Transfer in Formule 1: Nico Hülkenberg naar Sauber in aanloop naar komst Audi

Sauber heeft aangekondigd dat de Duitser Nico Hülkenberg, die momenteel voor Haas Formula One rijdt, een meerjarig contract heeft getekend. Dit gebeurt in afwachting van de komst van Audi naar het F1-circuit in 2026. Hülkenberg zal dit seizoen nog afscheid nemen van zijn huidig team.

In het nieuws: Nico Hülkenberg (36) zal aan het einde van 2024 Haas F1 Team na twee seizoenen verlaten. Zijn overstap naar Sauber, dat in de toekomst Audi’s team zal worden, werd vrijdagochtend bevestigd. Hülkenberg liet al weten dat het voor hem heel speciaal is om voor Audi te mogen rijden door de Duitse connectie.

Impact op de transfermarkt

Hülkenbergs overstap is de nieuwste in een reeks van opvallende zetten op de F1-transfermarkt voor volgend jaar. Die begon met de verrassende transfer van Lewis Hamilton naar Ferrari. Als gevolg daarvan zou Audi zich nu op Carlos Sainz richten als tweede bestuurder naast Nico Hülkenberg. Maar of Sainz die uitdaging ook zal aangaan, is nog niet zeker. Het project van Audi in Formule 1 gaat namelijk pas in 2026 van start.

Het vertrek van Hülkenberg betekent natuurlijk ook dat er bij Haas F1 een plek vrijkomt én dat een van de twee coureurs van Sauber, Valtteri Bottas of Zhou Guanyu, plaats moet ruimen. Daarbij wordt Bottas al gelinkt aan een terugkeer naar Mercedes. Bij Haas F1 lijkt de jonge Brit Oliver Bearman een sterke kandidaat om Hülkenberg te vervangen. Bearman is op dit moment reserve bij Ferrari maar overtuigde dit seizoen al eens als vervanger van de toen zieke Carlos Sainz.