Microsoft en Alphabet zien winsten groeien door toenemende vraag naar AI

Microsoft en Alphabet, het moederbedrijf van Google, maakten hun kwartaalresultaten bekend. Daaruit bleek een behoorlijke groei voor beide bedrijven, wat vooral toe te schrijven is aan de explosieve toename van artificiële intelligentie (AI) en de opslag die daarvoor nodig is.

Waarom is dit belangrijk?

Nu alle grote techbedrijven met AI bezig zijn, volgt een race naar de top: wie kan er het meeste voordeel halen uit de groeiende vraag van de gebruikers? Microsoft en Alphabet zijn alvast goed bezig.

In het nieuws: Microsoft wist jaar op jaar een winst van 56,5 miljard dollar te behalen, Alphabet rapporteerde 80,5 miljard dollar aan winst.

  • Voor beide bedrijven is dat meer dan in het eerste kwartaal van 2023. De winsten stegen met respectievelijk 13 en 15 procent.
  • Volgens experts is dat te verklaren door de enorme vraag naar cloudopslag om voldoende ruimte te bieden aan AI-oplossingen. Vooral voor Alphabet is dit een opsteker, weet Lee Sustar, analist bij Forrester Research. "Jaren
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer