Japan wil zonne-energie opwekken in de ruimte en die terugsturen naar de aarde

Een opmerkelijk project moet gelanceerd worden in 2025: Japan wil een energiestation met zonnepanelen de ruimte inschieten, waarna het de opgewekte zonne-energie weer terug naar de aarde moet brengen.

Waarom is dit belangrijk?

Verschillende ruimtevaartorganisaties geloven erin dat zonnepanelen in de ruimte mogelijk een antwoord bieden op klimaatuitdagingen. Twee jaar na een gelijkaardig Amerikaans project, waagt nu ook Japan zijn kans. Maar er is nog een lange weg te gaan om de technologie klimaatneutraal te krijgen.

In het nieuws: Japan kondigt OHISAMA aan, Japans voor zon.

  • Adviseur Koichi Ijichi van het onderzoeksinstituut Japan Space Systems deelde meer details op een conferentie vorige week in Londen. OHISAMA is een satelliet die de opgewekte zonne-energie straks draadloos naar de aarde moet overbrengen, waarbij het in een relatief dichtbije baan rond de aarde zal zweven.
  • "Het zal een kleine satelliet worden van ongeveer 180 kilogram. Die zal ongeveer 1 kilowatt aan energie overbrengen vanaf e
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer