij een neerwaartse uitbraak daalt de prijs van een vat richting de 80 dollar, aldus beleggingsspecialist Justin Blekemolen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Weekoverzicht: Bel20 lichtjes lager

(ABM FN) De Brusselse beurs had weer een volatiele week achter de rug. Uiteindelijk eindigde de Bel20 de week op 3.923 punten, dicht bij zijn niveau van vorige week. Eerder in de week was de hoofdindex er toch nog in geslaagd terug te keren tot het niveau van 4.000 punten, maar de vrees voor een recessie heeft de koersen weer omlaag geduwd.

Er heerst onder beleggers nog altijd veel onzekerheid. Over de hoge inflatie en het monetaire beleid van centrale banken in reactie daarop, maar ook de oorlog in Oekraïne en de coronabeperkingen in China.

Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell zei deze week in een paneldiscussie dat hij gelooft in een 'min of meer' zachte landing van de Amerikaanse economie in plaats van een harde terugval in een recessie. Dat betekent echter niet dat het verkrappen van het monetaire beleid compleet pijnloos zal zijn, aldus Powell, die sprak van een 'softish' landing.

De Fed-voorzitter zei ook dat de centrale bank niet zal twijfelen om de rentes te laten stijgen tot een neutraal niveau totdat er een duidelijk signaal is dat de inflatie onder controle is.

Dit alles leidt tot zorgen onder beleggers dat de rentes in een hoger tempo verhoogd kunnen worden, volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

De markten hielden volgens de analist al rekening met een verhoging met 50 basispunten in mei en juni. "Maar nu wordt er ook gesproken over eenzelfde verhoging in juli", aldus Hewson.  

Sterke groeivertraging China

Op macro-economisch vlak werd deze week bekend dat de detailhandelsverkopen in China in april flink zijn gedaald. Dat gold ook voor de industriële productie in dezelfde maand. Ook de autoverkopen waren mager.

"Deze cijfers duiden op een sterke groeivertraging van de op één na grootste economie ter wereld", aldus investment manager Simon Wiersma van ING. Hij wees op een lichtpuntje voor de Chinezen, namelijk dat Sjanghai na weken van lockdown voorzichtig van het slot gaat.

"En dat is hard nodig, omdat de Chinese economie vorige maand behoorlijk tot stilstand is gekomen", aldus Wiersma, die de angst voor een recessie nog wel overdreven vindt.

Vrijdag verlaagde de Chinese centrale bank de vijfjaarsrente met 15 basispunten. "Daarmee lijkt China vooral de huizenmarkt alweer wat extra ademruimte te willen geven. De vraag naar leningen is recentelijk namelijk fors gezakt, wat een gebrek aan vertrouwen onder bedrijven en consumenten signaleert", aldus beleggingsspecialist Kevin Verstraete van Lynx.

Wiersma van ING noemt de renteverlaging een belangrijke impuls voor de Chinese economie. "En stel dat ook de lockdowns in een aantal [Chinese] steden worden versoepeld? Dat zou een sterk positief signaal zijn voor de beurzen", aldus Wiersma. "Het zou ook de vrees voor een recessie, die we overdreven vinden, doen afnemen."

Zwakte Amerikaanse detailhandel wakkert recessieangst aanDe zorgen over een recessie werden deze week ook onderstreept door cijfers over de Amerikaanse detailhandel. De detailhandelsverkopen, die belangrijk zijn voor de markt gezien het inzicht in de ontwikkeling van de Amerikaanse economie, stegen in april iets minder dan verwacht. Verder kwam Walmart met een outlookverlaging, terwijl warenhuis Kohl's een winstwaarschuwing gaf. Target verloor een kwart van zijn beurswaarde na teleurstellende kwartaalcijfers en een verlaging van de outlook.

"Juist van winkels voor de eerste levensbehoeften wordt verondersteld dat deze ‘defensief’ zijn: relatief goed bestand zijn tegen economisch mindere tijden. Ook zouden deze de inflatie kunnen doorberekenen aan de klant, dus dat dit slechts deels lukte, was een tegenvaller", aldus Wiersma van ING.

ECB bereidt markt voor op renteverhoging

De euro/dollar noteerde vrijdag op 1,0560 en daarmee op weekbasis bijna anderhalf procent hoger.

De president van De Nederlandsche Bank Klaas Knot vindt het een "realistische verwachting" dat de rente door de Europese Centrale Bank wordt verhoogd tijdens de beleidsvergadering op 21 juli. Dit zegt hij in een fragment van het televisieprogramma College Tour, dat op 22 mei wordt uitgezonden, met ECB-voorzitter Christine Lagarde als hoofdgast.

"Mijn voorkeur, op basis van de huidige kennis, zou zijn om dan inderdaad de rente met een kwart procentpunt te verhogen, tenzij we in de komende maanden nog meer informatie zouden krijgen dat de inflatie zich verder aan het verbreden is, dan wel verder aan het oplopen is", aldus Knot.

"Als dat het geval is, dan zou eventueel grotere rentestappen ook niet moeten worden uitgesloten", aldus de centraal bankier, die erkent dat dit een verhoging met een half procent zou kunnen zijn.

In een reactie op de woorden van Knot in College Tour, zegt Lagarde in hetzelfde fragment dat zij en Knot op één lijn zitten, namelijk dat alle beschikbare instrumenten moeten worden ingezet om de inflatie omlaag te krijgen. "En we zijn dat proces al begonnen", voegde zij toe.

De notulen van de ECB die deze week verschenen, lijken de markt verder voor te bereiden op een aanstaande renteverhoging. Beleidsmakers stelden dan de centrale bank evenveel waarde moet hechten aan de hoge inflatie als het in het verleden deed bij de lage inflatie.

De centrale bank heeft zich immers vastgelegd op symmetrie in het monetaire beleid, stelden deze beleidsmakers, en als de ECB nu te lang wacht met het verhogen van de rente, dan dreigt het monetaire beleid achterop te raken bij de curve.

De olieprijs noteerde vrijdag rond 110 dollar en daarmee op weekbasis vrijwel stabiel.

Stijgers en dalers

Deze week was een van de laatste weken van het resultatenseizoen, met cijfers van onder andere Ackermans & van Haaren en CFE, die beleggers teleurstelde.

De holding Ackermans & van Haaren kondigde aan dat zij in 2022 opnieuw een recordwinst verwacht, geholpen door meerwaarden uit de verkoop van Anima en Manuchar. De koers van het aandeel daalde met 3,4 procent.

CFE heeft een dubbele winstwaarschuwing gegeven, één voor DEME en één voor de bedrijven die in CFE blijven, merkte ING op. Beide bedrijven worden getroffen door stijgende kosten als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Degroof Petercam heeft het aandeel van zijn kooplijst geschrapt. CFE is sterk gedaald en heeft deze week 11,4 procent verloren.

DEME zal vanaf eind juni op de beurs genoteerd worden, zo kondigde CFE ook aan.

IBA heeft een uitstekend eerste kwartaal achter de rug, aldus Kepler Cheuvreux. Het aantal bestellingen is toegenomen, al werden er geen details gegeven. IBA is op de goede weg, volgens Kepler, hoewel men graag cijfers zou zien om dat te staven. Het aandeel is deze week 2,9 procent gestegen.

UCB heeft deze week een reeks downgrades gekregen. Analisten denken dat de lancering van Bimekizumab in de VS met een jaar zal worden uitgesteld, nadat de FDA vorige week de aanvraag van UCB heeft afgewezen.

Het Sofina-aandeel verloor deze week 6,6 procent. De prijs kwam onder druk te staan omdat Viceroy Research een short positie innam. Volgens Viceroy was de waardering van Byju's, waarin Sofina een aandeel heeft, overdreven. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

EVS bevestigt omzetverwachting

(ABM FN) EVS Broadcast Equipment heeft de omzet zien stijgen in het eerste kwartaal en herhaalde de omzetverwachtingen voor de rest van het jaar.  Dit liet het mediabedrijf vrijdagavond weten.

“2021 was een recordjaar voor EVS en op basis van de sterke orderinstroom in het eerste kwartaal, zijn we ook voorzichtig optimistisch voor 2022”, zei CEO Serge Van Herck in een toelichting. 

EVS verzekerde zich van een omzet voor 2022, exclusief de verhuur aan grote evenementen, van 81,8 miljoen euro, een stijging van 51,2 procent op jaarbasis. Daar komt nog eens 9,2 miljoen euro bovenop voor de grote evenementen.

Aan het einde van het kwartaal was het orderboek voor 2023 en daarna gevuld met 15,5 miljoen euro aan opdrachten, exclusief de orders voor de verhuur aan grote evenementen. Dit is een groei van 5,4 procent.

EVS bevestigde vrijdag de omzetverwachting van 125 tot 140 miljoen euro voor dit jaar.

Om tekorten aan elektronische componenten te voorkomen, heeft EVS tevens zijn leveringstermijnen verlengd. De focus blijft op het hebben van voldoende voorraden.

De operationele kosten zullen dit jaar, zoals eerder aangegeven, met 5 tot 10 procent stijgen. Als gevolg van de hoge inflatie denkt EVS eerder aan de bovenkant van deze bandbreedte te zullen uitkomen. De brutomarge ontwikkelt zich volgens EVS conform verwachting.

“Het management gaf eerder al aan de druk uit deze hoek te zien toenemen” aldus analist Michael Roeg van Degroof Petercam in een vooruitblik aan ABM Financial News eerder deze week. 

Verder zei het beeldvormingsbedrijf dat het de prijsstijgingen die het nu ziet zal doorrekenen aan de klant.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Europese beurzen hoger het weekend in

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag hoger geëindigd. De Stoxx Europe 600 index sloot 0,7 procent in de plus op 431,10 punten, de Duitse DAX steeg 0,7 procent op 13.981,91 punten en de Franse CAC 40 won 0,2 procent op 6.285,24 punten. De Britse FTSE 100 sloot 1,2 procent hoger op 7.389,98 punten.

Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets zag herstel aan het eind van een zeer volatiele handelsweek, waarbij met name aandelen van consumentengoederen het zwaar te verduren hadden.

Vrijdag wisten de Europese beurzen in het groen te blijven, maar richting de slotbel werd een deel van de winsten toch ingeleverd nadat Wall Street omlaag dook.

Het aanvankelijke optimisme werd gevoed door het nieuws dat de Chinese centrale bank de vijfjaarsrente heeft verlaagd met 15 basispunten. "Daarmee lijkt China vooral de huizenmarkt alweer wat extra ademruimte te willen geven. De vraag naar leningen is recentelijk namelijk fors gezakt, wat een gebrek aan vertrouwen onder bedrijven en consumenten signaleert", aldus beleggingsspecialist Kevin Verstraete van Lynx.

Investment manager Simon Wiersma van ING noemt de renteverlaging een belangrijke impuls voor de Chinese economie. "En stel dat ook de lockdowns in een aantal [Chinese] steden worden versoepeld? Dat zou een sterk positief signaal zijn voor de beurzen", aldus Wiersma. "Het zou ook de vrees voor een recessie, die we overdreven vinden, doen afnemen."

De producentenprijzen in Duitsland zijn in april nog harder gestegen dan in maart. Op jaarbasis liepen de prijzen afgelopen maand met 33,5 procent op. Dit was meer dan de 30,9 procent die over maart werd gerapporteerd.
 
De detailhandelsverkopen in het Verenigd Koninkrijk zijn in april met 1,4 procent gestegen op maandbasis, waar een afname met 0,3 procent was verwacht. De daling op jaarbasis van 4,9 procent was een meevaller ten opzichte van de verwachte min van 7,2 procent.

Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in mei licht verbeterd. De voorlopige index kwam uit op 21,1 negatief, tegenover min 22 in april.

WTI-olie kost vrijdag rond de 110 dollar per vat. De euro/dollar noteerde op 1,0552.
 
Bedrijfsnieuws

Air France-KLM is in gesprek met Apollo Global Management over een kapitaalinjectie van 500 miljoen euro. Het aandeel won een procent.

In Parijs ging Unibail-Rodamco-Westfield aan kop, met een plus van meer dan 3 procent. Xavier Niel heeft zijn belang in Unibail vergroot naar 27,07 procent. De Franse miljardair zou geen plannen hebben om de controle over Unibail te krijgen, maar wil zijn belang wel verder uitbreiden.

Hekkensluiters in de CAC 40 waren de luxemerken Hermes en LVMH, die zo'n 2 procent verloren.

In Frankfurt was het opnieuw een goede dag voor Merck KGaA. Het aandeel won bijna 3 procent. Ook HelloFresh deed goede zaken in de DAX.

Herverzekeraars Munich Re en Hannover Re belandden onderaan, met verliezen van 1 tot 3 procent, mogelijk vanwege het noodweer dat delen van Duitsland gisteren en vandaag teistert.

Wall Street

Rond het slot in Europa noteerden de Amerikaanse beurzen lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

KBC Ancora start aandeleninkoop

(ABM FN) KBC Ancora begint op 10 juni met het inkopen van eigen aandelen, voor een totaalbedrag van 50 miljoen euro. Dit meldde de vennootschap uit Leuven vrijdag nabeurs.

De opzet van het inkoopprogramma is om het aantal uitstaande dividendgerechtigde aandelen te verminderen.

De teruggekochte aandelen zullen in eerste instantie worden aangehouden als eigen aandelen, aldus KBC Ancora.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Bel20 sluit week hoger af

(ABM FN) De Brusselse beurs is vrijdag in het groen gesloten, al bleef na een aantal zwakke dagen de sterindex op weekbasis nog steeds in het rood noteren.

De Bel20 won vandaag 0,8 procent op 3.923 punten. Vorige week sloot de index nog op 3.944 punten af.

“Het is nog te vroeg om van een trendommekeer te spreken, maar wij blijven van het idee dat er misschien wel veel onzekerheden zijn, maar dat de meeste bedrijven bewijzen dat hun business goed blijft draaien”, aldus Stefaan Casteleyn, vermogensbeheerder bij 1Vermogensbeheer in gesprek met ABM Financial News.

“Ook zijn er al bij al weinig bedrijven die negatieve uitspraken gedaan hebben over het afgelopen kwartaal en de toekomst. In die zin zou je kunnen denken dat de koersen teveel gecorrigeerd zijn in heel wat cyclische bedrijven”, vervolgt Casteleyn.

En die correcties waren de afgelopen dagen duidelijk zichtbaar op de financiële markten. “Gisteren en de voorbije dagen dook de recessie-angst op in het marktsentiment”, aldus Philippe Gijsels, marktstrateeg bij BNP Paribas Fortis. “De redenering is geworden dat de rentestijgingen op termijn ook de economische groei onderuit zullen halen en de Amerikaanse en in afgeleide orde de wereldeconomie in een recessie zullen duwen. Dat betekent dat een dalende aandelenmarkt de afgelopen dagen niet samen ging met een stijgende, maar met een dalende rente”, legt Gijsels uit.

Echter zorgt dit wel voor kansen gaat Casteleyn verder. “Kijk maar naar het Noors pensioenfonds dat onlangs in Bekaert een participatie heeft genomen. De markt heeft industriële bedrijven toch wel fors afgestraft en daar zijn wel kansen te vinden. Of Aperam dat actief is in roestvrij staal, men gaf al aan dat men betere cijfers verwacht in het tweede kwartaal dan in het eerste”, aldus Casteleyn.

Toch is er nog veel pessimisme. “Kijk maar naar de laatste 2 weken in de grondstoffensector. Daar heeft men toch wat winst genomen zoals bij de goudmijnen. Maar kijk je bij de grote bevragingen bij vermogensbeheerders over hun cashniveau, dan zie je dat deze op een all time high staan. Op een gegeven moment zal die cash toch naar de aandelenmarkten moeten bewegen”, denkt Casteleyn.

Op macro-economisch vlak was het een eerder rustige dag. Zo bleek dat het consumentenvertrouwen in de eurozone in mei licht gestegen is. 

De prijs voor een vat Brent-olie noteerde 1 procent hoger op 112 dollar. De euro/dollar koers noteerde bij schrijven op 1,0552.

Stijgers en dalers

In de hoofdindex ging Sofina aan de leiding met een koerswinst van 2,7 procent, gevolgd door WDP met een stijging van 2,5 procent.

Ageas heeft voor bijna 70 miljoen euro een meerderheidsbelang in een Indiase joint venture gekocht. Het aandeel verloor 0,1 procent.

Het aantal dalers was beperkt in de Bel20. UCB droeg de rode lantaarn met een verlies van 1,9 procent. 

In de BelMid won Agfa-Gevaert 7 procent. Het bedrijf heeft zijn grootste afdeling, ofwel drukplaten, te koop gezet, aldus De Tijd. KBC Securities verhoogde het koersdoel tot 4,90 euro met een ongewijzigd Accumuleren advies. Kepler Cheuvreux ziet de verkoop van deze divisie als een belangrijke koersaanjager.

Het aandeel Orange Belgium gaf 2,3 procent prijs.

Onder de kleinere aandelen vloog MDxHealth 7,7 procent omhoog. SelectMDx wordt in de VS door Medicare gedekt. Dit is zeer goed nieuws, volgens KBC Securities, hoewel het geen grote verrassing is. 

Een kleine meerderheid van de aandeelhouders heeft de overname van Acacia Pharma door Eagle Pharmaceuticals goedgekeurd. Het aandeel steeg 6,4 procent.

Nyxoah verloor 5,8 procent.

Wall Street

Bij het sluiten van de Europese beurzen noteerden de belangrijkste Amerikaanse indexen in het rood.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met maandag 30 mei 2022.

MAANDAG 23 MEI 2022

07:00 Unifiedpost - Eerste kwartaalcijfers

DINSDAG 24 MEI 2022

11:00 Accentis - AVA

WOENSDAG 25 MEI 2022

10:00 MDxHealth - AVA
11:00 Balta - AVA
11:00 Campine - AVA
11:00 Care Property Invest - AVA

DONDERDAG 26 MEI 2022

Geen agendapunten

VRIJDAG 27 MEI 2022

Geen agendapunten

MAANDAG 30 MEI 2022

Geen agendapunten

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Consumentenvertrouwen eurozone lichtjes hoger

(ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in mei licht gestegen. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van de Europese Commissie.

De index die het vertrouwen weergeeft, kwam in mei uit op min 21,1, tegenover 22,0 negatief in april en min 21,6 in maart.

Voor mei was gerekend op een index van 21,5 negatief.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Update: verkoop drukplaten belangrijke koersaanjager voor Agfa

(ABM FN) De verkoop van de drukplatendivisie is een belangrijke koersaanjager voor het aandeel Agfa-Gevaert. Dit stelde Kepler Cheuvreux vrijdagochtend. 

Volgens De Tijd bevindt Agfa-Gevaert zich in de tweede fase van de desinvestering, wat betekent dat er reeds een overnamebod ontvangen werd. "Dit is veelbelovend," aldus Kepler. 

In het meest pessimistische scenario waardeert Kepler dit segment op -265 miljoen euro, of -1,70 euro per aandeel. "Elke kapitaalwinst zal daarom als zeer positief worden beschouwd," meent het beurshuis. 

Kepler Cheuvreux heeft een koopaanbeveling voor Agfa met een koersdoel van 4,70 euro. Het aandeel noteerde vrijdagmiddag 6,7 procent hoger op 3,96 euro. 

Update: om koers toe te voegen en aan te geven dat waardering negatief is.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Winst op Wall Street in verschiet

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet. 

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden minder dan een uur voor de opening 1,1 procent in het groen. De Nasdaq opent bijna 1,5 procent hoger.

De aandelenmarkten zijn deze week onder druk komen te staan door bezorgdheid over de wereldwijde groei. Beleggers vragen zich af hoe agressief de Federal Reserve zal reageren op de hoge inflatie en de coronalockdowns in China, die de economische activiteit beperkten en de aanvoerketen verstoort. 

Ook de teleurstellende kwartaalrapporten van supermarktketens zoals Walmart en Target hebben voor druk op de aandelenmarkten gezorgd. De kwartaalcijfers en outlookverlagingen van de retailers voeden de vrees dat de Amerikaanse consument wellicht zijn uitgavenpatroon gaat terugschroeven.

Het tij lijkt wel iets te keren vrijdag. Het optimisme wordt gevoed, nu de Chinese centrale bank de rente die fungeert als benchmark voor hypotheken heeft verlaagd. Dit is een maatregel die naar verwachting de huizenmarkt zal ondersteunen. 

“Vanochtend werd het sentiment dus geholpen door de actie in China”, aldus strateeg Arun Sai van Pictet Asset Management. 

Olie werd vrijdag iets duurder.  De euro/dollar noteerde op 1,0574. 

Bedrijfsnieuws

Applied Materials heeft in het tweede kwartaal van zijn lopende boekjaar minder winst behaald dan verwacht, onder meer door de aanhoudende problemen in de aanvoerketen. Het aandeel gaat 0,7 procent lager van start.

Deere verhoogde opnieuw de outlook, na sterker dan verwachte cijfers in het tweede kwartaal van het lopende gebroken boekjaar. Toch dreigt Deere ruim 6 procent lager te openen.

Slotstanden

De S&P 500 index daalde donderdag 0,6 procent op 3.900,79 punten, de Dow Jones index verloor 0,8 procent op 31.253,13 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 11.388,50 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursupdate: Brussel omhoog

(ABM FN) De Brusselse beurs ging vrijdagmiddag verder omhoog. Rond de klok van half drie steeg de Bel20 1,4 procent tot 3.948,17 punten.

In de hoofdindex gaat Sofina aan de leiding met een koerswinst van 6,6 procent, gevolgd door D’Ieteren met een stijging van 3,8 procent.

Ageas heeft voor bijna 70 miljoen euro een meerderheidsbelang in een Indiase joint venture gekocht. Het aandeel schrijft 1,4 procent bij.

Het aantal dalers is beperkt in de Bel20. UCB draagt de rode lantaarn met een verlies van 1,3 procent. 

In de BelMid wint Agfa-Gevaert 6,3 procent. Het bedrijf heeft zijn grootste afdeling, ofwel drukplaten, te koop gezet, aldus De Tijd. KBC Securities verhoogde het koersdoel tot 4,90 euro met een ongewijzigd Accumuleren advies. Kepler Cheuvreux ziet de verkoop van deze divisie als een belangrijke koersaanjager.

Het aandeel Orange Belgium geeft 2,6 procent prijs.

Onder de kleinere aandelen vliegt MDxHealth 13,3 procent omhoog. SelectMDx wordt in de VS door Medicare gedekt. Dit is zeer goed nieuws, volgens KBC Securities, hoewel het geen grote verrassing is. 

Een kleine meerderheid van de aandeelhouders heeft de overname van Acacia Pharma door Eagle Pharmaceuticals goedgekeurd. Het aandeel stijgt 4,2 procent.

Nyxoah verliest 8,8 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Deere verhoogt weer de jaaroutlook

(ABM FN-Dow Jones) Deere & Co heeft in het tweede kwartaal van het lopende gebroken boekjaar de winst per aandeel hoger zien uitkomen dan voorzien en besloot weer de outlook te verhogen. Dit bleek vrijdag uit de resultaten de Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines.

Deere verwacht voor het lopende boekjaar een nettowinst van 7,0 tot 7,4 miljard dollar tegen eerder 6,7 tot 7,1 miljard dollar, inclusief een eenmalige bate van 220 miljoen dollar. Weer dáárvoor ging het bedrijf nog uit van een bandbreedte van 6,5 tot 7,0 miljard dollar.

Resultaten

De winst per aandeel kwam afgelopen kwartaal uit op 6,81 dollar tegen 5,68 dollar per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder. Analisten die vooraf zijn geraadpleegd door FactSet gingen uit van een winst 6,69 dollar per aandeel.

De omzet van Deere steeg met 11 procent naar 13,4 miljard dollar en ook dat was beter dan de consensus, waarin uitgegaan werd van 13,2 miljard dollar.

In de elektronische handel voorbeurs noteerde het aandeel Deere in New York vrijdag 0,2 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden vrijdag hoger in een poging om de averij van de afgelopen dagen te herstellen, zoals eerder deze maand ook al geprobeerd werd een koersval te boven te komen.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vrijdag rond het middaguur een plus van 1,6 procent op 432,70 punten. De Duitse DAX liet een winst zien van 1,7 procent op 14.124,40 punten. De Franse CAC 40 noteerde een stijging van 1,2 procent met een stand van 6.346,65 punten. De Britse FTSE steeg vrijdag 1,9 procent naar 7.443,69 punten.

"De verkoopgolf van de afgelopen dagen krijgt vanochtend geen direct gevolg", zag beleggingsspecialist Kevin Verstraete van Lynx, die meent dat er wat koopjesjagers actief zijn.

Volgens Verstraete werd het enthousiasme onder beleggers vanochtend aangewakkerd door de Chinese centrale bank. Die verlaagde de 5-jaars rente met 15 basispunten. "Daarmee lijkt China vooral de huizenmarkt alweer wat extra ademruimte te willen geven. De vraag naar leningen is recentelijk namelijk fors gezakt, wat een gebrek aan vertrouwen onder bedrijven en consumenten signaleert", aldus Verstraete.

Investment manager Simon Wiersma van ING noemt de renteverlaging een belangrijke impuls voor de Chinese economie. "En stel dat ook de lockdowns in een aantal [Chinese] steden worden versoepeld? Dat zou een sterk positief signaal zijn voor de beurzen", aldus Wiersma. "Het zou ook de vrees voor een recessie, die we overdreven vinden, doen afnemen."

De producentenprijzen in Duitsland zijn in april nog harder gestegen dan in maart. Op jaarbasis liepen de prijzen afgelopen maand met 33,5 procent op. Dit was meer dan de 30,9 procent die over maart werd gerapporteerd.
 
De Britten lieten een onverwachte stijging van de detailhandelsverkopen in april zien van 1,4 procent op maandbasis, waar een afname met 0,3 procent was verwacht. De daling op jaarbasis met 4,9 procent was een meevaller ten opzichte van de verwachte min van 7,2 procent.

Voor vandaag is het wachten op het consumentenvertrouwen van de eurozone over mei.

Olie werd vrijdag goedkoper. Een juli-future West Texas Intermediate noteerde 0,4 procent in het rood op 109,50 dollar, terwijl voor een juli-future Brent 111,78 dollar werd betaald, een daling van 0,2 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0583. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0569 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0586 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Air France-KLM is in gesprek met Apollo Global Management over een kapitaalinjectie van 500 miljoen euro. De koers van het aandeel noteerde 1,2 procent hoger.

Groene cijfers overheersten op de koersenborden van de belangrijkste beurzen in Europa, waarmee in Parijs het aantal koersverliezen beperkt bleef tot vijf en in Frankfurt tot twee.

Koplopers vandaag waren vooral de koersen van techbedrijven. In Frankfurt won de koers van het aandeel HelloFresh 6,7 procent en in Parijs van Wordline 4,7 procent. In Amsterdam ging de koers van het aandeel Just Eat Takeaway aan de leiding met een stijging van 5,2 procent. 

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 1,0 procent in het groen.

De S&P 500 index daalde donderdag 0,6 procent tot 3.900,79 punten, de Dow Jones index verloor 0,8 procent op 31.253,13 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 11.388,50 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Belgische consumenten hebben iets meer vertrouwen

(ABM FN) Belgische consumenten hebben iets meer vertrouwen gekregen in mei dan in de maand daarvoor, maar de index blijft wel nog in negatief terrein. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van de Nationale Bank van België. 

De index ging van min 14 in april naar min 13 deze maand. 

“Na een forse daling in maart, zette het herstel van het consumentenvertrouwen zich deze maand voort, zij het in lichte mate”, aldus de nationale bank. 

Alle componenten van de indicator gingen erop vooruit, met uitzondering van de spaarintenties, voegde de NBB verder toe. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursupdate: Bel20 weer in de lift

(ABM FN) De Brusselse beurs ging vrijdagochtend weer omhoog, net als de omringende beurzen. Richting  het einde van de ochtend steeg de Bel20 1,3 procent tot 3.942,35 punten. 

De Europese beurzen volgden het voorbeeld van de Aziatische markten, waar het optimisme vanochtend aangejaagd werd door de aankondiging van een renteverlaging door de Chinese centrale bank. 

De centrale bank van China heeft haar referentiehypotheekrente sterker verlaagd dan verwacht, aldus Bernard Keppenne, hoofdeconoom bij CBC Banque.

Dit besluit roept bij de econoom wel verschillende vragen op. Door alleen op de 5-jaarsrente in te grijpen, stimuleert de Chinese overheid vooral de vastgoedmarkt, maar door de 1-jaarsrente ongewijzigd te laten, geeft de bank aan dat het niet de logica van brede monetaire verruiming inziet, aldus Keppenne. “Het is dus geen eerste stap”, meent de econoom.

Bovendien toont dit besluit volgens Keppenne aan dat de economische situatie zorgwekkend is. Zolang het strikte coronavirusbeleid van kracht blijft, zal de Chinese economie daaronder lijden, aldus de econoom. 

De macro-economische agenda was vanochtend relatief leeg. Beleggers zijn in afwachting van de voorlopige cijfers over het consumentenvertrouwen voor de eurozone, die vanmiddag bekend worden gemaakt. 

De euro/dollar handelde op 1,0576. 

Stijgers en dalers

In de hoofdindex gaat D’Ieteren aan de leiding met een winst van 3,6 procent. Ackermans & van Haaren wint ook 3,3 procent. Op donderdag daalde het aandeel nog met 8 procent, na een kwartaalupdate. 

Ageas heeft voor bijna 70 miljoen euro een meerderheidsbelang in een Indiase joint venture gekocht. Het aandeel schrijft 2,3 procent bij.

Het aantal dalers is beperkt in de Bel20. UCB draagt de rode lantaarn met een daling van 1,4 procent. 

In de BelMid herstelt CFE zich met een winst van 7,1 procent na de scherpe daling van donderdag. 

Agfa-Gevaert wint ook 5,5 procent. Het bedrijf heeft zijn grootste afdeling, ofwel drukplaten, te koop gezet, aldus De Tijd. KBC Securities verhoogde het koersdoel licht tot 4,90 euro met een ongewijzigd Accumuleren advies. Kepler Cheuvreux ziet de verkoop van deze divisie als een belangrijke koersaanjager.

Orange Belgium geeft 1,9 procent prijs.

Onder de kleinere aandelen, MDxHealth vliegt 13,6 procent omhoog. SelectMDx wordt in de VS door Medicare gedekt. Dit is zeer goed nieuws, volgens KBC Securities, hoewel het niet erg verrassend is. 

Een kleine meerderheid van de aandeelhouders heeft de overname van Acacia Pharma door Eagle Pharmaceuticals goedgekeurd. Het aandeel stijgt 4,0 procent.

Balta verliest 4,8 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel Ontex

(ABM FN) Credit Suisse heeft vrijdag het koersdoel voor Ontex verhoogd van 6,80 naar 7,80 euro bij een ongewijzigd Neutraal advies. 

De resultaten in het eerste kwartaal lieten volgens de analisten een gemengd beeld zien. Hoewel de omzet er beter dan verwacht uitzag, kwam de EBITDA onder de verwachtingen uit vanwege de hogere kosten en de lagere volumes. 

De analisten hebben hun taxaties voor de omzet in 2022 met 7,5 procent verhoogd en met 4 procent voor 2023, maar de verwachtingen voor de EBITDA gingen daarentegen iets omlaag. 

Credit Suisse denkt dat Ontex de doelstelling van een EBITDA-marge tussen 12,5 en 13,5 procent in 2023 zal moeten verlagen. Zelf rekent de zakenbank op een marge van 10,5 procent. 

Het koersdoel werd verhoogd om de mogelijke overname door AIP mee te nemen.

Het aandeel steeg vrijdagochtend 1,3 procent tot 7,42 euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursblik: goede cijfers Inclusio

(ABM FN) Inclusio heeft in het eerste kwartaal goede resultaten geboekt. Dit stelde Kepler Cheuvreux vrijdagochtend in een reactie op de kwartaalupdate van de sociaalvastgoedinvesteerder. 

Volgens de analisten liet de update zien dat Inclusio in staat is om de huren te verhogen via indexaties. 

De waarde van de portfolio steeg met 1,6 procent tot 223,5 miljoen euro, tegenover ruim 218 miljoen eind 2021. Dit laat toch een trage start van het jaar zien, aldus Kepler, zeker op het vlak van externe groei. 

Het aandeel noteert voorlopig tegen een korting van ruim 30 procent tegenover de intrinsieke waarde van 22,90 euro per aandeel. 

Kepler denkt dat dit het gevolg is van enerzijds de verwachting van beleggers dat de portefeuille en de resultaten zullen groeien, en anderzijds de algemene vrees voor ontwikkelingskosten voor nieuwe projecten. Ook benadrukte het beurshuis de beperkte liquiditeit van het aandeel.

Kepler Cheuvreux handhaaft Houden advies voor Inclusio met een koersdoel van 21,50 euro. Het aandeel steeg vrijdagochtend 1,3 procent tot 15,70 euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursblik: verkoop drukplaten belangrijke koersaanjager voor Agfa

(ABM FN) De verkoop van de drukplatendivisie is een belangrijke koersaanjager voor het aandeel Agfa-Gevaert. Dit stelde Kepler Cheuvreux vrijdagochtend. 

Volgens De Tijd bevindt Agfa-Gevaert zich in de tweede fase van de desinvestering, wat betekent dat er reeds een overnamebod ontvangen werd. "Dit is veelbelovend," aldus Kepler. 

In het meest pessimistische scenario waardeert Kepler dit segment op 265 miljoen euro, of 1,70 euro per aandeel. "Elke kapitaalwinst zal daarom als zeer positief worden beschouwd," meent het beurshuis. 

Kepler Cheuvreux heeft een koopaanbeveling voor Agfa met een koersdoel van 4,70 euro. Het aandeel stond vrijdagochtend 4,6 procent hoger op 3,88 euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel Agfa Gevaert

(ABM FN) KBC Securities heeft vrijdag het koersdoel voor Agfa Gevaert verhoogd van 4,40 naar 4,90 euro met en onveranderd Accumuleren advies.

Agfa zou werken aan de verkoop van zijn drukplatendivisie, wat volgens KBC geen grote verrassing is, aangezien deze activiteiten vorig jaar al in een aparte entiteit worden ondergebracht.

“Agfa drukte de intentie uit om de activiteiten van Offset Solutions te organiseren in een zelfstandige vennootschapsstructuur en -organisatie binnen de Agfa-Gevaert Groep. De uitvoering van dit project verloopt volgens plan”, aldus Agfa op 10 mei bij de laatste kwartaalupdate van het bedrijf.

KBC schat de omzet van de drukplatendivisie voor 2022 op 774 miljoen euro. Dat zou een REBIT opleveren van bijna 12 miljoen euro. Voor KBC rolt daar een waardering van 114 miljoen euro uit.

Het aandeel Agfa Gevaert stijgt vrijdag 5,0 procent naar 3,90 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursupdate: Brussel hoger van start

(ABM FN) De Brusselse beurs is vrijdagochtend zoals verwacht hoger van start gegaan. Kort na de beursbel steeg de Bel20 1,1 procent tot 3.933,45 punten. 

In de hoofdindex trok Ackermans & van Haaren de kop met een koerswinst van 2,7 procent. Alleen Colruyt liet 0,5 procent liggen. 

Ageas heeft een meerderheidsbelang in een Indiaanse joint-venture gekocht voor bijna 70 miljoen euro. Het aandeel won 1,3 procent. 

In de BelMid herstelde CFE met 7,1 procent van de forse koersval op donderdag. Agfa-Gevaert won ook 3,5 procent. Het bedrijf zet de grootste divisie in de etalage, aldus De Tijd. 

Mithra leverde 0,9 procent in. 

Bij de kleinere aandelen ging MDxHealth met liefst 14,8 procent omhoog. De SelectMDx wordt in de VS door Medicare gedekt. 

Een kleine meerderheid van aandeelhouders heeft de overname van Acacia Pharma door Eagle Pharmaceuticals goedgekeurd. Het aandeel wint 3,9 procent. 

Balta verloor 3,5 procent. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Overname van Acacia door Eagle Pharmaceuticals goedgekeurd

(ABM FN) De aandeelhouders van Acacia Pharma hebben donderdag met een krappe meerderheid de overname door Eagle Pharmaceuticals goedgekeurd. Dit liet het Britse biotechbedrijf met een notering in Brussel vrijdagochtend weten. 

Bijna 53 procent van de stemgerechtigden heeft ingestemd met het overnameplan, waardoor deze door kan gaan, aldus Acacia. 

Onder het bod ontvangen de aandeelhouders van Acacia Pharma per aandeel 0,68 euro in contanten en 0,0049 aandeel New Eagle. De transactie waardeert Acacia Pharma op 94,7 miljoen euro. 

Analisten van Degroof Petercam noemden het een “zeer teleurstellend” bod. Volgens de bank had Acacia moeite met de financiering en waren er weinig opties, ondanks dat er op langere termijn zeker meer waarde in het bedrijf zit.

Het aandeel Acacia noteert op 0,78 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Air France-KLM praat over kapitaalinjectie

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM is in gesprek met Apollo Global Management over een kapitaalinjectie van 500 miljoen euro voor een onderdeel van de luchtvaartmaatschappij. Dit maakte Air France-KLM vrijdag bekend.

De financiering is bedoeld voor de tak die reservemotoren voor onderhoud en reparaties beheert.

Met deze kapitaalversterking ziet het bedrijf kans om een deel van de doorlopende leningen die het bij de Franse staat heeft uitstaan, af te lossen en de genoemde tak via overnames te versterken.

De luchtvaartonderneming gaf vrijdag aan dat de kapitaalinjectie tevens een versterking van de balans met zich meebrengt, maar verder geen implicaties heeft voor de operaties.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Britse detailhandelsverkopen stegen

(ABM FN-Dow Jones) De detailhandelsverkopen in het Verenigd Koninkrijk zijn in april gestegen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Britse bureau voor de statistiek.

De volumes liepen op maandbasis met 1,4 procent op, na een daling met 1,2 procent in maart, waar eerder een daling met 1,4 procent voor werd gemeld. 

Er werd door economen een krimp van 0,3 procent voorzien voor april.

Op jaarbasis was er in maart sprake van een volumedaling met 4,9 procent, waar een min van 7,2 procent voor was verwacht.

De volumes lagen in april wel 4,1 procent hoger dan in februari 2020, net voor de uitbraak van de coronacrisis.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Bel20 start vermoedelijk in het groen

(ABM FN) De Brusselse beurs gaat vrijdag naar verwachting hoger van start nadat de Aziatische beurzen vanochtend groen kleurden, terwijl Wall Street donderdagavond na een volatiele handelsdag juist toch weer terrein prijsgaf. Futures op de Euro Stoxx 50 index noteren ongeveer een uur voor de beursbel ongeveer 1 procent hoger.

De Bel20 index verloor donderdag nog 1,9 procent en sloot zo onder 3.900 punten, na de koersval woensdagavond op Wall Street door teleurstelling over de resultaten van grote retailbedrijven.

Het waren vooral de ‘defensieve’ voedingswaarden, zoals AB InBev, die donderdag in Brussel zwaar onder druk stonden, nadat uit cijfers van Amerikaanse supermarkt- en winkelketens naar voren kwam dat zij moeite hebben om stijgende kosten door te berekenen. 

Bij hoge inflatie is het belangrijk hoeveel prijsmacht een bedrijf heeft om de inflatie door te berekenen aan de klant. Retail is een vechtmarkt en bedrijven hebben daar vaak geen prijsmacht, zei vermogensbeheerder Fred van Deijck van Bustelberg Effectenkantoor. "Ze verkopen allemaal hetzelfde product en de consument kiest op prijs." Voor zulke bedrijven duurt het een tijdje voordat ze de prijsstijgingen hebben ingehaald en dat drukt het resultaat, aldus Van Deijck.

Beleggers leiden uit de teleurstellende cijfers van onder meer Walmart en Target van de afgelopen dagen bovendien af dat de hoge inflatie ook de Amerikaanse consumenten hard raakt. “Er zijn veel redenen die de dalingen op de aandelenmarkten veroorzaken, maar de directe oorzaak van de recente neerwaartse versnelling is angst voor de teruglopende koopkracht van de Amerikaanse consument", zei analist Bill Stone van Glenview Trust.

Wall Street zigzagde donderdag tussen rood en groen en hoofdgraadmeter S&P 500 moest bij de slotzoemer toch weer terrein prijsgeven. De index verloor ruim een half procent en het verlies deze week bedraagt nu 3 procent. Daarmee ligt de S&P 500 op koers om voor de zevende achtereenvolgende week lager te sluiten. Dit gebeurde voor het laatst kort na de millenniumwisseling ten tijde van het uiteenbarsten van de internetzeepbel. 

Sommige analisten benadrukken ondertussen wel dat waarderingen aantrekkelijk zijn geworden. Zo noteert de index van de 50 grootste Europese beursgenoteerde ondernemingen, de Euro Stoxx 50 index, nu op basis van de voorziene winsten in 2022 op een koers/winst-verhouding van net onder de 13. Ook wijzen parameters erop dat relatief veel geld geparkeerd staat aan de zijlijn, wat tot toekomstige koopdruk kan leiden. 

In Azië besloten beleggers vanochtend om de zorgen achter zich te laten. Hongkong en Seoel klimmen circa 2 procent, terwijl de andere hoofdbeurzen meer dan 1 procent winnen. 

De markten kregen onder meer een duwtje in de rug doordat de People's Bank of China besloot om het interbancaire rentetarief te verlagen met 15 basispunten. "Dit is een langverwachte stap ingegeven door Covid-verstoringen, en de verlaging is meer dan de markt verwacht", zei analist Chaoping Zhu van JPMorgan.

In Japan bleek daarnaast de inflatie in april op jaarbasis te zijn uitgekomen op 2,5 procent, een tempo dat het land in geen 13 jaar heeft gezien. 

De Amerikaanse olie-future noteert ruim een procent lager op 110,85 dollar per vat, na een stijging van bijna 3 procent donderdagavond in New York. Op het valutavlak zit daarnaast de euro ten opzichte van de dollar de laatste dagen iets in de lift. Vanochtend noteerde het muntpaar op 1,0586.

Bedrijfsnieuws

Offices & Warehouses verlengde de huurcontracten met Galapagos en Borealis in Mechelen.

De SelectMDx-test van MDxHealth om prostaatkanker op te sporen kreeg in de Verenigde Staten een zogeheten Local Coverage Determination (LCD).

Agfa-Gevaert wil zijn grootste afdeling in de etalage zetten. Dit schrijft De Tijd vrijdag op basis van bronnen. Volgens de krant hebben potentiële kopers, een groep investeringsfondsen, hun overnamevoorstel reeds ingediend voor de divisie Drukplaten.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index daalde donderdag 0,6 procent op 3.900,79 punten, de Dow Jones index verloor 0,8 procent op 31.253,13 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 11.388,50 punten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Bel20 start vermoedelijk in het groen

(ABM FN) De Brusselse beurs gaat vrijdag naar verwachting hoger van start nadat de Aziatische beurzen vanochtend groen kleurden, terwijl Wall Street donderdagavond na een volatiele handelsdag juist toch weer terrein prijsgaf. Futures op de Euro Stoxx 50 index noteren ongeveer een uur voor de beursbel ongeveer 1 procent hoger.

De Bel20 index verloor donderdag nog 1,9 procent en sloot zo onder 3.900 punten, na de koersval woensdagavond op Wall Street door teleurstelling over de resultaten van grote retailbedrijven.

Het waren vooral de ‘defensieve’ voedingswaarden, zoals AB InBev, die donderdag in Brussel zwaar onder druk stonden, nadat uit cijfers van Amerikaanse supermarkt- en winkelketens naar voren kwam dat zij moeite hebben om stijgende kosten door te berekenen. 

Bij hoge inflatie is het belangrijk hoeveel prijsmacht een bedrijf heeft om de inflatie door te berekenen aan de klant. Retail is een vechtmarkt en bedrijven hebben daar vaak geen prijsmacht, zei vermogensbeheerder Fred van Deijck van Bustelberg Effectenkantoor. "Ze verkopen allemaal hetzelfde product en de consument kiest op prijs." Voor zulke bedrijven duurt het een tijdje voordat ze de prijsstijgingen hebben ingehaald en dat drukt het resultaat, aldus Van Deijck.

Beleggers leiden uit de teleurstellende cijfers van onder meer Walmart en Target van de afgelopen dagen bovendien af dat de hoge inflatie ook de Amerikaanse consumenten hard raakt. “Er zijn veel redenen die de dalingen op de aandelenmarkten veroorzaken, maar de directe oorzaak van de recente neerwaartse versnelling is angst voor de teruglopende koopkracht van de Amerikaanse consument", zei analist Bill Stone van Glenview Trust.

Wall Street zigzagde donderdag tussen rood en groen en hoofdgraadmeter S&P 500 moest bij de slotzoemer toch weer terrein prijsgeven. De index verloor ruim een half procent en het verlies deze week bedraagt nu 3 procent. Daarmee ligt de S&P 500 op koers om voor de zevende achtereenvolgende week lager te sluiten. Dit gebeurde voor het laatst kort na de millenniumwisseling ten tijde van het uiteenbarsten van de internetzeepbel. 

Sommige analisten benadrukken ondertussen wel dat waarderingen aantrekkelijk zijn geworden. Zo noteert de index van de 50 grootste Europese beursgenoteerde ondernemingen, de Euro Stoxx 50 index, nu op basis van de voorziene winsten in 2022 op een koers/winst-verhouding van net onder de 13. Ook wijzen parameters erop dat relatief veel geld geparkeerd staat aan de zijlijn, wat tot toekomstige koopdruk kan leiden. 

In Azië besloten beleggers vanochtend om de zorgen achter zich te laten. Hongkong en Seoel klimmen circa 2 procent, terwijl de andere hoofdbeurzen meer dan 1 procent winnen. 

De markten kregen onder meer een duwtje in de rug doordat de People's Bank of China besloot om het interbancaire rentetarief te verlagen met 15 basispunten. "Dit is een langverwachte stap ingegeven door Covid-verstoringen, en de verlaging is meer dan de markt verwacht", zei analist Chaoping Zhu van JPMorgan.

In Japan bleek daarnaast de inflatie in april op jaarbasis te zijn uitgekomen op 2,5 procent, een tempo dat het land in geen 13 jaar heeft gezien. 

De Amerikaanse olie-future noteert ruim een procent lager op 110,85 dollar per vat, na een stijging van bijna 3 procent donderdagavond in New York. Op het valutavlak zit daarnaast de euro ten opzichte van de dollar de laatste dagen iets in de lift. Vanochtend noteerde het muntpaar op 1,0586.

Bedrijfsnieuws

Offices & Warehouses verlengde de huurcontracten met Galapagos en Borealis in Mechelen.

De SelectMDx-test van MDxHealth om prostaatkanker op te sporen kreeg in de Verenigde Staten een zogeheten Local Coverage Determination (LCD).

Agfa-Gevaert wil zijn grootste afdeling in de etalage zetten. Dit schrijft De Tijd vrijdag op basis van bronnen. Volgens de krant hebben potentiële kopers, een groep investeringsfondsen, hun overnamevoorstel reeds ingediend voor de divisie Drukplaten.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index daalde donderdag 0,6 procent op 3.900,79 punten, de Dow Jones index verloor 0,8 procent op 31.253,13 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 11.388,50 punten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Duitse producentenprijzen stijgen nog explosiever

(ABM FN-Dow Jones) De producentenprijzen in Duitsland zijn in april nog harder gestegen dan in maart al het geval was. Dit bleek vrijdag uit cijfers van Destatis, het Duitse bureau voor de statistiek.

Vergeleken met een jaar eerder liepen de producentenprijzen afgelopen maand met 33,5 procent op. Dit was meer dan de 30,9 procent die over maart op jaarbasis werd gerapporteerd.

Op maandbasis was er in april sprake van een prijsstijging van 2,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Dividend Xior goedgekeurd

(ABM FN) Aandeelhouders van Xior hebben het dividend over 2021 goedgekeurd. Dit liet de kotmadam vrijdagochtend weten. 

Het dividend van 1,44 euro per aandeel kan ofwel in cash ofwel in aandelen uitbetaald worden. Beleggers hebben tot 1 juni om hun keuze bekend te maken. Het dividend zal op 9 juni uitbetaald worden. 

De andere punten van de jaarvergadering werden ook goedgekeurd. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Ageas verwerft meerderheidsbelang in Indiase Ageas Federal Life

(ABM FN) Ageas heeft een meerderheidsbelang in de Indiase joint venture voor levensverzekeringen Ageas Federal Life verworven. Dit liet de Belgische verzekeraar vrijdagochtend weten. 


Ageas neemt het belang van 25 procent van IDBI BANK over en verkrijgt zo een belang van 74 procent in Ageas Federal Life. De resterende 26 procent blijft in handen van Federal Bank.

Ageas betaalt IDBI Bank een totale vergoeding van 5,8 miljard Indiase roepies, ofwel omgerekend 69 miljoen euro in cash.

De transactie zal naar verwachting in de tweede helft van dit jaar afgerond worden.

“Deze investering biedt Ageas een unieke kans om de controle te verwerven over één van zijn operationele entiteiten in Azië”, verklaarde CEO Hans De Cuyper de actie. 

“Het is onze ambitie om dit succesverhaal samen met onze vertrouwde partner Federal Bank voort te zetten en de activiteiten verder uit te bouwen in één van 's werelds grootste en snelst groeiende economieën, met een markt dat een groot potentieel heeft op lange termijn”, aldus de topman. 

Ageas, IDBI Bank en Federal Bank hebben eind 2006 de joint venture voor levensverzekeringen IDBI Federal Life Insurance Company Ltd opgericht. Sindsdien is het brutopremie-inkomen gestaag gegroeid tot 247 miljoen euro in 2021. Binnen zes jaar werd het bedrijf winstgevend, wat het tot op heden nog steeds is. Het boekte een nettowinst van 9 miljoen euro in 2021.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Agfa wil drukplatendivisie verkopen - media

(ABM FN) Agfa-Gevaert wil zijn grootste afdeling in de etalage zetten. Dit schrijft De Tijd vrijdag op basis van bronnen. 

Volgens de krant hebben potentiële kopers, een groep investeringsfondsen, hun overnamevoorstel reeds ingediend voor de divisie Drukplaten. 

BNP Paribas Fortis begeleidt Agfa tijdens het verkoopproces, aldus De Tijd. 

De drukplatendivisie vertegenwoordigt bijna de helft van de groepsomzet en werd al in een apart juridisch entiteit gebracht, vaak de opmaat naar een verkoop op een later moment.

"Agfa drukte de intentie uit om de activiteiten van Offset Solutions te organiseren in een zelfstandige vennootschapsstructuur en -organisatie binnen de Agfa-Gevaert Groep. De uitvoering van dit project verloopt volgens plan", aldus Agfa op 10 mei.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Japanse inflatie stijgt naar ongekend peil

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Japan zijn in april op jaarbasis met 2,5 procent gestegen, een tempo dat het land in geen 13 jaar heeft gezien. Dit bleek vrijdag uit overheidscijfers.

In maart stegen de consumentenprijzen nog met 1,2 procent op jaarbasis. 

Op maandbasis stegen de consumentenprijzen in april met 0,4 procent, gelijk aan het niveau dat in maart werd gemeten.

De kernprijzen, dat wil zeggen zonder de prijzen voor vers voedsel en energie, stegen op jaarbasis met 0,8 procent, terwijl het prijspeil gerekend zonder vers voedsel met 2,1 procent opliep, conform de verwachtingen van economen.

De Japanse centrale bank verwacht dat de kerninflatie de komende jaren weer daalt naar een niveua van rond de 1 procent.

Afgelopen maandag meldde de bank grondstof- en olieprijzen in april 10 procent op jaarbasis stegen, de scherpste stijging sinds 1981, het moment waarop de registratie van deze data begon.

De bank mikt nog altijd op een inflatie van twee procent.

De dollar noteerde vrijdag fractioneel lager op 127,74 yen. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Europese beurzen openen hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet, na een paar slechte dagen.

IG voorziet een openingswinst van 156 punten voor de Duitse DAX, een plus van 69 punten voor de Franse CAC 40 en een stijging van 92 punten voor de Britse FTSE 100.

De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag lager geëindigd.

"De positieve stemming aan het begin van de week is volledig omgekeerd", concludeerden analisten van IG donderdag. "Zorgen over de inflatie en de economische groei domineren."

De notulen van de Europese Centrale Bank die verschenen, lijken de markt verder voor te bereiden op een aanstaande renteverhoging. Beleidsmakers stelden dan de centrale bank evenveel waarde moet hechten aan de hoge inflatie als het in het verleden deed bij de lage inflatie.

De centrale bank heeft zich immers vastgelegd op symmetrie in het monetaire beleid, stelden deze beleidsmakers, en als de ECB nu te lang wacht met het verhogen van de rente, dan dreigt het monetaire beleid achterop te raken bij de curve.

Bedrijfsnieuws

EasyJet heeft in de eerste helft van het gebroken boekjaar 2022 het verlies zien afnemen, maar waarschuwde wel voor extra kosten in de tweede jaarhelft vanwege hogere brandstofprijzen en ongunstige wisselkoerseffecten. Het aandeel steeg licht.

Royal Mail kwam met een teleurstellende outlook, waarop het Britse postbedrijf ruim 12 procent daalde.

Aandelen van vaccinmaker Bavarian Nordic stegen 29,5 procent in Kopenhagen nu het apenpokkenvirus op meer plekken in Europa is vastgesteld. Ook in de VS is een geval ontdekt.

In Parijs deed Eurofins Scientific goede zaken, met een plus van 3 procent. Hekkensluiter in de CAC 40 was Unibail-Rodamco-Westfield, dat 11,5 procent verloor omdat de gehele sector van consumenten gerelateerde aandelen onder druk stond. Drie winkelcentra in respectievelijk Madrid, Stockholm en Warschau worden in de herfst omgedoopt tot een Westfield-winkelcentrum, meldde het bedrijf verder.

In Frankfurt leverde Deutsche Post ruim 3 procent in. In de DAX noteerde Delivery Hero bovenaan, met een plus van bijna 5 procent. Just Eat Takeaway steeg zo'n 5 procent in Amsterdam.

Euro STOXX 50         3.640,55 (-1,4%)
STOXX Europe 600        427,99 (-1,4%)
DAX                  13.882,30 (-0,9%)
CAC 40                6.272,71 (-1,3%)
FTSE 100              7.302,74 (-1,8%)
SMI                  11.309,49 (-2,3%)
AEX                     678,35 (-2,1%)
BEL 20                3.892,73 (-1,9%)
FTSE MIB             24.065,05 (-0,1%)
IBEX 35               8.406,00 (-0,8%)

AMERIKAANSE AANDELEN

De Amerikaanse futures voorspellen vrijdag een hogere opening.

Wall Street is donderdag lager gesloten na een volatiele handel en een flinke koersval op woensdag.

Beleggers denken dat de teleurstellende cijfers van Walmart en Target van de afgelopen dagen een bewijs vormen dat de hoge inflatie de Amerikaanse consumenten raakt.

"Het sentiment in de markt is zeer negatief", oordeelde analist Naeem Aslam van AvaTrade.

"Handelaren denken dat als grote bedrijven zoals Walmart al moeite hebben om de hogere inflatie te verteren, de situatie helemaal lastig moet zijn voor middelgrote en kleine bedrijven", voegde Aslam toe.
 
Dat consumenten meer krediet opnemen om hun dagelijkse levensbehoeften te kunnen blijven bekostigen, is volgens de marktanalisten ook geen goed teken. "Hoger schulden in een tijd van een dreigende recessie is de perfecte cocktail voor een grote ramp", waarschuwde Aslam.

Op macro-economisch vlak was het nieuws ook niet positief. De nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering stegen vorige week, terwijl de Philadelphia Fed index in mei is gekelderd. Verder daalden de bestaande woningverkopen in april sterker dan verwacht.

De leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie zijn in april gedaald. Dit meldde The Conference Board donderdag. De daling was te wijten aan zwakkere consumentenbestedingen en een afname van de bouwvergunningen, verklaarde Ataman Ozyildirim, Senior Director of Economic Research bij Conference Board.

WTI-olie werd 2,7 procent duurder ten opzichte van woensdag en kostte rond 110 dollar per vat. De Amerikaanse tienjaarsrente daalde tot 2,85 procent.

Bedrijfsnieuws

Cisco heeft in het afgelopen kwartaal een tegenvallende omzet geboekt, waarop de omzetverwachting voor het hele boekjaar neerwaarts werd bijgesteld. Cisco verwacht dat de jaaromzet met 2 tot 3 procent zal stijgen op jaarbasis, terwijl eerder nog rekening werd gehouden met een groei van 5,5 tot 6,5 procent. Het aandeel verloor 13,5 procent.

Het aandeel Tesla is uit de ESG S&P500 index gehaald. CEO Elon Musk was daar niet blij mee, en liet zich kritisch uit over ESG op Twitter. Tesla daalde licht.

Kohl's heeft zichzelf zich donderdag in de etalage gezet en gaf tegelijk een winstwaarschuwing. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het Amerikaanse warenhuis.

Kohl's heeft Goldman Sachs in de arm genomen om de strategie van het bedrijf tegen het licht te houden en een zo breed mogelijk scala aan opties te bestuderen. In dit proces  zijn tot nu toe 25 partijen in naar voren gekomen, wat een aantal niet-bindende voorstellen opleverde. Het aandeel steeg 4,5 procent.

Harley-Davidson daalde ruim 9 procent. De fabrikant van motorfietsen stopt met de assemblage en levering van motorfietsen vanwege mogelijke problemen bij een leverancier van onderdelen.

Target, dat woensdag al flink onder druk stond, verloor donderdag nog eens 5 procent. Walmart verloor zo'n 2,5 procent.

S&P 500 index                3.900,79 (-0,6%)
Dow Jones index             31.253,13 (-0,8%)
Nasdaq Composite            11.388,50 (-0,3%)

AZIE

De Aziatische beurzen noteerden vrijdag hoger.

Nikkei 225             26.708,85 (+1,2%)
Shanghai Composite     3.131,40 (+1,1%)
Hang Seng              20.489,63 (+1,8%)

VALUTA

De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,0573. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag bewoog het muntpaar op 1,0586.

USD/JPY Yen   127,75
EUR/USD Euro  1,0573
EUR/JPY Yen   135,06

MACRO-AGENDA:
00:50 Handelsbalans - April (Jap)
06:30 Consumentenvertrouwen - Mei (NL)
06:30 Investeringen - Maart (NL)
08:00 Producentenprijzen - April (Dld)
08:00 Detailhandelsverkopen - April (VK)
11:00 Consumentenvertrouwen - Mei (Bel)
16:00 Consumentenvertrouwen - Mei vlpg (eur)

BEDRIJFSNIEUWS:
13:00 Deere - Cijfers tweede kwartaal (VS)

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Circa 524 coronabesmettingen wereldwijd

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd ligt momenteel op iets meer dan 524 miljoen. Dit blijkt vrijdag uit de meest actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu tegen de 2,38 miljoen besmettingen gemeld en 14.584 overledenen.

De Verenigde Staten lopen met het aantal geregistreerde gevallen nog altijd ver voorop, met meer dan 83 miljoen. Het aantal sterfgevallen ligt daar nu op 1.001.606.

In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen met 29,5 miljoen. Duitsland heeft 26 miljoen coronagevallen. Het Verenigd Koninkrijk heeft 24,4 miljoen besmettingen.

Italië telt bijna 17,2 miljoen besmettingen, terwijl het aantal in Spanje richting de 12,2 miljoen besmettingen gaat.

In Nederland staat het officieel aantal besmettingen op 8.257.498 tegen 8.256.062 gisteren. In België staat het aantal besmettingsgevallen volgens de meest recente data van Johns Hopkins CSSE op 4.134.293, gelijk aan een dag eerder.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd tegen de 6,3 miljoen mensen aan het virus overleden. Het aantal toegediende vaccinaties zit op ruim 11,4 miljard.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met vrijdag 27 mei 2022.

VRIJDAG 20 MEI 2022

15:00 Resulix - AVA
17:45 EVS - Eerste kwartaalcijfers

MAANDAG 23 MEI 2022

07:00 Unifiedpost - Eerste kwartaalcijfers

DINSDAG 24 MEI 2022

11:00 Accentis - AVA

WOENSDAG 25 MEI 2022

10:00 MDxHealth - AVA
11:00 Balta - AVA
11:00 Campine - AVA
11:00 Care Property Invest - AVA

DONDERDAG 26 MEI 2022

Geen agendapunten

VRIJDAG 27 MEI 2022

Geen agendapunten

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Applied Materials heeft last van problemen aanvoerketen

(ABM FN-Dow Jones) Applied Materials heeft in het tweede kwartaal van zijn lopende boekjaar minder winst behaald dan verwacht, onder meer door de aanhoudende problemen in de aanvoerketen. Dit bleek donderdag nabeurs na publicatie van de resultaten van de Amerikaanse toeleverancier van de halfgeleiderindustrie.

"De vraag naar de producten en diensten van Applied Materials is nog nooit zo groot geweest, maar we blijven beperkt door aanhoudende problemen met de toeleveringsketen", zei CEO Gary Dickerson in een verklaring.

Applied Materials boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 1,54 miljard dollar, ofwel 1,75 dollar per aandeel, op een omzet van 6,25 miljard dollar, in vergelijking met 5,58 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Op aangepaste basis boekte Applied Materials een winst van 1,85 dollar per aandeel, tegen 1,63 dollar per aandeel een jaar eerder.

Applied Materials ging zelf voor het tweede kwartaal uit van een aangepaste winst per aandeel van 1,75 tot 2,05 dollar en een omzet van 6,1 tot 6,6 miljard dollar.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 1,90 dollar per aandeel en een omzet van 6,4 miljard dollar. 

Outlook

Voor het lopende kwartaal voorziet Applied Materials een aangepaste winst van 1,59 tot 1,95 dollar per aandeel op een omzet van 5,85 tot 6,65 miljard dollar.

Analisten rekenen op een aangepaste winst van 2,04 dollar per aandeel en een omzet van 6,68 miljard dollar.

Het aandeel noteerde donderdag nabeurs in de elektronische handel op Wall Street 5 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

SelectMDx van MDxHealth gedekt door Medicare

(ABM FN) De SelectMDx-test van MDxHealth om prostaatkanker op te sporen heeft in de Verenigde Staten een zogeheten Local Coverage Determination (LCD) gekregen. Dit meldde het biotechbedrijf donderdagavond.

Een Local Coverage Determination (LCD) wordt bepaald door een Medicare Administrative Contractor (MAC), in dit geval Palmetto GBA, en geeft aan op een dergelijke diagnostische technologie noodzakelijk is en daardoor wordt gedekt door Medicare, een sociaal verzekeringsprogramma van de Amerikaanse federale overheid.

De LCD is vanaf 3 juli 2022 van kracht, wat "naar verwachting de dekking van onze test ondersteunt voor gekwalificeerde Medicare-patiënten in de Verenigde Staten", aldus MDxHealth.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Wall Street in het rood na volatiele handel

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is donderdag lager gesloten na een volatiele handel en een flinke koersval op woensdag. De S&P 500 index daalde 0,6 procent op 3.900,79 punten, de Dow Jones index verloor 0,8 procent op 31.253,13 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 11.388,50 punten.

Beleggers denken dat de teleurstellende cijfers van Walmart en Target van de afgelopen dagen een bewijs vormen dat de hoge inflatie de Amerikaanse consumenten raakt. 

"Het sentiment in de markt is zeer negatief", oordeelde analist Naeem Aslam van AvaTrade. 

"Handelaren denken dat als grote bedrijven zoals Walmart al moeite hebben om de hogere inflatie te verteren, de situatie helemaal lastig moet zijn voor middelgrote en kleine bedrijven", voegde Aslam toe. 
 
Dat consumenten meer krediet opnemen om hun dagelijkse levensbehoeften te kunnen blijven bekostigen, is volgens de marktanalisten ook geen goed teken. "Hoger schulden in een tijd van een dreigende recessie is de perfecte cocktail voor een grote ramp", waarschuwde Aslam. 

Op macro-economisch vlak was het nieuws ook niet positief. De nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering stegen vorige week, terwijl de Philadelphia Fed index in mei is gekelderd. Verder daalden de bestaande woningverkopen in april sterker dan verwacht. 

De leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie zijn in april gedaald. Dit meldde The Conference Board donderdag. De daling was te wijten aan zwakkere consumentenbestedingen en een afname van de bouwvergunningen, verklaarde Ataman Ozyildirim, Senior Director of Economic Research bij Conference Board. 

WTI-olie werd 2,7 procent duurder ten opzichte van woensdag en kostte rond 110 dollar per vat. De euro/dollar noteerde donderdagavond op 1,0586. De Amerikaanse tienjaarsrente daalde tot 2,85 procent.

Bedrijfsnieuws

Cisco heeft in het afgelopen kwartaal een tegenvallende omzet geboekt, waarop de omzetverwachting voor het hele boekjaar neerwaarts werd bijgesteld. Cisco verwacht dat de jaaromzet met 2 tot 3 procent zal stijgen op jaarbasis, terwijl eerder nog rekening werd gehouden met een groei van 5,5 tot 6,5 procent. Het aandeel verloor 13,5 procent.

Het aandeel Tesla is uit de ESG S&P500 index gehaald. CEO Elon Musk was daar niet blij mee, en liet zich kritisch uit over ESG op Twitter. Tesla daalde licht.

Kohl's heeft zichzelf zich donderdag in de etalage gezet en gaf tegelijk een winstwaarschuwing. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het Amerikaanse warenhuis.

Kohl's heeft Goldman Sachs in de arm genomen om de strategie van het bedrijf tegen het licht te houden en een zo breed mogelijk scala aan opties te bestuderen. In dit proces  zijn tot nu toe 25 partijen in naar voren gekomen, wat een aantal niet-bindende voorstellen opleverde. Het aandeel steeg 4,5 procent.

Harley-Davidson daalde ruim 9 procent. De fabrikant van motorfietsen stopt met de assemblage en levering van motorfietsen vanwege mogelijke problemen bij een leverancier van onderdelen.

Target, dat woensdag al flink onder druk stond, verloor donderdag nog eens 5 procent. Walmart verloor zo'n 2,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Olieprijs stijgt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag gestegen na een volatiele handelssessie. Bij een settlement van bijna 110 dollar werd een vat West Texas Intermediate 2,7 procent duurder ten opzichte van woensdag. 

Toen stonden de olieprijzen onder druk, wat volgens analist Carsten Fritsch van Commerzbank vooral te maken had met "externe factoren zoals de uitverkoop op de Amerikaanse aandelenmarkten. De S&P 500 zag gisteren bijvoorbeeld zijn meest uitgesproken daling op één dag in bijna twee jaar. Als gevolg hiervan hebben veel marktdeelnemers waarschijnlijk ook hun olietermijncontracten overboord gegooid", aldus Fritsch.

Donderdag leken de oliemarkten ook het spoor van de aandelenmarkten te volgen, waar de handel ook volatiel is maar de verkoopgolf van woensdag vooralsnog geen echt vervolg krijgt.

De economische groeivertraging en een afnemende vraag naar olie blijven een grote bron van zorg voor de oliemarkten. Aan de aanbodkant blijft de oorlog in Oekraïne het belangrijkste punt van aandacht. De Europese Unie onderhandelt momenteel over een plan om de import van Russische energie uit te faseren.

"Met alle extra invloeden die op korte termijn van invloed zullen zijn op olie, zal de grootste invloed op de energiemarkten de oorlog tussen Rusland en Oekraïne blijven", volgens analisten van Sevens Report Research. "Tot er een oplossing is, zullen zorgen over het aanbod een angstaanjagend greep op de markt houden."

Ondertussen probeert China zijn strategische ruwe olievoorraden aan te vullen met goedkope Russische olie, een teken dat Peking zijn banden op het gebied van energie met Moskou aanhaalt, terwijl Europa er juist naar streeft de energie-import te verbieden vanwege de oorlog in Oekraïne. 

Peking is in gesprek met Moskou om extra voorraden te kopen, meldde Bloomberg donderdag op basis van ingewijden. De gesprekken worden gevoerd op regeringsniveau met weinig directe betrokkenheid van oliemaatschappijen, zei één bron.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

China wil Russische olie voor strategische reserves - media

(ABM FN-Dow Jones) China probeert zijn strategische ruwe olievoorraden aan te vullen met goedkope Russische olie, een teken dat Peking zijn banden op het gebied van energie met Moskou aanhaalt, terwijl Europa er juist naar streeft de energie-import te verbieden vanwege de oorlog in Oekraïne. 

Peking is in gesprek met Moskou om extra voorraden te kopen, meldde Bloomberg donderdag op basis van ingewijden. De gesprekken worden gevoerd op regeringsniveau met weinig directe betrokkenheid van oliemaatschappijen, zei één bron.

Over eventuele volumes en andere voorwaarden voor een deal is nog niet besloten, aldus het persbureau. Er is ook geen garantie dat er een deal komt.

De ministeries van buitenlandse zaken van China en Rusland waren niet direct bereikbaar voor een reactie, aldus Bloomberg. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Solide jaarstart Cenergy

(ABM FN) Cenergy is 2022 goed gestart, met een stijging van zowel de omzet als de winst. Dit bleek donderdagavond uit een update van de fabrikant van kabels en stalen pijpen.

"Een bemoedigende start", zei CEO Alexios Alexiou in een toelichting. Alle productielijnen lieten een verbetering zien, aldus de topman, die vanwege de recent toegekende opdrachten positief gestemd is voor de rest van het jaar en rekent op een verbetering van prestaties in 2022.

De omzet steeg met 31 procent op jaarbasis naar 300 miljoen euro.

De aangepaste EBITDA kwam uit op 22,6 miljoen euro, een stijging van 25 procent. Vooral de kabelactiviteiten deden het volgens Cenergy goed.

De nettowinst steeg van 4,6 miljoen naar 9,6 miljoen euro.

De orderportefeuille bleef stabiel op 1 miljard euro.

Cenergy zei dat de gesprekken met Ørsted over een te bouwen fabriek in de VS nog lopen.

Het aandeel Cenergy sloot donderdag bijna 7 procent hoger op 3,32 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Europese beurzen onder druk

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag lager geëindigd. De Stoxx Europe 600 index sloot 1,4 procent in de min op 427,99 punten, de Duitse DAX verloor 0,9 procent op 13.882,30 punten en de Franse CAC 40 daalde 1,3 procent op 6.272,71 punten. De Britse FTSE 100 sloot 1,8 procent lager op 7.302,74 punten.

"Het was een zee van rood vandaag", zag marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. Retailers stonden in Londen onder druk na waarschuwingen van Walmart, Target en Kohl's aan de andere kant van de oceaan.

"De positieve stemming aan het begin van de week is volledig omgekeerd", aldus analisten van IG. "Zorgen over de inflatie en de economische groei domineren."

De notulen van de Europese Centrale Bank die vanmiddag verschenen, lijken de markt verder voor te bereiden op een aanstaande renteverhoging. Beleidsmakers stelden dan de centrale bank evenveel waarde moet hechten aan de hoge inflatie als het in het verleden deed bij de lage inflatie.

De centrale bank heeft zich immers vastgelegd op symmetrie in het monetaire beleid, stelden deze beleidsmakers, en als de ECB nu te lang wacht met het verhogen van de rente, dan dreigt het monetaire beleid achterop te raken bij de curve.

Beleggers zochten de veilige haven van obligaties op, waardoor de Duitse tienjaarsrente daalde tot 0,95 procent. De Amerikaanse variant daalde tot 2,82 procent.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,0596.

WTI-olie kost 108 dollar per vat en daarmee iets goedkoper dan woensdag.

Bedrijfsnieuws

EasyJet heeft in de eerste helft van het gebroken boekjaar 2022 het verlies zien afnemen, maar waarschuwde wel voor extra kosten in de tweede jaarhelft vanwege hogere brandstofprijzen en ongunstige wisselkoerseffecten. Het aandeel steeg licht.

Royal Mail kwam met een teleurstellende outlook, waarop het Britse postbedrijf ruim 12 procent daalde.

Aandelen van vaccinmaker Bavarian Nordic stegen 29,5 procent in Kopenhagen nu het apenpokkenvirus op meer plekken in Europa is vastgesteld. Ook in de VS is een geval ontdekt.

In Parijs deed Eurofins Scientific goede zaken, met een plus van 3 procent. Hekkensluiter in de CAC 40 was Unibail-Rodamco-Westfield, dat 11,5 procent verloor omdat de gehele sector van consumentengerelateerde aandelen onder druk stond. Drie winkelcentra in respectievelijk Madrid, Stockholm en Warschau worden in de herfst omgedoopt tot een Westfield-winkelcentrum, meldde het bedrijf verder.

In Frankfurt leverde Deutsche Post ruim 3 procent in. In de DAX noteerde Delivery Hero bovenaan, met een plus van bijna 5 procent. Just Eat Takeaway steeg zo'n 5 procent in Amsterdam.

Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het Europese slot verdeeld, met ee licht verlies voor de Dow Jones index.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Intervest verlengt huurcontracten met Galapagos en Borealis

(ABM FN) Intervest Offices & Warehouses heeft de huurcontracten met Galapagos en Borealis in Mechelen verlengd. Dit maakte Intervest donderdagavond bekend.

De huurvoorwaarden van deze hernieuwingen zijn volgens Intervest "volledig in lijn met de bestaande contracten en vertegenwoordigen ongeveer 6 procent van de totale huurinkomsten van Intervest per eind april 2022".

Intervest zal de verschillende sites in Mechelen-Noord de komende jaren gefaseerd renoveren “tot een duurzame cluster van kantoren”.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Bel20 sluit weer lager

(ABM FN) De Brusselse beurs is donderdag opnieuw in het rood gesloten. 

De Bel20 index verloor 1,9 procent en sloot zo onder 3.900 punten, na de koersval woensdagavond op Wall Street.

In een interview met ABM Financial News zegt Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management dat de markt duidelijk kraakt onder het gewicht van alle recessierisico's. Nu cijfers uit de VS een daling van de consumptie laten zien van de Amerikaanse middenklasse, vrezen de markten dat een koopkrachtprobleem een economisch probleem zal worden.

De grote Amerikaanse retailers, eerder deze week Walmart en Target, en vandaag Kohl's, kwamen met winstwaarschuwingen. 
 
Juvyns ziet dat er duidelijk sprake is van minder risicobereidheid onder beleggers, wat zich vertaalt in een verkoopgolf van aandelen en een vlucht naar obligaties.

De beleggingsstrateeg is echter niet bezorgd over de huidige trend. Zoals wel vaker lijkt de markt te overdrijven en is deze inmiddels "misshcien wel oversold", meent Juvyns.
 
Het is mogelijk dat de beurs de huidige tendens overdrijft, te meer daar wij eindelijk geconfronteerd worden met een fenomeen dat werd verwacht en aangekondigd.

Uit de VS kwam vandaag tegenvallend nieuws. De Philadelphia Fed index daalde tot het laagste niveau sinds mei 2020 en het aantal wekelijkse steunaanvragen steeg onverwacht sterk.

Op de valutamarkt is de euro duidelijk gestegen, met 1,2 procent tot 1,059 dollar bij het Europese slot.

Op de obligatiemarkt daalde het rendement van de tienjarige Amerikaanse schatkistobligatie met tien basispunten tot 2,80 procent. Ook de Duitse Bund daalde, onder de één procent, terwijl de Belgische tienjarige rente onder de 1,50 procent dook.

Stijgers en dalers

In de hoofdindex was Argenx de grootste stijger. Het biotechbedrijf presenteerde studieresultaten tijdens een symposium vandaag en het aandeel steeg met 2,1 procent.

De kwartaalupdate van Ackermans & van Haaren werd niet goed onthaald door de markt. De koers van de holding daalde met 8 procent, ondanks het feit dat KBC Securities het koersdoel verhoogde. Ackermans zelf rekent dan ook op een recordresultaat dit jaar.

Solvay verloor 4,6 procent, nadat Jefferies het aandeel op de verkooplijst zette.

In de BelMid steeg Euronav 1,5 procent. Aandeelhouders van de rederij hebben het voorstel van CMB om enkele niet-onafhankelijke bestuurders te benoemen, verworpen. Dat is volgens Euronav een duidelijk signaal dat de aandeelhouders achter de fusieplannen met Frontline staan.

IBA sloot onveranderd na een positieve kwartaalupdate. "Een goed begin van het jaar," oordeelde Kepler Cheuvreux.

Gimv, dat met jaarcijfers kwam, steeg 0,5 procent. Degroof Petercam verlaagde wel het koersdoel naar 56,00 euro.

Atenor en Home Invest, die ook met cijfers kwamen, verloren 2,9 en 1,2 procent.

CFE heeft vanochtend twee winstwaarschuwingen afgegeven, één voor DEME en één voor de activiteiten die na de afsplitsing van de baggeraar in CFE achterblijven, zo concludeerde ING. Degroof Petercam haalde het aandeel van de kooplijst. CFE ging stevig de dieperik in en verloor 18,8 procent.

Bij de kleinere aandelen won Texaf 4,6 procent. Balta daalde 5,6 procent.

Greenyard heeft overeenstemming bereikt een vastgoedinvesteerder over de verkoop van een faciliteit van Greenyard Prepared in Bree. Het aandeel verloor 1,6 procent. 

Wall Street

Bij het Europese slot noteerde de Dow Jones 0,2 procent lager, terwijl de Nasdaq 1,2 procent won.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News Redactie

Flink stijging huurinkomsten Inclusio

(ABM FN) Inclusio heeft in het eerste kwartaal flink meer huurinkomsten geboekt. Dit bleek donderdagavond uit cijfers van het sociaalvastgoedbedrijf.

De inkomsten stegen met 64 procent op jaarbasis naar 2,3 miljoen euro.

De reële waarde van de vastgoedbeleggingen steeg met 3,2 miljoen euro, of met 1,5 procent op constante basis.

Inclusio noemde de schuldratio met 24,1 procent per eind maart dit jaar "nog steeds beperkt". De investeringscapaciteit is volgens het sociaalvastgoedbedrijf 120 miljoen euro.

De intrinsieke waarde per aandeel bedroeg eind maart 22,90 euro. Dat was 22,59 euro eind 2021.

Outlook

Inclusio bevestigde donderdag de dividendplannen. Het wil 0,60 euro per aandeel uitkeren voor het jaar 2022. Daarmee zou het dividend 20 procent stijgen ten opzichte van de uitkering over 2021 van 0,50 euro per aandeel, die eind mei wordt gedaan.

Volgens Inclusio is de huurindexering hoger dan verwacht, "waardoor de huurinkomsten hoger zullen uitvallen dan begroot. In mindere mate leidt de stijgende inflatie ook tot een stijging van de vastgoed- en overheadkosten van de vennootschap", aldus het bedrijf.

Het aandeel Inclusio sloot donderdag 1,0 procent lager op 15,50 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met vrijdag 27 mei 2022.

VRIJDAG 20 MEI 2022

15:00 Resulix - AVA
17:45 EVS - Eerste kwartaalcijfers

MAANDAG 23 MEI 2022

07:00 Unifiedpost - Eerste kwartaalcijfers

DINSDAG 24 MEI 2022

11:00 Accentis - AVA

WOENSDAG 25 MEI 2022

10:00 MDxHealth - AVA
11:00 Balta - AVA
11:00 Campine - AVA
11:00 Care Property Invest - AVA

DONDERDAG 26 MEI 2022

Geen agendapunten

VRIJDAG 27 MEI 2022

Geen agendapunten

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Update: Leidende indicatoren VS omlaag

(ABM FN-Dow Jones) De leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie zijn in april gedaald. Dit meldde The Conference Board donderdag.

De Leading Economic Index daalde met 0,3 procent en kwam uit op 119,2. De gemelde stijging van 0,3 procent in maart werd bijgesteld tot een stijging van 0,1 procent.

De daling in april was te wijten aan zwakkere consumentenbestedingen en een afname van het aantal verstrekte bouwvergunningen, verklaarde Ataman Ozyildirim, Senior Director of Economic Research bij Conference Board. 

Per saldo was de index de afgelopen maanden vlak, merkte Ozyildirim op. En dat is volgens hem in lijn met de bescheiden groeivooruitzichten op korte termijn. De hoge inflatie, de stijgende rente, verstoringen in de aanvoerketen en coronalockdowns, vooral in China, drukken de vooruitzichten, lichtte de econoom toe.

Hij denkt wel dat de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal weer groeit.

De LEI index is een conjunctuurindicator die de ontwikkeling van de economie in het komende halfjaar weergeeft.

De hoofdindicator is opgebouwd uit het gewogen gemiddelde van verschillende deelindicatoren, zoals het consumentenvertrouwen, het gemiddelde van de gewerkte uren in de industrie en aandelenprijzen.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

CMB krijgt nul op rekest bij Euronav

(ABM FN) Grootaandeelhouder CMB heeft de aandeelhouders van Euronav niet kunnen overtuigen van zijn plan. Dit bleek na afloop van de jaarvergadering van de rederij.

CMB, dat tegen een fusie van Euronav en Frontline is, stelde drie nieuwe commissarissen voor, maar de aandeelhouders stemden tegen de benoeming van Ludovic Saverys, Patrick De Brabandere and Bjarte Boe.

Euronav meent dat de stemming op de aandeelhoudersvergadering een "duidelijk signaal" is dat de fusieplannen met Frontline moeten worden doorgezet. 

"De resultaten van de verkiezing van de Raad van Toezicht en de samenstelling ervan geven een duidelijk signaal van een meerderheid van de aandeelhouders dat ze voorstander zijn van de strategie die is uitgestippeld door de Raad van Toezicht en de Directieraad van Euronav, inclusief de voorgestelde fusie met Frontline", klonk het.

Er wordt ook goede progressie geboekt, aldus Euronav donderdag.

Alle door Euronav voorgestelde agendapunten werden goedgekeurd. 

Grace Skaugen is daarmee de nieuwe voorzitter van Euronav.

Verder kunnen de aandeelhouders op dividend van 0,06 dollar per aandeel tegemoet zien over het laatste kwartaal van 2021 en het eerste kwartaal van 2022. Het aandeel noteert 30 mei ex-dividend.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Leidende indicatoren VS pmlaag

(ABM FN-Dow Jones) De leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie zijn in april gedaald. Dit meldde The Conference Board donderdag.

De Leading Economic Index daalde met 0,3 procent en kwam uit op 119,2. De gemelde stijging van 0,3 procent in maart werd bijgesteld tot een stijging van 0,1 procent.

De daling in april was te wijten aan zwakkere consumentenbestedingen en een afname van het aantal verstrekte bouwvergunningen, verklaarde Ataman Ozyildirim, Senior Director of Economic Research bij Conference Board. 

De LEI index is een conjunctuurindicator die de ontwikkeling van de economie in het komende halfjaar weergeeft.

De hoofdindicator is opgebouwd uit het gewogen gemiddelde van verschillende deelindicatoren, zoals het consumentenvertrouwen, het gemiddelde van de gewerkte uren in de industrie en aandelenprijzen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Bestaande woningverkopen VS dalen

(ABM FN-Dow Jones) De bestaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in april iets sterker dan verwacht gedaald. Dit bleek donderdag uit cijfers van makelaarsorganisatie NAR.

Op maandbasis daalden de verkopen met 2,4 procent tot 5,61 miljoen woningen. Vooraf werd door economen gerekend op 5,64 miljoen verkochte woningen. Op jaarbasis was er een daling van 5,9 procent.

De mediane verkoopprijs lag 14,8 procent hoger op 391.300 dollar, vergeleken met een jaar eerder. Deze prijsstijging was iets trager dan vorige maand. Al 122 maanden op rij stijgt de prijs.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Rode opening op Wall Street dreigt

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zetten donderdag de neerwaartse trend voort, na de afstraffing woensdag.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor de openingsbel ruim een procent in het rood.

"De trigger was volgens mij vooral recessievrees. Het was deze keer niet de rente, want die daalde zelfs een beetje", zei Philippe Gijsels, Hoofd Marktstrategie bij BNP Paribas Fortis, over de koersval van woensdag.

Beleggers denken dat de teleurstellende cijfers van Walmart en Target van de afgelopen dagen een bewijs vormen dat de hoge inflatie de Amerikaanse consumenten raakt.

"Het sentiment in de markt is zeer negatief", oordeelde analist Naeem Aslam van AvaTrade.

"Handelaren denken dat als grote bedrijven zoals Walmart al moeite hebben om de hogere inflatie te verteren, de situatie helemaal lastig moet zijn voor middelgrote en kleine bedrijven", voegde Aslam toe.

Dat consumenten meer krediet opnemen om hun dagelijkse levensbehoeften te kunnen blijven bekostigen, is volgens de marktanalisten dan ook geen goed teken. "Hoger schulden in een tijd van een dreigende recessie is de perfecte cocktail voor een grote ramp", waarschuwde Aslam.

De wekelijkse steunaanvragen bleken afgelopen week flink gestegen, terwijl de zogeheten Philly-fed index veel harder daalde dan voorzien.

Olie werd donderdag circa 2 procent goedkoper.

De euro/dollar noteerde op 1,0541. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0480 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0484 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Kohl's heeft zichzelf zich donderdag in de etalage gezet en gaf tegelijk een winstwaarschuwing af. De omzet zal dit jaar minder sterk stijgen dan voorzien en de winst zal lager liggen dan eerder ingeschat. Het is nu aan Goldman Sachs om een koper te vinden voor de Amerikaanse warenhuisketen. Het aandeel lijkt bijna 5 procent lager te gaan openen.

Cisco heeft in het afgelopen kwartaal een tegenvallende omzet geboekt, waarop de omzetverwachting voor het hele boekjaar neerwaarts werd bijgesteld. Cisco verwacht dat de jaaromzet met 2 tot 3 procent zal stijgen op jaarbasis, terwijl eerder nog rekening werd gehouden met een groei van 5,5 tot 6,5 procent. Het aandeel lijkt 10 procent lager te openen.

Het aandeel Tesla is uit de ESG S&P500 index gehaald. CEO Elon Musk was daar niet blij mee, en liet zich kritisch uit over ESG op Twitter.  Tesla opent vermoedelijk 1,5 procent lager.

Slotstanden

De Dow Jones-index verloor woensdag 3,6 procent op 31.490,07 punten. De S&P500-index daalde 4,0 procent tot 3.923,68 punten. Technologiebeurs Nasdaq leverde 4,7 procent in en sloot op 11.418,15 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20