Een half miljoen per jaar verdienen op je 25ste? Studeer Artificiële Intelligentie

Afgestudeerden in Artificiële Intelligentie (A.I.) met luttele jaren werkervaring verdienen in de VS makkelijk 300.000 tot een half miljoen dollar per jaar. Voor experts lopen die bedragen op tot meer dan 10 miljoen per jaar.Het zijn deze mensen die code schrijven die machines, software en apparaten toelaten zelfstandig problemen op te lossen. 

3 zaken verklaren deze enorme vergoedingen:

  1. De wedloop om als eerste een zelfrijdende auto op de markt te brengen. Dit is het domein waar traditionele spelers als Ford en General Motors het opnemen tegen techreuzen als Uber en Google. En in geen van beide sectoren is er een tekort aan geld.
  1. De toepassingen voor Artificiële Intelligentie zijn oneindig. Bedrijven als Google, Facebook en Microsoft proberen dankzij deze intelligentie een reeks problemen op te lossen. Denk aan het spotten van ‘fake news’, het optimaliseren van digitale assistenten of het herkennen van wat op foto’s staat.
  1. Slechts een handvol mensen mag zich expert in Artificiële Intelligentie noemen. Uit een studie van een onafhankelijke laboratorium in het Canadese Montráal blijkt dat minder dan 10.000 mensen op aarde voldoende kennis hebben om complexe A.I.-vraagstukken op te lossen.

Het is de combinatie van deze 3 factoren die van A.I.- specialisten de meest begeerde werknemers van deze tijd maakt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20