Lewis Hamilton wil “nog vijf jaar” blijven rijden in de Formule 1

Lewis Hamilton (37) mag dan bezig zijn aan een van zijn minst goede seizoenen ooit in de Formule 1. Toch lijkt de zevenvoudige wereldkampioen nog niet meteen van plan om te stoppen met de sport. Volgens Mercedes-baas Toto Wolff heeft Hamilton namelijk aangegeven nog vijf jaar te willen blijven rijden voor de ploeg.

Toen Lewis Hamilton in 2007 aan de zijde toenmalig wereldkampioen Fernando Alonso zijn debuut maakte in de Formule 1 bij McLaren waren de verwachtingen hoog. De Brit, tot op heden nog steeds de enige zwarte F1-rijder ooit, had in de Formule 3 en GP2 Series namelijk al zijn talent laten zijn met meerdere titels.

Toch verbaasde hij alles en iedereen door in zijn debuutseizoen meerdere records te breken. Uiteindelijk zou Hamilton vicewereldkampioen worden op amper één punt van Kimi Räikkönen (Ferrari) en met evenveel punten als zijn ploegmaat Alonso. Eén jaar later pakte de jonge Brit al zijn eerste wereldtitel. Na zijn overstap naar Mercedes zouden er nog zes wereldtitels volgen.

Moeilijk seizoen

In heel zijn F1-carrière eindigde Lewis Hamilton nooit lager dan een vijfde plaats in het kampioenschap. Daar lijkt dit jaar verandering in te komen. Door nieuwe reglementeringen is de Mercedes-wagen namelijk veel minder competitief dan de voorbije jaren, waardoor hij voorlopig pas zesde staat in het Drivers’ Championship.

Ondertussen is de 37-jarige Brit met heel wat andere zaken bezig voor na zijn carrière. Zo werd hij recent nog mede-eigenaar van American Football-team Denver Broncos en lijkt hij ook ambities te hebben in de filmwereld. Veel volgers verwachtten dan ook dat Hamilton na zijn lopende contract bij Mercedes-AMG Petronas F1 Team met pensioen zou gaan. Dat contract tekende hij begin 2021 – na moeizame onderhandelingen – en loopt eind 2023 af.

Toto Wolff

Volgens Mercedes-baas Toto Wolff zal dat echter niet het einde zijn van Hamilton bij Mercedes. Dat zei hij recent tegen Channel 4. “Vorige week gingen ik en Hamilton samenzitten en zei hij ‘kijk, ik heb nog vijf jaar in mij, hoe zie je dat?'”, vertelde Wolff daar. “De afgelopen tijd zijn we tijdens onze onderhandelingen naar elkaar toe gegroeid. We zijn volledig transparant naar elkaar. Lewis zal de eerste zijn die zegt dat hij moet stoppen omdat hij het gevoel heeft dat zijn reactievermogen niet meer snel genoeg is, of omdat hij er gewoon geen plezier meer in heeft en er is een andere, sterkere generatie is opgestaan. Dus ik twijfel er niet aan dat we het eens zullen worden over een contractverlenging, die er zeker zal komen.”

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.