Farmagroep GSK is opnieuw de meest aantrekkelijke werkgever van ons land

Het hr-bedrijf Randstad gaat elk jaar op zoek naar de meest aantrekkelijke werkgever van België. Het farmabedrijf GSK sleept voor het tweede jaar op rij die prijs in de wacht. Bij de lokale besturen, die dit jaar als aparte categorie werden onderzocht, is de stad Namen de meest aantrekkelijke werkgever.

In het nieuws: Randstad bevroeg 12.000 werknemers over hoe tevreden ze zijn over hun werkgever. Alleen bedrijven die in ons land minstens 1.000 medewerkers tellen, konden deelnemen aan de bevraging.

  • De winnaar dit jaar is GSK. Het is niet de eerste keer dat GSK die prijs in ontvangst mag nemen. Dat is al vijf keer eerder gebeurd. Het farmabedrijf kon de hoofdprijs ook verzilveren in 2004, 2008, 2014, 2016 en 2023.
  • Van de respondenten die GSK kennen, antwoordde 55 procent graag of heel graag bij het bedrijf te willen werken. Dat is iets meer dan vorig jaar. Toen gaf 53,2 procent van de respondenten aan tevreden te zijn over GSK als werkgever.
  • GSK staat hoe dan ook elk jaar hoog aangeschreven bij de medewerkers. “De farmagroep stond nagenoeg altijd in de top 10. Enkel twee jaar geleden was dit uitzonderlijk niet het geval met een negentiende plaat”, aldus Randstad.
  • Volgens de hr-specialist vertoont de “employer brand van GSK” geen zwakke plekken. “Het bedrijf scoort het best op vlak van ‘financiële gezondheid’, ‘loon en voordelen’ en ‘toekomstmogelijkheden”, klinkt het.

Details: Société Générale de Surveillance (SGS), de wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering, en het mediabedrijf DPG Media vervolledigen de top 3.

  • Deze bedrijven wisten ook een plaatsje te veroveren in de top 10 van meest aantrekkelijke werkgevers: Brussels Network Operation (BNO), Colas, Brussels Airport, VRT, Roularta Media Group, TUI en UCB.
  • “Naast GSK zijn er slechts twee bedrijven uit de top tien van vorig jaar die ook dit jaar de top tien halen: VRT en DPG Media”, voegt Randstad eraan toe.

Namen meest aantrekkelijke werkgever bij de lokale besturen

Ook dit nog: Randstad is ook op zoek gegaan naar de meest aantrekkelijke werkgever bij de lokale besturen. Dit jaar kon Namen die prijs in de wacht slepen. De stad was ook de winnaar van de vorige editie in 2018.

  • Brussel eindigt op de tweede plaats, gevolgd door Gent. De hoofdstad van Oost-Vlaanderen wist dit jaar het beste te presteren inzake de afzonderlijke criteria. Gent haalt maar liefst 8 top 3-noteringen. De stad wist vier keer te winnen (CSR, balans werk-privé, loon & voordelen en jobinhoud). Het eindigde op plaats twee voor ‘werkzekerheid’, ‘toekomstperspectieven’ en ‘reputatie’ en wist een derde plaats te veroveren voor ‘werksfeer’.
  • Opvallend: de meest aantrekkelijke werkgever, Namen, haalt geen enkele top 3-notering terwijl Brugge (6 maal) en Brussel (5 maal) de top 3 halen. 

Opgemerkt: Uit de bevraging van Randstad blijkt ook dat een aantrekkelijk loon en voordelen, een goede balans werk-privé en een prettige werksfeer anno 2024 de belangrijkste criteria zijn om voor een bedrijf of organisatie te kiezen.

  • Thuiswerk blijft met een elfde plaats ver achter de traditionele sterkhouders ‘loon en voordelen’, ‘balans werk-privé’, ‘werksfeer’ en ‘werkzekerheid’.

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de financiële wereld? Niels Saelens, een journalist met een passie voor financiën, volgt alles op de voet op. Via deze link kan je je inschrijven op zijn dagelijkse nieuwsbrief.


Meer