Markten:
Markten inladen...

DONDERDAG 02 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Een half miljoen per jaar verdienen op je 25ste? Studeer Artificiële Intelligentie

Logo Business AM

27/10/2017 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

Afgestudeerden in Artificiële Intelligentie (A.I.) met luttele jaren werkervaring verdienen in de VS makkelijk 300.000 tot een half miljoen dollar per jaar. Voor experts lopen die bedragen op tot meer dan 10 miljoen per jaar.Het zijn deze mensen die code schrijven die machines, software en apparaten toelaten zelfstandig problemen op te lossen. 

3 zaken verklaren deze enorme vergoedingen:

  1. De wedloop om als eerste een zelfrijdende auto op de markt te brengen. Dit is het domein waar traditionele spelers als Ford en General Motors het opnemen tegen techreuzen als Uber en Google. En in geen van beide sectoren is er een tekort aan geld.
  1. De toepassingen voor Artificiële Intelligentie zijn oneindig. Bedrijven als Google, Facebook en Microsoft proberen dankzij deze intelligentie een reeks problemen op te lossen. Denk aan het spotten van ‘fake news’, het optimaliseren van digitale assistenten of het herkennen van wat op foto’s staat.
  1. Slechts een handvol mensen mag zich expert in Artificiële Intelligentie noemen. Uit een studie van een onafhankelijke laboratorium in het Canadese Montráal blijkt dat minder dan 10.000 mensen op aarde voldoende kennis hebben om complexe A.I.-vraagstukken op te lossen.

Het is de combinatie van deze 3 factoren die van A.I.- specialisten de meest begeerde werknemers van deze tijd maakt.


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton