Rode cijfers voor Baidu

(ABM FN-Dow Jones) Baidu heeft in het eerste kwartaal van 2022 verlies geleden. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Chinese zoekmachine.

Desondanks sprak CEO en mede-oprichter Robin Li van een sterk kwartaal. Hij wees erop dat de nieuwe coronamaatregelen in China het bedrijf raken. Over de groei op lange termijn maakt de topman zich echter geen zorgen, zei hij donderdag.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet met 1 procent op jaarbasis tot 28,4 miljard yuan, omgerekend circa 4,5 miljard dollar. Op kwartaalbasis daalde de omzet van Baidu echter met 14 procent.

Topman Li benadrukte dat de omzet exclusief advertentie-inkomsten afgelopen kwartaal met 35 procent op jaarbasis steeg, vooral dankzij de inkomsten bij Baidu AI Cloud. Daar was de groei zelfs 45 procent.

De operationele winst liep juist op jaarbasis met 7 procent terug tot 2,6 miljard yuan, maar op kwartaalbasis was er een plus van 33 procent.

De aangepaste EBITDA daalde met 7 procent op jaarbasis tot omgerekend 5,5 miljard yuan en de marge viel terug van 21 naar 19 procent.

Onder de streep restte een verlies van 0,9 miljard yuan. Een jaar eerder verdiende de Chinese techgigant nog 25,6 miljard yuan en in het vierde kwartaal was de winst 1,7 miljard yuan. Aangepast voor bijzondere posten daalde de winst op jaarbasis van 4,3 miljard naar 3,9 miljard yuan. 

Per eind maart had Baidu omgerekend circa 30 miljard dollar in kas, min of meer gelijk aan de kaspositie aan het einde van 2021.

Het aandeel Baidu, genoteerd aan de Amerikaanse Nasdaq, lijkt bijna 5 procent hoger te openen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden donderdag hoger op een zeer rustige handelsdag, waarop vrijwel geen reactie te bespeuren valt op de notulen van de Federal Reserve die woensdagavond naar buiten kwamen.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een winst van 0,2 procent op 435,10 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,6 procent naar 14.04,70 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 0,5 procent met een stand van 6.330,01 punten. De Britse FTSE steeg donderdag 0,1 procent naar 7.528,70 punten.

"De afgelopen weken stonden in het teken van hoge volatiliteit", aldus CIO Fahad Kamal van Kleinwort Hambros. "Dit heeft alles te maken met de vraag of er al dan niet een recessie komt. Beleggers laveren tussen hoop en vrees."

Volgens vermogensbeheerder Phillip Toews van Toews Asset Management gaven de Fed-notulen woensdagavond geen nieuwe inzichten in de plannen van de centrale bank. De rally op de Amerikaanse aandelenmarkten gisteren had volgens hem vooral te maken met de gedachte dat aandelen in de afgelopen tijd wel erg hard zijn afgestraft. "Althans, dat is het sentiment nu." Toews sluit namelijk niet uit dat de beurzen alsnog in een berenmarkt terechtkomen.

In de Verenigde Staten volgen vanmiddag de wekelijkse steunaanvragen, die worden ingeschat op 215.000 tegen 218.000 een week ervoor, de tweede raming voor de omvang van de Amerikaanse economie en de aanstaande woningverkopen in april.

Olie werd donderdag duurder. Een juli-future West Texas Intermediate noteerde 0,7 procent in het groen op 111,31 dollar, terwijl voor een augustus-future Brent 111,79 dollar werd betaald, een stijging van 0,4 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0712. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0669 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0675 op de borden.
 
Zoals wel vaker op Hemelvaartsdag bleven de koersen van de belangrijkste aandelen ook dit keer dicht bij slotnoteringen van een dag eerder. In Parijs verloor het aandeel STMicroelectronics 2,2 procent en in Frankfurt won het aandeel Zalando juist 2,2 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,4 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 1,0 procent hoger op 3.978,73. De Nasdaq steeg 1,5 procent tot 11.434,74 punten en de Dow Jones-index sloot 0,6 procent hoger op 32.120,28 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Beursupdate: weinig nieuws op lichtgroene Brusselse beurs

(ABM FN) De Brusselse beurs noteerde donderdag iets hoger in een nieuwsluwe handelsdag met lage volumes wegens Onze Lieve Heer Hemelvaart. De Bel20 index won 0,3 procent op 3.923,65 punten.

“Ondanks Hemelvaartsdag zijn in Europa de meeste beurzen open. De liquiditeit en de beweeglijkheid kan vandaag wel een pak lager liggen dan gebruikelijk”, zei beleggingspecialist Kevin Verstraete van Lynx.

Wall Street kon woensdag de weg omhoog vinden, ondanks berichten dat de Federal Reserve de rente nog stevig wil optrekken. Beleggers zijn dan weer opgelucht dat het najaar wat rustiger zou verlopen.

 “De notulen maken duidelijk dat de Fed bereid is om de verhogingen sneller door te voeren dan de markt verwacht. De volgende Fed meetings staan gepland midden juni en eind juli. Intussen denken verschillende economen dat de Fed de rente niet kan verhogen aan zo’n tempo zonder de economie in een recessie te duwen”, aldus Verstraete.  

Nabeurs op Wall Street maakte de toonaangevende chipproducent Nvidia bekend dat het in het afgelopen kwartaal fors meer omzet boekte, maar het bedrijf waarschuwde wel voor een stap terug in het komende kwartaal, vanwege Rusland en lockdowns in China. Het aandeel Nvidia daalde nabeurs ruim 6 procent.

Vanuit de retailsector is er enige opluchting nu ketens als Nordstrom en Express niet dezelfde moeilijkheden zien als bijvoorbeeld Target en Walmart.

De euro/dollar noteerde op 1,0683, en de olieprijzen maakten een pas op de plaats.

Voor macro-economisch nieuws kijken beleggers vandaag naar Amerika, waar de tweede raming van de economische groei in het afgelopen kwartaal, de wekelijkse steunaanvragen en de aanstaande woningverkopen staan geagendeerd.

Stijgers en dalers

Galapagos zal een presentatie verzorgen op het European League Against Rheumatism congres begin juni in Kopenhagen. Het biotechnologiebedrijf zal 11 zogeheten abstracts presenteren en daarbij haar bijdrage aan de strijd tegen reumatoïde artritis uitlichten. Het aandeel was de sterkste stijger in de Bel20 index met een plus van 2,9 procent.

Colruyt ging 1,0 procent lager, nadat ING erop wees dat het niet meer communiceren van prijsverlagingen door concurrenten op margedruk zou kunnen wijzen.

Investeringsmaatschappij Sofina blijft klappen krijgen en moet nog eens 2,2 procent achteruit.

Op de tweede rij lag ook holding Brederode weer in de lappenmand met een verlies van 4,5 procent.  Euronav kreeg er daarentegen een mooie 2,3 procent bij.

Zorgvastgoedinvesteerder Care Property Invest kocht een woonzorgcentrum in het Ierse Bray voor 20,0 miljoen euro. Het aandeel noteerde onveranderd.

Bij Intervest Offices & Warehouses kiezen de meeste aandeelhouders voor een dividend in contanten, al kon de vastgoedgroep toch ook haar eigen vermogen wat versterken. Het aandeel steeg 1,3 procent.

Bij de kleinere aandelen steeg Nyxoah 4,1 procent. Oxurion ging dan weer 10,8 procent achteruit.

De aandeelhouders van MDxHealth keurden alle agendapunten goed en bestuurder Rudi Mariën stapt op. Het aandeel verloor 3,8 procent.

Payton Planar behaalde in het eerste kwartaal van 2022 meer omzet maar minder winst, zo bleek woensdagavond uit het Israëlische techbedrijf met een notering in Brussel. De omzet steeg van 10,1 miljoen dollar naar 10,8 miljoen dollar. De winst daalde daarentegen van 1,9 naar 1,2 miljoen dollar, vooral omdat er meer belasting werd betaald. Het aandeel noteert op de dubbele fixingmarkt en het is nog wachten op een eerste koersvorming.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door thomas

Video: koersniveaus voor coronacrisis dreigen voor supermarktaandelen na crash

(ABM FN-Dow Jones) Supermarktaandelen staan onder druk, terwijl zij juist gelden als defensief en veilig, en die koersdalingen lijken nog niet voorbij. Dit zegt marktanalist Jean-Paul van Oudheusden van eToro.

Supermarktaandelen deden het erg goed tijdens de coronacrisis, maar de afgelopen weken komen steeds meer retailers met waarschuwingen, zoals de Amerikaanse supermarktgigant Walmart, die na een winstwaarschuwing in twee dagen maar liefst 18 procent aan beurswaarde zag verdampen.

Van Oudheusden vraagt zich af waarom de koersen momenteel stevig dalen.

"Walmart en andere schatten het effect van hogere energie- en transportkosten verkeerd in. Ze schoven de hogere prijzen door aan hun klanten. Die hielden toch gedeeltelijk een hand op de knip, met name bij de non-food producten. Daardoor kwamen de toch al dunne winstmarges onder druk te staan", aldus de analist. En dit raakte niet alleen Ahold Delhaize, maar bijvoorbeeld ook Unilever.

De energie- en transportkosten zullen voorlopig hoog blijven, verwacht Van Oudheusden. En consumenten lijken bewuster te winkelen. 

Ahold-topman Frans Muller gaf aan te verwachten terug te gaan de omzetniveaus van voor de coronacrisis. "Daar horen dan ook aandelenkoersen van voor corona bij. Of misschien nog wel lagere koersen, vanwege de hoge energieprijzen", waarschuwt Van Oudheusden.

Klik hier voor: koersniveaus voor coronacrisis dreigen voor supermarktaandelen na crash

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Meerderheid aandeelhouders Intervest wil dividend in contanten

(ABM FN) Een meerderheid van de aandeelhouders in Intervest hebben geopteerd voor de uitbetaling van dividend in contanten. Dit maakte de vastgoedinvesteerder donderdagochtend bekend.

Slechts 25,2 procent van de aandeelhouders koos voor een dividend in nieuwe aandelen. Dit leidt voor Intervest tot een versterking van het eigen vermogen van 7,1 miljoen euro door middel van de uitgifte van 276.426 nieuwe aandelen. Het totaal aantal aandelen Intervest bedraagt hierdoor circa 26,6 miljoen.

Intervest keert in totaal 33,1 miljoen euro aan dividend in contanten uit. De schuldgraad daalt wel met 0,6 procent in vergelijking met de situatie waarin Intervest alleen een dividend in contanten zou uitkeren.

De afwikkeling van de dividenduitkering vindt vandaag plaats.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Beursblik: nieuwe prijsstrategie Colruyt kan margedruk impliceren

(ABM FN) De nieuwe prijsstrategie van Colruyt, waarbij de supermarktketen geen prijsverlagingen meer communiceert als reactie op prijswijzigingen bij concurrenten, zou op toenemende margedruk kunnen wijzen. Dit stelde analist Hans D’Haese van ING donderdag in een analistenrapport.

Volgens D’Haese is het bericht van Colruyt opmerkelijk, zo kort voor de publicatie van de jaarcijfers midden juni. Dit zou volgens hem kunnen wijzen op toenemende concurrentie en de last van hoge inkoopprijzen.

De consensus, die na de halfjaarcijfers al werd verlaagd tot een winst van 2,32 euro per aandeel, zou nog verder omlaag kunnen volgens ING.

De bank heeft een Houden advies met koersdoel van 36,00 euro staan voor Colruyt. Het aandeel noteerde donderdag 0,8 procent lager op 28,90 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door thomas

Beursupdate: Brusselse beurs vlak geopend

(ABM FN) De Brusselse beurs is donderdag zoals voorzien vlak geopend. Veel nieuws was er op Hemelvaartsdag niet te rapen. 

De Bel20 ging kort na opening 0,1 procent hoger tot 3.916,48 punten.

In de sterindex ging Galapagos er 2,2 procent op vooruit. Het bedrijf liet weten binnenkort te presenteren op een reumacongres in Kopenhagen. Sofina zakte nog wat dieper weg met een verlies van X procent. 

Op de tweede rij kreeg EVS er 2,0 procent bij. Aan de andere kant stond Brederode met een verlies van 3,8 procent.

Bij de kleine aandelen in de BelSmall-index steeg Celyad 4,1 procent. Daar stond Jensen Group tegenover met een min van 6,4 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door thomas

Apple houdt iPhone-productie stabiel - media

(ABM FN-Dow Jones) Apple wil dit jaar de iPhone-productie stabiel houden nu de ontwikkelingen op de smartphonemarkt steeds uitdagender worden. Dit schreef persbureau Bloomberg donderdag op basis van bronnen.

De onderneming zou volgens de bronnen voor dit jaar orders voor 220 miljoen iPhones hebben neergelegd bij toeleveranciers, gelijk aan een jaar eerder.

In de markt wordt volgens het persbureau rekening gehouden met een productie van rond de 240 miljoen telefoons, aangejaagd door een grote update voor de iPhone in de herfst.
 
Het jaar is voor de smartphonemarkt echter matig begonnen, zo merkte Bloomberg op. Kenners mikken op een krimp in de levering van smartphones dit jaar met 2 procent, tegen de achtergrond van inflatie en de oorlog in Oekraïne.

Apple wilde tegenover Bloomberg niet reageren op de geruchten rond de iPhone-productie. Het bedrijf gaf ook geen doelstellingen af en is in 2019 opgehouden met productiedata te verstrekken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Aandeelhouders MDxHealth keuren alle agendapunten goed

(ABM FN) De aandeelhouders van MDxHealth hebben woensdag alle agendapunten van de algemene en buitengewone aandeelhoudersvergadering goedgekeurd. Dit bleek uit een persbericht van het diagnosticabedrijf. 

Onder meer de jaarcijfers, een nieuw optieplan en enkele wijzigingen aan de statuten werden goedgekeurd. 

Niet-uitvoerend bestuurder Rudi Mariën liet ook weten dat hij de raad van bestuur zal verlaten, waar hij namens RR-Invest in zat.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door thomas

Vlakke start Bel20 voorzien op Hemelvaartsdag

(ABM FN) De Brusselse beurs gaat donderdag naar verwachting een vrij neutrale start tegemoet. Wall Street sloot woensdagavond met winst, terwijl cijfers van chipfabrikant Nvidia nabeurs een negatief onthaal kregen. 

Woensdag steeg de Bel20 tijdens een vrij nieuwsluwe handelsdag nog een half procent naar 3.912,25 punten. Futures op de Euro Stoxx 50 index noteren vanochtend vrijwel onveranderd.

Op Wall Street openden de beurzen woensdag lager, na het verlies van 0,8 procent voor de S&P500 dinsdag en een groter verlies voor de Nasdaq, maar gaandeweg de handelssessie vonden de hoofdindices toch de weg omhoog. Resultaten van retailers, eind vorige week nog de grote boosdoener op Wall Street, zorgden voor enige opluchting, terwijl de vrijgave van de Fed-notulen beleggers geen schrik aanjoeg. De S&P noteerde bij de slotzoemer 1 procent in het groen, terwijl techbeurs Nasdaq anderhalf procent wist te klimmen. 

Uit de Fed-notulen kwam woensdagavond naar voren dat de meeste beleidsmakers bij het laatste rentebesluit oordeelden dat een renteverhoging van 50 basispunten bij de komende monetaire vergadering "waarschijnlijk gepast" zou zijn. 

Er was vooraf geen vuurwerk verwacht. "Beleggers weten dat centrale banken wereldwijd een inhaalslag proberen te maken op de inflatie en dat ze alles op alles zetten om de inflatie lager te krijgen, terwijl ze tegelijkertijd de klap voor de economie willen verzachten”, aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade. 

"Omdat we ons in een meer agressieve en krappere monetaire situatie bevinden hebben veel beleggers groeibedrijven met hoge waarderingen en kwaliteit van de hand gedaan en waardeaandelen gekocht", zei analist Marco Giubin van Manulife Investment Management.

“Tot op zekere hoogte was dat terecht omdat veel van de groeiaandelen te duur waren. Maar veel van deze aandelen zijn nu behoorlijk afgekomen”, aldus Giubin, die toevoegde dat het nu een "goed moment" zou kunnen zijn voor beleggers om te kijken naar gebieden als hernieuwbare energie en de toeleveringsketen van elektrische voertuigen, sectoren waar de aandelenkoersen er volgens Giubin momenteel "redelijk" uitzien. ”

Verkopers van niet-essentiële consumptiegoederen stegen woensdag op Wall Street relatief sterk. Enkele retailers zoals Nordstrom en Express verhoogden hun winstverwachtingen. Dick's Sporting Goods meldde daarnaast dat de zaken niet zijn verslechterd. Dat was een welkome afwisseling nadat Target en Walmart vorige week nog zwaar teleurstellende resultaten bekendmaakten. ’s Werelds grootste supermarktketen Walmart verloor afgelopen week ongeveer 20 procent van zijn beurswaarde. 

“Sommige beleggers rekenen op Armageddon in de retailsector", zei Matt Peron van Janus Henderson Investors. "Het narratief was dat deze week opnieuw pijnlijk kon uitvallen. Nu is er een opluchtingsrally in de consumptiesector." 

Nabeurs op Wall Street maakte de toonaangevende chipproducent Nvidia bekend dat het afgelopen kwartaal fors meer omzet boekte, maar het bedrijf waarschuwde wel voor een stap terug in het komende kwartaal, vanwege Rusland en lockdowns in China. Het aandeel Nvidia daalde nabeurs 6,5 procent.

In Azië blijven de uitslagen vanochtend aan de bescheiden kant. De Shanghai Composite is met ruim een half procent de grootste stijger, terwijl de beurs in Sydney met een verlies van ruim een half procent de grootste daler is. In Seoel verhoogde de Bank of Korea voor de tweede achtereenvolgende keer de rente met 25 basispunten, naar 1,75 procent.

Een juli-future West Texas Intermediate steeg woensdag in  New York 0,5 procent tot 110,33 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,8 procent duurder werd op 111,54 dollar. In de Aziatische handel vanochtend stijgt de Amerikaanse olie-future met een half procent verder. 

Voor macro-economisch nieuws kijken beleggers vandaag naar Amerika, waar de tweede raming van de economische groei in het afgelopen kwartaal, de wekelijkse steunaanvragen en de aanstaande woningverkopen staan geagendeerd. 

Bedrijfsnieuws

Galapagos zal presenteren op het European League Against Rheumatism congres begin juni in Kopenhagen. Het biotechnologiebedrijf zal 11 zogenoemde abstracts presenteren en daarbij haar bijdrage aan de strijd tegen reumatoïde artritis uitlichten

Zorgvastgoedinvesteerder Care Property Invest kocht een woonzorgcentrum in het Ierse Bray voor 20,0 miljoen euro.

Payton Planar behaalde in het eerste kwartaal van 2022 meer omzet maar minder winst. Dit bleek woensdagavond uit het Israëlische techbedrijf met een notering in Brussel. De omzet steeg van 10,1 miljoen dollar naar 10,8 miljoen dollar. De winst daalde daarentegen van 1,9 naar 1,2 miljoen dollar.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index sloot woensdag 0,95 procent hoger op 3.978,73. De Nasdaq steeg 1,5 procent tot 11.434,74 punten en de Dow Jones-index sloot 0,6 procent hoger op 32.120,28 punten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Galapagos presenteert op reumacongres in Kopenhagen

(ABM FN) Galapagos zal presenteren op het European League Against Rheumatism congres begin juni in Kopenhagen. Dit liet het biotechnologiebedrijf woensdagavond laat weten via een persbericht. 

Galapagos zal 11 zogenoemde abstracts presenteren en daarbij haar bijdrage aan de strijd tegen reumatoïde artritis uitlichten. De abstracts omvatten analyses van onderzoeken naar de werkzaamheid en veiligheid van filgotinib en praktijkgegevens over de afstemming van het voorschrijven van het middel tussen artsen en patiënten.

Daarbij zal Galapagos eveneens een symposium organiseren gefocust op het betrekken van de patiënt in het verzorgingsproces.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door thomas

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met donderdag 02 juni 2022.

DONDERDAG 26 MEI 2022

Geen agendapunten

VRIJDAG 27 MEI 2022

Geen agendapunten

MAANDAG 30 MEI 2022

Geen agendapunten

DINSDAG 31 MEI 2022

10:00 Recticel - AVA
10:00 Crescent - AVA

WOENSDAG 01 JUNI 2022

09:00 Euronav - Ex-dividend
00:00 CFE - Beleggersdag

DONDERDAG 2 JUNI 2022

15:00 D’Ieteren - AVA

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Coronabesmettingen wereldwijd ruim 527 miljoen

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd ligt momenteel op 527,3 miljoen. Dit blijkt donderdag uit de meest actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu rond de 2,41 miljoen besmettingen gemeld en 14.597 sterfgevallen, drie meer gisteren.

De Verenigde Staten lopen met het aantal geregistreerde gevallen nog altijd ver voorop, met nu meer dan 83,7 miljoen. Het aantal sterfgevallen ligt daar op 1 miljoen.

In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen met ruim 29,6 miljoen. Duitsland heeft 26,2 miljoen coronagevallen. Het Verenigd Koninkrijk heeft 22,5 miljoen besmettingen.

Italië telt meer dan 17,3 miljoen besmettingen, terwijl het aantal in Spanje op meer dan 12,2 miljoen besmettingen ligt.

In Nederland staat het officieel aantal besmettingen op 8.264.638 tegen 8.263.199 gisteren. In België staat het aantal besmettingsgevallen volgens de meest recente data van Johns Hopkins CSSE op 4.147.568 tegen 4.143.408 een dag eerder.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd tegen de 6,3 miljoen mensen aan het virus overleden. Het aantal toegediende vaccinaties zit op bijna 11,5 miljard.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Europese beurzen openen licht lager

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan donderdag een licht lagere opening tegemoet. IG Markets voorziet een openingsverlies van 24 punten voor de Duitse DAX, een min van 11 punten voor de Franse CAC 40 en een daling van 19 punten voor de Britse FTSE 100.

De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten, in afwachting van een verslag van de meest recente monetaire beleidsvergadering van de Federal Reserve.
 
Volgens Naeem Aslam, marktanalist van AvaTrade, waren beleggers terughoudend in aanloop naar de Fed-notulen, die vanavond gepubliceerd worden. "Beleggers weten dat centrale banken wereldwijd een inhaalslag proberen te maken en alles op alles zetten om de inflatie lager te krijgen en tegelijk de klap voor de economie te verzachten", aldus Aslam.

In Duitsland kwam het consumentenvertrouwen over april iets minder zwak uit dan in maart. De indexstand van 26,0 negatief kwam overeen met de prognose.

De orders voor duurzame goederen uit de Verenigde Staten stegen in april met 0,4 procent, wat minder was dan de 0,7 procent die economen hadden voorspeld.  

Er moet enorm worden geïnvesteerd in de Europese infrastructuur voor elektrische stroom, zei CEO Christian Bruch van Siemens Energy woensdag op het World Economic Forum in Davos. In 2030 zal er twee keer zo veel stroom worden opgewekt als nu, verwacht hij. Om een kolencentrale te vervangen voor zonnepanelen, heb je vier keer de capaciteit op het stroomnet nodig. Veel mensen begrijpen nog niet dat de stroomnetten hiervoor geheel op hun kop moeten worden gezet en onderling verbonden, waarschuwde hij.
 
Bedrijfsnieuws

Er was weinig bedrijfsnieuws en er waren ook niet veel grote uitslagen onder de grootste namen in de EuroStoxx 50 index. In Amsterdam won Prosus bijna 5 procent.

Air France-KLM sloot licht hoger. Dinsdag kondigde de luchtvaartmaatschappij een claimemissie aan.

De winstwaarschuwing van het Amerikaanse Best Buy is een waarschuwing voor Europese winkelketens, waarschuwde Bryan Garnier in een analistenrapport.
 
Energiebedrijven Totalenergies en Iberdrola waren in trek, met koerswinsten van krap 3 procent.

Shell rondde de verkoop van zijn downstreamtak in Rusland af. Het aandeel won 1,3 procent

AB Inbev was in Brussel koploper na een hoger koersdoel van Deutsche Bank. De brouwer werd 2,5 procent duurder.

Beursbedrijf Deutsche Boerse, een defensieve naam bij dalende aandelenkoersen, was woensdag de sterkste daler en verloor 1,6 procent.

Ook in de technologiesector waren er verliezen, onder andere voor ASML, Infineon, SAP en Philips.

Delivery Hero was juist een uitblinker met een winst van ruim 7 procent in Frankfurt, evenals de bezorger van verse boodschappen Hellofresh, dat bijna 5 procent meer waard werd. Just Eat Takeaway sloot in Amsterdam 4 procent hoger.

Euro STOXX 50          3.684,21 (+1,00%)
STOXX Europe 600       434,31 (+0,63%)
DAX                           14.007,93 (+0,63%)
CAC 40                        6.298,64 (+0,73%)
FTSE 100                    7.522,75 (+0,51%)
SMI                               11.466,00 (-0,27%)
AEX                                 687,20 (+1,17%)
BEL 20                        3.912,25 (+0,50%)
FTSE MIB                 24.290,00 (+1,79%)
IBEX 35                       8.746,50 (+1,66%)  

AMERIKAANSE AANDELEN
Wall Street opent volgens de Amerikaanse futures donderdag lager.

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger gesloten, nadat Fed-notulen beleggers geen schrik aanjoegen en resultaten van retailers voor enige opluchting zorgden.

De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,95 procent hoger op 3.978,73. De Nasdaq steeg 1,5 procent tot 11.434,74 punten en de Dow Jones-index sloot 0,6 procent hoger op 32.120,28 punten

De beurzen openden lager, na het verlies van 0,8 procent voor de S&P500 dinsdag en een groter verlies voor de Nasdaq, maar herstelden zich gaandeweg de handelssessie.

De aandacht ging vooral uit naar de notulen van de Federal Reserve. Na de publicatie stegen de indices een paar tienden van procenten.

Uit de notulen bleek dat de meeste beleidsmakers oordeelden dat een renteverhoging van 50 basispunten bij de komende monetaire vergadering "waarschijnlijk gepast" zou zijn.

Er was vooraf geen vuurwerk verwacht. "Beleggers weten dat centrale banken wereldwijd een inhaalslag proberen te maken op de inflatie en alles op alles zetten om de inflatie lager te krijgen en tegelijk de klap voor de economie te verzachten", aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade. "Beleggers vrezen dat beleidsmakers een grote fout maken met het verkrappen van het monetaire beleid, omdat stagflatie op de loer ligt."  

Verkopers van niet-essentiele consumptiegoederen stegen relatief sterk. Enkele retailers zoals Nordstrom en Express verhoogden hun winstverwachtingen. Dick's Sporting Goods meldde dat de zaken niet zijn verslechterd. Dat was een welkome afwisseling nadat Target en Walmaart vorige week teleurstellende resultaten bekendmaakten.

"Sommige beleggers verwachtten Armageddon in de retailsector", zei Matt Peron van Janus Henderson Investors. "Het narratief was dat deze week opnieuw pijnlijk kon uitvallen. Nu is er een opluchtingsrally in de consumptie-sector."

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Snap herstelde iets van de koersval van dinsdag, nadat het social mediabedrijf maandagavond met een winstwaarschuwing kwam. Het aandeel steeg 11 procent maar stond nog altijd 38 procent lager dan een week eerder.

Toll Brothers, dat luxe huizen bouwt, kwam met meevallende kwartaalcijfers en steeg 8 procent. Toll herhaalde de outlook voor heel dit jaar, wijzend op de goed gevulde orderportefeuille.

De koers van retailer Dick's Sporting Goods steeg ruim 9 procent. Het is de laatste in een rij van retailers met een voorzichtige boodschap.

Nordstrom, ook een retailer, sloot 14 procent hoger op een hogere winstverwachting. Kledingverkoper Express won 6,5 procent na meevallende verliezen en een hogere omzetverwachting.

Hamburgerketen Wendy's klom 10 procent, op berichten dat grootaandeelhouder Trian Fund een overnamebod zou onderzoeken. Trian heeft nu een belang van 19 procent.

Lyft, een concurrent van Uber, gaf aan minder nieuwe mensen te gaan aannemen en de budgetten terug te schroeven. Lyft sloot 0,4 procent lager. Uber won juist ruim 2 procent.

S&P 500 index                   3.978,73 (+0,95%)
Dow Jones index           32.120,28 (+0,60%)
Nasdaq Composite           11.434,74 (+1,51%)

AZIE
De Aziatische beurzen noteerden donderdag verdeeld.

Nikkei 225                     20.145,80 (-0,1%)
Shanghai Composite         3.127,81 (+0,7%)
Hang Seng                  26.674,41 (-0,0%)

VALUTA
De euro/dollar noteerde op 1,0680. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag bewoog het muntpaar nog op 1,0675 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er 1,0676 op de borden.

USD/JPY Yen   127,35
EUR/USD Euro  1,0680
EUR/JPY Yen   136,01

MACRO-AGENDA:
12:00 Turkse centrale bank - Rentebesluit (Tur)
14:30 Economische groei - Eerste kwartaal 2e raming (VS)
14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
16:00 Aanstaande woningverkopen - April (VS)

BEDRIJFSNIEUWS:

13:00 Alibaba - Cijfers eerste kwartaal (Chi)
13:00 Macy's - Cijfers eerste kwartaal (VS)

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Musk financiert meer van overnamebod op Twitter zelf

(ABM FN-Dow Jones) Elon Musk heeft aangekondigd de overname van Twitter voor een groter deel met eigen middelen te willen betalen, wat beleggers mogelijk meer zekerheid geeft over de transactie. Dit blijkt woensdagavond uit een document ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Musk garandeert van het bod op Twitter 33,5 miljard dollar zelf, aangevuld met leningen.

In het oude bod zou 27,25 miljard dollar uit de zak van Musk komen en het resterende bedrag worden aangevuld met leningen.

De hoogte van het bod blijft circa 44 miljard dollar, ofwel 54,20 dollar per aandeel Twitter.

In het document ingediend bij de SEC staat dat Musk nog altijd in onderhandeling is met Twitter en diens mede-oprichter Jack Dorsey, ook of Dorsey bijvoorbeeld bereid is een belang te houden in Twitter na de overname door Musk.

Het aandeel Twitter sloot woensdag 3,9 procent hoger op 37,16 dollar, maar steeg in de handel nabeurs met nog eens 6,7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Meer omzet voor Nvidia

(ABM FN-Dow Jones) Nvidia boekte in het afgelopen kwartaal fors meer omzet, maar waarschuwt voor een stap terug in het komende kwartaal, vanwege Rusland en lockdowns in China. Dat bleek woensdag nabeurs bij de kwartaalcijfers van het Amerikaanse bedrijf. 

De omzet van 8,29 miljard dollar was 46 procent hoger dan een jaar eerder en 8 procent hoger dan in het voorgaande kwartaal.  

De nettowinst per aandeel was 0,64 dollar, 16 procent lager dan een jaar eerder en bijna de helft lager dan in het voorgaande kwartaal. De winst werd gedrukt door een verliespost van 1,35 miljard dollar na het afblazen van de overname van Arm. In totaal was er een winst van 1,62 miljard dollar, tegen 1,91 miljard dollar een jaar eerder. 

Oprichter en CEO Jensen Huang sprak van een uitdagend macro-economisch klimaat en wees op de recordresultaten bij Data Center en Gaming.  

Outlook
 
Nvidia voorziet in het tweede kwartaal een omzet van 8,10 miljard dollar, na het verlies van 500 miljoen dollar aan omzet rond Rusland en de coronaviruslockdowns in China.  Het bedrijf rekent op een brutomarge van 65,1 procent in het tweede kwartaal.

Het aandeel Nvidia daalde nabeurs 6,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Wall Street sluit met winst

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger gesloten, nadat Fed-notulen beleggers geen schrik aanjoegen en resultaten van retailers voor enige opluchting zorgden. 

De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,95 procent hoger op 3.978,73. De Nasdaq steeg 1,5 procent tot 11.434,74 punten en de Dow Jones-index sloot 0,6 procent hoger op 32.120,28 punten

De beurzen openden lager, na het verlies van 0,8 procent voor de S&P500 dinsdag en een groter verlies voor de Nasdaq, maar herstelden zich gaandeweg de handelssessie. 

De aandacht ging vooral uit naar de notulen van de Federal Reserve. Na de publicatie stegen de indices een paar tienden van procenten.

Uit de notulen bleek dat de meeste beleidsmakers oordeelden dat een renteverhoging van 50 basispunten bij de komende monetaire vergadering "waarschijnlijk gepast" zou zijn. 

Er was vooraf geen vuurwerk verwacht. "Beleggers weten dat centrale banken wereldwijd een inhaalslag proberen te maken op de inflatie en alles op alles zetten om de inflatie lager te krijgen en tegelijk de klap voor de economie te verzachten", aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade. "Beleggers vrezen dat beleidsmakers een grote fout maken met het verkrappen van het monetaire beleid, omdat stagflatie op de loer ligt."  

Verkopers van niet-essentiele consumptiegoederen stegen relatief sterk. Enkele retailers zoals Nordstrom en Express verhoogden hun winstverwachtingen. Dick's Sporting Goods meldde dat de zaken niet zijn verslechterd. Dat was een welkome afwisseling nadat Target en Walmaart vorige week teleurstellende resultaten bekendmaakten.

"Sommige beleggers verwachtten Armageddon in de retailsector", zei Matt Peron van Janus Henderson Investors. "Het narratief was dat deze week opnieuw pijnlijk kon uitvallen. Nu is er een opluchtingsrally in de consumptie-sector." 

Olie werd iets duurder. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 0,5 procent tot 110,33 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,8 procent duurder werd op 111,54 dollar. 

De euro/dollar daalde een half procent en noteerde op 1,0675. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0700.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Snap herstelde iets van de koersval van dinsdag, nadat het social mediabedrijf maandagavond met een winstwaarschuwing kwam. Het aandeel steeg 11 procent maar stond nog altijd 38 procent lager dan een week eerder.

Toll Brothers, dat luxe huizen bouwt, kwam met meevallende kwartaalcijfers en steeg 8 procent. Toll herhaalde de outlook voor heel dit jaar, wijzend op de goed gevulde orderportefeuille. 

De koers van retailer Dick's Sporting Goods steeg ruim 9 procent. Het is de laatste in een rij van retailers met een voorzichtige boodschap. 

Nordstrom, ook een retailer, sloot 14 procent hoger op een hogere winstverwachting. Kledingverkoper Express won 6,5 procent na meevallende verliezen en een hogere omzetverwachting. 

Hamburgerketen Wendy's klom 10 procent, op berichten dat grootaandeelhouder Trian Fund een overnamebod zou onderzoeken. Trian heeft nu een belang van 19 procent. 

Lyft, een concurrent van Uber, gaf aan minder nieuwe mensen te gaan aannemen en de budgetten terug te schroeven. Lyft sloot 0,4 procent lager. Uber won juist ruim 2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Europese beurzen sluiten hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten, in afwachting van een verslag van de meest recente monetaire beleidsvergadering van de Federal Reserve.

De brede STOXX Europe 600 index sloot 0,6 procent hoger op 434,31 punten. De Duitse DAX steeg 0,6 procent naar 14.008 punten. De Franse CAC 40 won 0,7 procent op 6.299 punten. De Britse FTSE klom 0,5 procent naar 7.523 punten.
 
Volgens Naeem Aslam, marktanalist van AvaTrade, waren beleggers terughoudend in aanloop naar de Fed-notulen, die vanavond gepubliceerd worden. "Beleggers weten dat centrale banken wereldwijd een inhaalslag proberen te maken en alles op alles zetten om de inflatie lager te krijgen en tegelijk de klap voor de economie te verzachten", aldus Aslam.

In Duitsland kwam het consumentenvertrouwen over april iets minder zwak uit dan in maart. De indexstand van 26,0 negatief kwam overeen met de prognose.

De orders voor duurzame goederen uit de Verenigde Staten stegen in april met 0,4 procent, wat minder was dan de 0,7 procent die economen hadden voorspeld.  

Er moet enorm worden geïnvesteerd in de Europese infrastructuur voor elektrische stroom, zei CEO Christian Bruch van Siemens Energy woensdag op het World Economic Forum in Davos. In 2030 zal er twee keer zo veel stroom worden opgewekt als nu, verwacht hij. Om een kolencentrale te vervangen voor zonnepanelen, heb je vier keer de capaciteit op het stroomnet nodig. Veel mensen begrijpen nog niet dat de stroomnetten hiervoor geheel op hun kop moeten worden gezet en onderling verbonden, waarschuwde hij.

De Amerikaanse olievoorraden daalden afgelopen week zoals voorzien. De daling was iets groter dan voorzien.

Olie werd woensdag duurder. Een juli-future West Texas Intermediate noteerde 0,2 procent in het groen op 110,01 dollar, terwijl voor een augustus-future Brent 113,74 dollar werd betaald, een stijging van 0,2 procent.

De euro/dollar daalde woensdag en noteerde op 1,0676. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er nog 1,0736 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Er was weinig bedrijfsnieuws en er waren ook niet veel grote uitslagen onder de grootste namen in de EuroStoxx 50 index. In Amsterdam won Prosus bijna 5 procent.

Air France-KLM sloot licht hoger. Dinsdag kondigde de luchtvaartmaatschappij een claimemissie aan.

De winstwaarschuwing van het Amerikaanse Best Buy is een waarschuwing voor Europese winkelketens, waarschuwde Bryan Garnier in een analistenrapport.
 
Energiebedrijven Totalenergies en Iberdrola waren in trek, met koerswinsten van krap 3 procent.

Shell ronde de verkoop van zijn downstreamtak in Rusland af. Het aandeel won 1,3 procent

AB Inbev was in Brussel koploper na een hoger koersdoel van Deutsche Bank. De brouwer werd 2,5 procent duurder.

Beursbedrijf Deutsche Boerse, een defensieve naam bij dalende aandelenkoersen, was woensdag de sterkste daler en verloor 1,6 procent.

Ook in de technologiesector waren er verliezen, onder andere voor ASML, Infineon, SAP en Philips.

Delivery Hero was juist een uitblinker met een winst van ruim 7 procent in Frankfurt, evenals de bezorger van verse boodschappen Hellofresh, dat bijna 5 procent meer waard werd. Just Eat Takeaway sloot in Amsterdam 4 procent hoger.

In Spanje wonnen banken Sabadell en Caixabank terrein.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden hoger rond sluitingstijd in Europa.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Meer omzet maar minder winst voor Payton Planar

(ABM FN) Payton Planar heeft in het eerste kwartaal van 2022 meer omzet maar minder winst geboekt. Dit bleek woensdagavond uit het Israëlische techbedrijf met een notering in Brussel.

De omzet steeg van 10,1 miljoen dollar naar 10,8 miljoen dollar. De winst daalde daarentegen van 1,9 naar 1,2 miljoen dollar. Payton Planar betaalde circa een miljoen meer belasting dan vorig jaar in dezelfde periode.

Door de verstoringen in de aanvoerketen liep Payton Planar vertraging op waardoor een deel van de omzet pas in het tweede kwartaal viel.

De onderneming waarschuwde woensdag voor prijsstijgingen, langere doorlooptijden en tekorten. Payton Planar verwacht niet dat hier snel een einde aan komt en dat deze problemen de rest van het jaar aanhouden.

Het techbedrijf had eind maart een orderboek ter waarde van 46,7 miljoen dollar. Eind 2021 was het orderboek voor 31,5 miljoen dollar gevuld.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Care Property koopt woonzorgcentrum in Ierland

(ABM FN) Care Property Invest heeft een woonzorgcentrum in het Ierse Bray gekocht voor 20,0 miljoen euro. Dit maakte de zorgvastgoedinvesteerder woensdag nabeurs bekend.

Het aangekochte zorgcentrum Cairnhill Nursing Home biedt plaats aan 93 bewoners.

Care Property sloot een nieuwe langetermijnhuurovereenkomst van het type 'triple net' met een looptijd van minimum 15 jaar voor Cairnhill Nursing Home.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Brussel sluit in het groen

(ABM FN) De Brusselse beurs is woensdag met winst gesloten.

De Bel20 steeg 0,5 procent naar 3.912,25 punten. De koersen noteerden aan het begin van de namiddag op verlies, maar begonnen te stijgen nadat het sentiment op Wall Street verbeterde.

Er stonden verschillende macrocijfers op de agenda, maar de meeste aandacht lijkt uit te gaan naar de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve die vanavond worden gepubliceerd.

Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets verwacht geen vuurwerk.

"Beleggers weten dat centrale banken wereldwijd een inhaalslag proberen te maken en alles op alles zetten om de inflatie lager te krijgen en tegelijk de klap voor de economie te verzachten", aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

"Er heerst angst onder beleggers dat beleidsmakers een grote fout maken met het verkrappen van het monetaire beleid, aangezien stagflatie op de loer ligt."

In Davos zei voorzitter Klaas Knot van De Nederlandsche Bank dat een renteverhoging van 50 basispunten door de Europese Centrale Bank in juli wat hem betreft nog steeds op tafel ligt.

Volgens Knot kan de ECB het zich alleen veroorloven om de rente geleidelijk te verhogen, als de inflatieverwachtingen "goed verankerd" zijn.

De euro/dollar handelde op 1,0671 en olie werd iets goedkoper.

Stijgers en dalers

In de hoofdindex trok AB InBev de kop met een koerswinst van 2,5 procent, terwijl Sofina 3,1 procent inleverde. 

Deutsche Bank verhoogde het koersdoel voor AB InBev naar 74,00 euro en herhaalde het koopadvies voor de brouwer. De korting ten opzichte van Europese sectorgenoten noemt de Duitse bank onterecht.

Kepler Cheuvreux kwam met een uitgebreid rapport over de Belgische holdings, waarbij onder meer Sofina op de verkooplijst belandde. Het koersdoel voor Sofina werd ook stevig verlaagd, van 360 naar 210 euro. 

De koersdoelen voor GBL en Ackermans & van Haaren werden eveneens door Kepler verlaagd. GLB won 0,4 procent en Ackermans daalde 0,2 procent. 

Kepler verlaagde het koersdoel voor Cofinimmo, maar verhoogde die voor Aedifica. Het aandeel Cofinimmo steeg 0,4 procent liggen, terwijl Aedifica 0,2 procent won. 

In de BelMid steeg Euronav 2,5 procent en won Bekaert 3,2 procent.

CFE kreeg een plekje op de kooplijst van Kepler Cheuvreux, terwijl het koersdoel verlaagd werd. Ook Degroof Petercam verlaagde het koersdoel. Het aandeel daalde 0,1 procent. 

Brederode leverde 9,6 procent in. Kepler Cheuvreux heeft het aandeel op de verkooplijst geplaatst en verlaagde het koersdoel. 

Azelis verloor 3,4 procent. KBC Securities zette een Houden advies op het aandeel met een koersdoel van 24,30 euro.

Bij de kleinere aandelen won Smartphoto 6,4 procent. Nyxoah daalde 8,6 procent. 

Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerden de Amerikaanse beurzen tot circa een half procent hoger.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beperkte daling Amerikaanse olievoorraden

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

In de week eindigend op 20 mei daalden de voorraden ruwe olie met 1,0 miljoen vaten tot 419,8 miljoen stuks. Hier was een daling met 0,6 miljoen vaten voorzien door economen. 

De benzinevoorraden daalden met 0,5 miljoen vaten tot 219,7 miljoen vaten. De verwachting was een daling met 1,2 miljoen stuks.

De voorraden stookolie en diesel stegen met 1,7 miljoen vaten tot 106,9 miljoen stuks. Er was gerekend op een toename van 0,2 miljoen.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen was 93,2 procent. Dat was een week eerder nog 91,8 procent. Er was gerekend op een minder sterke toename.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met donderdag 02 juni 2022.

DONDERDAG 26 MEI 2022

Geen agendapunten

VRIJDAG 27 MEI 2022

Geen agendapunten

MAANDAG 30 MEI 2022

Geen agendapunten

DINSDAG 31 MEI 2022

10:00 Recticel - AVA
10:00 Crescent - AVA

WOENSDAG 01 JUNI 2022

09:00 Euronav - Ex-dividend
00:00 CFE - Beleggersdag

DONDERDAG 2 JUNI 2022

15:00 D’Ieteren - AVA

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Aandeel Wendy's de hoogte door overnamefantasie

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Wendy's noteert woensdag liefst 11,4 procent hoger op een vlak Wall Street.

Grootaandeelhouder Trian Fund Management van activist Nelson Peltz heeft laten weten te overwegen een bod uit te brengen op de aandelen in de Amerikaanse hamburgerketen die het nog niet bezit. Dit blijkt uit documenten ingediend bij beurswaakhond SEC.

Trian Fund heeft momenteel een belang van circa 19 procent in Wendy's.

Het aandeel Wendy's presteert al tijden ondermaats.

Trian Fund zei het bod op Wendy's mogelijk samen met andere partijen te willen doen. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Rode opening op Wall Street in de maak

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet. 

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor de start van de handel 0,4 procent in het rood. De Nasdaq lijkt 0,5 procent lager te openen.

Vandaag gaat de aandacht vooral uit naar de notulen van de Federal Reserve. Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets verwacht geen vuurwerk.

"Beleggers weten dat centrale banken wereldwijd een inhaalslag proberen te maken op de inflatie en alles op alles zetten om de inflatie lager te krijgen en tegelijk de klap voor de economie te verzachten", aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

"Er heerst angst onder beleggers dat beleidsmakers een grote fout maken met het verkrappen van het monetaire beleid, gezien stagflatie op de loer ligt." 

Vanmiddag kon de markt al reageren op de orders voor duurzame goederen uit de Verenigde Staten. Die bleken gestegen, voor de zesde maand in de laatste zeven maanden, maar de stijging was in april iets minder dan waarop economen hadden gerekend.

Later vanmiddag volgen nog de wekelijkse olievoorraden.

Olie wordt woensdag iets duurder. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 1,2 procent tot 111,11 dollar, terwijl een augustus-future Brent 1,0 procent duurder werd op 114,72 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,0651. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0700.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Snap lijkt woensdag iets te herstellen van de koersval van dinsdag, nadat het social mediabedrijf maandagavond met een winstwaarschuwing kwam. 

Toll Brothers, dat luxe huizen bouwt, kwam met meevallende kwartaalcijfers en ziet dit beloond worden met een openingswinst van vermoedelijk 3 procent. Toll herhaalde de outlook voor heel dit jaar, wijzend op de goed gevulde orderportefeuille. 

Retailer Dick's Sporting Goods lijkt meer dan  12 procent lager te openen na het afgeven van een zwakke outlook. Het is de laatste in een rij van retailers met een voorzichtige boodschap.

Hamburgerketen Wendy's wordt verwacht meer dan 9 procent hoger te openen, nu grootaandeelhouder Trian Fund een overnamebod zou onderzoeken. Trian heeft nu een belang van 19 procent. 

Lyft, een concurrent van Uber, gaf aan minder nieuwe mensen te gaan aannemen en de budgetten terug te schroeven. Het aandeel lijkt iets lager te openen. Ook Uber gaat in het rood van start.

Slotstanden

De S&P 500 daalde dinsdag 0,8 procent tot 3.941,48 punten. De Dow Jones-index steeg 0,2 procent tot 31.928,62 en technologiebeurs Nasdaq leverde 2,4 procent in tot 11.264,45 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Vraag naar duurzame goederen VS stijgt minder dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) De nieuwe orders voor duurzame goederen in de VS zijn in april gestegen, maar minder dan voorzien. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

De orders stegen met 0,4 procent. Er was vooraf door economen gerekend op een stijging van 0,7 procent.

In maart stegen de orders nog met 0,6 procent, een neerwaartse bijstelling van de eerder gemelde stijging met 0,8 procent. De orders zijn nu in zes van de laatste zeven maanden gestegen.

Zonder transportmiddelen, waaronder auto's, stegen de orders in april met 0,3 procent. Exclusief defensie-opdrachten stegen de orders eveneens met 0,3 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Knot: renteverhoging ECB met 50 basispunten niet van tafel

(ABM FN) Een renteverhoging door de Europese Centrale Bank met 50 basispunten in juli is niet van tafel. Dit zegt voorzitter Klaas Knot van De Nederlandsche Bank woensdag in Davos tijdens het World Economic Forum tegen de Amerikaanse zakenzender CNBC.

Volgens Knot kan de ECB het zich alleen veroorloven om de rente geleidelijk de rente te verhogen, als de inflatieverwachtingen "goed verankerd" zijn. En kijkend naar de verschillende methodes om de inflatie in de eurozone te meten, "zitten ze nu, zou ik willen zeggen, aan de bovenkant van nog steeds goed verankerd", aldus de voorzitter van DNB.

Knot vindt dat de beleidsmakers alle opties open moeten houden om zo te kunnen reageren op nieuwe macrocijfers die wellicht de huidige vooruitzichten in twijfel trekken.

Recent zei Knot al dat de rente tijdens de ECB-rentevergadering van 21 juli moet worden verhoogd.

"Mijn voorkeur, op basis van de huidige kennis, zou zijn om dan inderdaad de rente met een kwart procentpunt te verhogen, tenzij we in de komende maanden nog meer informatie zouden krijgen dat de inflatie zich verder aan het verbreden is, dan wel verder aan het oplopen is", zei Knot tijdens het televisieprogramma College Tour.

"Als dat het geval is, dan zou eventueel grotere rentestappen ook niet moeten worden uitgesloten", aldus de centraal bankier, die erkent dat dit een verhoging met een half procent zou kunnen zijn.

Begin deze week schreef voorzitter Christine Lagarde van de ECB op het blog van de centrale bank, dat zij verwacht dat de obligatie-opkopen onder het APP-programma "erg vroeg" in het derde kwartaal worden gestopt. "Dit zou ons in staat stellen om tijdens onze bijeenkomst in juli de rente te verhogen, in lijn met onze forward guidance. Op basis van de huidige vooruitzichten zijn we waarschijnlijk in staat om tegen het einde van het derde kwartaal uit de negatieve rente te komen", aldus Lagarde.

En als vervolgens duidelijk wordt dat de inflatie zich op middellange termijn stabiliseert op 2 procent, is een geleidelijke verdere normalisatie van de rente richting een neutrale rente, gepast, vindt zij. Lagarde waarschuwde dat vooraf de omvang en het tempo van normaliseren niet kan worden bepaald.

De euro/dollar handelde op 1,0655.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursupdate: Brussel in het rood

(ABM FN) De Brusselse beurs ging woensdagmiddag dieper in het rood. Rond de klok van twee uur daalde de Bel20 0,4 procent naar 3.878,77 punten.

In de hoofdindex trok Umicore de kop met een koerswinst van 1,7 procent, terwijl Sofina 4,7 procent inleverde. 

Kepler Cheuvreux kwam met een uitgebreid rapport over de Belgische holdings, waarbij onder meer Sofina op de verkooplijst belandde. Het koersdoel voor Sofina werd ook stevig verlaagd, van 360 naar 210 euro. 

De koersdoelen voor GBL en Ackermans & van Haaren werden eveneens door Kepler verlaagd. Deze aandelen gaven beide 0,6 procent prijs. 

Kepler verlaagde het koersdoel voor Cofinimmo, maar verhoogde die voor Aedifica. Het aandeel Cofinimmo liet 1,6 procent liggen, terwijl Aedifica 0,3 procent won. 

In de BelMid steeg Euronav 5,2 procent. 

CFE kreeg een plekje op de kooplijst van Kepler Cheuvreux, terwijl het koersdoel verlaagd werd. Ook Degroof Petercam verlaagde het koersdoel. Het aandeel won 1,2 procent. 

Brederode leverde 7,9 procent in. Kepler Cheuvreux heeft het aandeel op de verkooplijst geplaatst en verlaagde het koersdoel. 

Bij de kleinere aandelen won MDxHealth 3,7 procent. Oxurion daalde 8,0 procent. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Obligatie: obligaties Air France KLM gewild

(ABM FN) De obligaties van Air France-KLM die op de secundaire markt in omloop zijn, vonden dinsdag gretig aftrek na de door de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij gelanceerde kapitaalverhoging.

De maatschappij is gisteren van start gegaan met een kapitaalverhoging van 2,26 miljard euro, de tweede verhoging in iets meer dan een jaar tijd. Met de opbrengst wil Air France-KLM de staatssteun die de luchtvaartmaatschappij tijdens de gezondheidscrisis heeft ontvangen, terugbetalen.

Frankrijk en Nederland, die een belang van respectievelijk ongeveer 29 en 10 procent bezitten, zullen meedoen om hun belang op peil te houden, aldus de maatschappij in een verklaring.

In een interview met ABM Financial News benadrukt Alexandre Goldwasser, directeur van Goldwasser Exchange, dat een kapitaalverhoging weliswaar een slechte zaak is voor de bestaande aandeelhouders, die hun aandeel zullen zien verwateren, maar dat dit soort operaties over het algemeen goed wordt ontvangen door de schuldeisers.

En met reden, zo legt de obligatiehandelaar uit, want een kapitaalverhoging versterkt de liquiditeit van de betrokken onderneming en daarmee het vermogen om aan de verplichtingen te voldoen, zoals couponbetalingen en aflossingen.

Dinsdag was een stijging van de obligaties van Air France-KLM op de secundaire markt te zien.

Als voorbeeld wijst Goldwasser op de obligatie die Air France-KLM in 2025 moet terugbetalen en waarvan de koers met ongeveer 1 procent is gestegen tot ongeveer 91 procent van de nominale waarde. De jaarlijkse opbrengst tot de vervaldag bedraagt 5,5 procent.

"Dit rendement, dat overeenkomt met een spread van 500 basispunten ten opzichte van de Duitse obligatie met dezelfde looptijd, is zeer hoog, een teken dat de Air France-KLM financieel kwetsbaar blijft," aldus Goldwasser.

"Het hoge rendement is een teken dat de markt niet uitsluit dat de obligatiehouders op een dag zullen worden aangesproken om bij te dragen in de vorm van een schuldherschikking, mocht de situatie verslechteren."

Golwasser benadrukt dat Air France KLM actief is in een sector die kwetsbaar blijft, die is geraakt door de coronacrisis en momenteel wordt getroffen door de sterke stijging van de olieprijzen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News Redactie

Beursblik: KBC Securities zet Houden advies op Azelis

(ABM FN) KBC Securities is woensdag gestart met het volgen van Azelis met een Houden advies en een koersdoel van 24,30 euro. 

Volgens de analisten behoort de distributeur van specialistische chemische producten tot de top vier in de wereld, dankzij een reeks overnames in de laatste twintig jaar. 

De omzet zal dankzij nieuwe overnames met gemiddelde 4,5 procent stijgen, denkt KBC. En tot 2030 zal de autonome groei ook gemiddelde 5 procent per jaar bedragen.

Ook tijdens economische recessies beschikt over een veerkrachtige inkomstenstroom, vindt KBC.

Het aandeel Azelis daalde woensdag 1,7 procent tot 23,24euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursblik: Kepler Cheuvreux verlaagt koersdoel Cofinimmo licht

(ABM FN) Kepler Cheuvreux heeft woensdag het koersdoel voor Cofinimmo verlaagd van 138 naar 136 euro bij een ongewijzigd koopadvies. 

De analisten hebben hun model aangepast op de 140 miljoen euro aan nieuwe deals die sinds begin dit jaar gesloten werden. 

De groei in het eerste kwartaal bestempelt Kepler als traag, maar zal vanaf het tweede kwartaal versnellen. 

Het risico voor zorgvastgoed is iets gedaald, volgen Kepler, nu de impact van het Orpea-schandaal voor de markt beperkt blijkt, maar de analisten houden wel rekening met een negatieve herwaardering van de kantoorportefeuille.

Het aandeel Cofinimmo daalde woensdag 1,5 procent tot 120,20 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Europese beurzen licht hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag licht hoger in een voorzichtige markt

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een plus van 0,4 procent op 432,00 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,3 procent naar 13.957,40 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 0,1 procent met een stand van 6.260,04 punten. De Britse FTSE won woensdag 0,5 procent naar 7.518,39 punten.

Beleggers blijven volgens Naeem Aslam, marktanalist van AvaTrade, terughoudend in aanloop naar de notulen van de Federal Reserve, die vanavond gepubliceerd worden. "Beleggers weten dat centrale banken wereldwijd een inhaalslag proberen te maken op de inflatie en alles op alles zetten om de inflatie lager te krijgen en tegelijk de klap voor de economie te verzachten", aldus Aslam.

Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets merkte nog wel op dat de Amerikaanse beurzen dinsdag "comfortabel" boven de laagste niveaus van de dag sloten.

In Duitsland kwam het consumentenvertrouwen over april iets minder zwak uit dan een maand eerder het geval was. Met een indexstand van 26,0 negatief kwam het gemeten sentiment overeen met de prognose.

Het Duitse bruto binnenlands product nam op kwartaalbasis met 0,2 procent toe, gelijk aan de eerste raming.

Vanmiddag kan de markt reageren op de orders voor duurzame goederen uit de Verenigde Staten over april, de wekelijkse olievoorraden en tot slot dus de genoemde notulen.

Olie noteerde woensdag hoger. Een juli-future West Texas Intermediate noteerde 1,0 procent in het groen op 110,83 dollar, terwijl voor een augustus-future Brent 111,65 dollar werd betaald, een stijging van 0,9 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0675. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0700 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0736 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

De verdeling tussen plussen en minnen sloeg op de beurzen van Parijs en Frankfurt in het lichte voordeel van de eerste groep uit, met de aantekening dat uitslagen ten opzichte van de slotnoteringen van dinsdag niet al te groot zijn. In Frankfurt zakte de koers van Daimler Truck Holding 2,5 procent en was met dat verlies een relatieve dissonant.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,2 procent in het groen.

De S&P 500 daalde dinsdag 0,81 procent tot 3.941,48 punten. De Dow Jones-index steeg 0,15 procent tot 31.928,62 en technologiebeurs Nasdaq leverde 2,35 procent in tot 11.264,45 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Aedifica

(ABM FN) Kepler Cheuvreux heeft woensdag het koersdoel voor Aedifica verhoogd van 110,00 naar 120,00 euro bij een ongewijzigd koopadvies. 

De analisten hebben hun model aangepast op basis van de beleggersdag en de eerste kwartaalcijfers van de zorgvastgoedinvesteerder. 

Aedifica boekte een sterke groei in het eerste kwartaal, maar deze zal iets vertragen, verwachten de analisten. 

Tussen 2022 en 2024 verwacht Kepler dat Aedifica een gemiddeld rendement van 11,1 procent zal realiseren, wat één van de hoogste in de sector is.

Het aandeel steeg woensdag 0,5 procent tot 108,70 euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursupdate: Brussel omlaag

(ABM FN) De Brusselse beurs heeft woensdagochtend na een positieve opening, de winsten weer kwijtgespeeld. Richting het einde van de voormiddag daalde de Bel20 0,3 procent tot 3.881,93 punten. 

Beleggers blijven volgens Naeem Aslam, marktanalist van AvaTrade, terughoudend in aanloop naar de notulen van de Federal Reserve, die vanavond gepubliceerd worden. "Beleggers weten dat centrale banken wereldwijd een inhaalslag proberen te maken op de inflatie en alles op alles zetten om de inflatie lager te krijgen en tegelijk de klap voor de economie te verzachten", aldus Aslam.
 
"Er heerst angst onder beleggers dat beleidsmakers een grote fout maken met het verkrappen van het monetaire beleid, gezien stagflatie op de loer ligt." 

De euro/dollar noteerde op 1,0664.

Stijgers en dalers

In de hoofdindex trok Aperam de kop met een koerswinst van 1,0 procent, terwijl WDP 1,8 procent inleverde. 

Kepler Cheuvreux kwam met een uitgebreid rapport over de Belgische holding waarbij onder meer Sofina op de verkooplijst belandde. Het koersdoel werd ook stevig verlaagd van 360 naar 210 euro. Het aandeel Sofina daalde 1,6 procent. 

De koersdoelen voor GBL en Ackermans & van Haaren werden ook door Kepler verlaagd. Deze aandelen gaven 0,4 en 0,5 procent prijs. 

Kepler verlaagde ook de koersdoelen voor Cofinimmo en Aedifica. Het aandeel Cofinimmo liet 1,2 procent liggen, terwijl Aedifica 0,7 procent won. 

In de BelMid steeg Euronav 5,7 procent. 

CFE kwam op de kooplijst van Kepler Cheuvreux, terwijl het koersdoel verlaagd werd. Ook Degroof Petercam verlaagde het koersdoel. Het aandeel won 1,8 procent. 

Brederode leverde 3,3 procent in. Kepler Cheuvreux heeft het aandeel op de verkooplijst geplaatst, en verlaagde ook het koersdoel. 

Bij de kleinere aandelen won Texaf 1,7 procent. Oxurion daalde 5,4 procent. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursblik: Kepler Cheuvreux voorzichter met holdings

(ABM FN) Kepler Cheuvreux is voorzichtiger geworden over Belgische holdings en verlaagde in veel gevallen de adviezen en koersdoelen voor deze aandelen. Dit bleek woensdag uit een groot sectorrapport van Kepler.

Zo werden de adviezen voor Sofina en Brederode verlaagd naar Reduceren. Ook het advies voor Gimv werd verlaagd, maar van Kopen naar Houden. De koersdoelen voor deze aandelen werden ook verlaagd. 

Na “een recordjaar 2021” belooft het voor de holdings die zich richten op private equity lastiger te worden, denkt Kepler, wijzend op de hogere rente en zwakkere aandelenmarkten.

Sommige holdings noteerden in 2021 tegen een premie ten opzichte van de intrinsieke waarde, maar dat was slechts kortstondig, en inmiddels noteren die weer op de oude kortingen.

Kepler spreekt van uitdagende omstandigheden en kiest voor defensieve namen als 3i Group, D’Ieteren en GBL.

Kepler verlaagde de koersdoelen voor Sofina en voor Brederode van respectievelijk 360 en 127 euro naar 210 en 100 euro. 

Volgens Kepler zal Sofina last gaan ondervinden van de tegenwind, en dan vooral voor de investeringen in technologie en in durfkapitaal. De intrinsieke waarde zal volgens het beurshuis dit jaar dalen. Ook stipt Kepler de lage transparantie bij Sofina aan, die kan bijdragen aan de korting.

Na een sterk 2021 is de start van 2022 uitdagender voor Brederode, meent Kepler. 

Aangezien de divisie private equity de afgelopen tien jaar de drijvende kracht achter de groei van de intrinsieke waarde is geweest, verwachten de analisten dit jaar een duidelijke vertraging, ondanks de sterke staat van dienst van Brederode. 

Ook Gimv van de kooplijst

Het advies voor Gimv werd door Kepler verlaagd van Kopen naar Houden, terwijl het koersdoel van 61 naar 56 euro ging.

De analisten hebben hier hun model aangepast op basis van de jaarresultaten die de holding vorige week publiceerde. 

Ook voor Gimv verwacht Kepler dat de groei van de intrinsieke waarde zal vertragen. 

Koersdoelen Ackermans, GBL en Quest for Growth omlaag

Kepler verlaagde het koersdoel voor Ackermans & van Haaren van 180 naar 175 euro, voor GBL van 111 naar 104 euro en voor Quest for Growth van 8,60 naar 7 euro. 

De analisten hebben hun taxaties voor de drie holdings licht aangepast, waardoor de koersdoelen ook omlaag moesten. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursblik: Kepler zet CFE op kooplijst

(ABM FN) Kepler Cheuvreux heeft woensdag het aandeel CFE op de kooplijst geplaatst, maar verlaagde net als Degroof Petercam wel het koersdoel.

Kepler verhoogde het advies van Houden naar Kopen, maar verlaagde het koersdoel van 133,00 naar 128,00 euro. Degroof Petercam verlaagde het koersdoel van 145,00 naar 130,00 euro en handhaafde het advies op Houden.

Kepler verlaagde na de kwartaalupdate van CFE vorige week, die twee winstwaarschuwingen bevatte, de winsttaxaties voor 2022 met 18 procent. En ook voor de daaropvolgende twee jaar gingen de ramingen omlaag, met circa 7 procent. Na de recente koersval ziet Kepler evenwel voldoende ruimte voor een koopaanbeveling. De beleggersdag op 1 juni zou een aanjager voor de koers kunnen worden, denkt Kepler.

Bij Degroof werd de winsttaxatie voor dit jaar met 24 procent verlaagd en met 10 procent voor 2023, "na de teleurstellende update van afgelopen week".

Degroof rekent op de nodige verkoopdruk voor het aandeel CFE na de afsplitsing van DEME.

CFE wint woensdag 3,0 procent op 102,00 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursupdate: Brussel hoger van start

(ABM FN) De Brusselse beurs is woensdagochtend hoger van start gegaan. Kort na de beursbel steeg de Bel20 0,7 procent tot 3.919,89 punten. 

In de hoofdindex trok D’Ieteren de kop met een koerswinst van 2,4 procent, terwijl Colruyt 1,0 procent inleverde.

Deutsche Bank verhoogde het koersdoel voor AB InBev. Het aandeel steeg 1,3 procent. 

In de BelMid won Euronav 3,8 procent. IBA gaf 2,2 procent prijs.

Ascenscio, dat met halfjaarcijfers kwam, steeg 0,4 procent. 

Bij de kleinere aandelen schreef Biocartis 2,6 procent bij. Celyad verloor 3,3 procent. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Verkoop Belgische bedrijfswagens nog forser gedaald - ACEA

(ABM FN) De verkoop van bedrijfsvoertuigen in België is in april nog sterker gedaald dan een maand eerder. Dit meldde de Europese brancheorganisatie voor de auto-industrie ACEA woensdag.

Het aantal verkochte nieuwe bedrijfsvoertuigen in België daalde vorige maand met 30,7 procent op jaarbasis tot 5.453 stuks. In maart bedroeg de daling 24,9 procent.

In de Europese Unie daalde de verkoop in maart met 27,1 procent tot 125.034 voertuigen. In maart van dit jaar daalde de verkoop met 24,9 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Beursblik: Deutsche Bank verhoogt koersdoel AB InBev

(ABM FN) Deutsche Bank heeft woensdag het koersdoel voor AB InBev verhoogd van 67,00 naar 74,00 euro bij een ongewijzigd koopadvies.

Volgens analist Mitch Collett zijn er eerste signalen dat de digitale platformen van AB InBev, BEES en Ze Delivery de groei van de bierreus kunnen helpen versnellen en voor hogere rendementen kunnen zorgen. Ook verkrijgt de brouwer zo waardevolle marktinformatie, meent Collett, en kan online ervoor zorgen dat AB InBev met minder werknemers toe kan. 

Ondanks dat er steeds meer tekenen zijn dat AB InBev meer groei en rendement realiseert, wordt het aandeel nog altijd tegen een flinke korting verhandeld ten opzichte van Europese sectorgenoten, merkt Deutsche Bank op. Collett denkt dat deze korting kleiner zal worden.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Duitse consumentenvertrouwen verbetert fractioneel

(ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen in Duitsland is voor juni een klein beetje verbeterd. Dit bleek woensdag uit recente metingen van onderzoeksbureau GfK, dat een maand vooruit meet.

De vertrouwensindex onder consumenten kwam uit op 26,0 negatief tegen een licht opwaarts herziene 26,6 negatief in april. 

Er werd door economen ook gerekend op een index van 26,0 negatief.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Kleine groei Duitse economie

(ABM FN-Dow Jones) De Duitse economie is in het eerste kwartaal licht gegroeid. Dit meldde het Duitse statistiekbureau Destatis woensdag.

Op kwartaalbasis ging het om een groei van 0,2 procent. Op jaarbasis was de stijging 3,8 procent. Daarmee zijn de cijfers vrijwel gelijk aan de eerste raming.

Vergeleken met het vierde kwartaal van 2019, voor het begin van de coronacrisis, was het Duitse bruto binnenlands product afgelopen kwartaal 0,9 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Hogere opening Bel20 voorzien

(ABM FN) De Brusselse beurs gaat woensdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter nog 1,2 procent lager op 3.892,83 punten.

De Europese beurzen zullen woensdag vermoedelijk een groot deel van de verliezen van dinsdag proberen weg te werken, ondanks een volatiel verloop op Wall Street gisterenavond.

De Amerikaanse aandelenmarkten sloten overwegend lager op dinsdag, waarbij vooral techaandelen opnieuw in de verkoop gingen. Beleggers maken zich zorgen om de economische groei en de aantrekkende rentes.

Vooral aan het begin van de handelsdag doken de beurzen in het rood, na enkele tegenvallende macrocijfers over de Amerikaanse woningverkopen. Bovendien stemden de verwachtingen die enkele bedrijven afgaven tot weinig optimisme. Zo verloor Snap dinsdag meer dan 40 procent, na de waarschuwing maandagavond dat de winstverwachtingen niet gehaald worden omdat de economie "sterker en sneller is verslechterd dan verwacht."

"Iedereen die riep dat we het ergste gehad hadden, werd daarmee het zwijgen opgelegd" , zei Jeffrey Halley van Oanda. "Het benadrukt hoe snel de stemmingswisselingen nu zijn en dat beleggers bij het eerste teken van problemen wegrennen."

Wall Street herstelde licht richting het einde van de dag, maar diverse analisten stelden dat het lastig is om momenteel goede redenen te vinden om de markt in te stappen. "Wat er in de afgelopen weken drastisch is veranderd, is de omvang van de zorgen", aldus CIO Eric Leve van Bailard. "Het waren eerst nog twijfels over de inflatie, maar nu gaan de zorgen verder dan dat."

De juli-future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot dinsdag 0,5 procent lager op 109,77 dollar. De Amerikaanse energieminister Jennifer Granholm zou hebben gezegd dat haar regering een verbod op export van benzine en stookolie niet uitsluit om de hoge prijzen voor benzine en stookolie te beteugelen.

President Biden zou alle opties open houden, zei Granholm volgens persbureau Reuters. In de Aziatische handel vanochtend herstelden de olieprijzen met circa een procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0705. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0736 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog 1,0725 op de borden.

Vandaag wordt vooral uitgekeken naar de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. Analisten van MUFG Bank verwachten een "havikachtige verrassing" als blijkt dat er serieuze gesprekken zijn geweest om de rentes sneller te verhogen om de inflatiedruk in te dammen.

"De meesten zijn het erover eens dat de inflatie heeft gepiekt in de Verenigde Staten,", aldus Louis Navellier van Navellier & Co, "omdat energie- en grondstofbedrijven vooral krijgen uitbetaald in dollars. Vrijwel alle grondstoffen worden geprijsd in dollars. "Aan de andere kant lijkt de inflatiepiek nog niet achter de rug in landen die een zwakke munt hebben. De Federal Reserve blijft de rentes verhogen, waardoor de dollar sterker wordt ten opzichte van de yen en de euro."

Bedrijfsnieuws

Azelis heeft zijn positie in India versterkt met de overname van Chemo India en Unipharm Laboratories.

Ascencio heeft in de eerste helft van het gebroken boekjaar de resultaten zien stijgen. De huurinkomsten stegen met 2,1 procent tot 23,6 miljoen euro en het vastgoedresultaat bedroeg 23,9 miljoen euro, ofwel een stijging van 6,5 procent op jaarbasis. Dankzij een flinke herwaardering van de portefeuille steeg het nettoresultaat met liefst 130 procent van 19,1 naar 43,9 miljoen euro.

Cofinimmo heeft drie Brusselse kantoorgebouwen verkocht voor in totaal 52 miljoen euro.

Deutsche Bank verhoogde het koersdoel voor AB InBev van 67,00 naar 74,00 euro en herhaalde het koopadvies.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 daalde dinsdag 0,8 procent tot 3.941,48 punten. De Dow Jones-index steeg 0,2 procent tot 31.928,62 en technologiebeurs Nasdaq leverde 2,4 procent in tot 11.264,45 punten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Azelis doet twee overnames in India

(ABM FN) Azelis heeft zijn positie in India versterkt dankzij twee overnames. Dit kondigde het chemiebedrijf woensdagochtend aan. 

Chemo India en Unipharm Laboratories zijn volgens Azelis gerenommeerde lokale distributeurs van speciale chemicaliën en ingrediënten voor onder meer coatings, kleefstoffen, maar ook voor smeermiddelen en metaalbewerkingsvloeistoffen in India.

De overnames zullen in het tweede kwartaal afgerond worden. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

DGB meer dan een miljoen euro in het rood.

(ABM FN-Dow Jones) DGB heeft in 2021 geen omzet gerealiseerd en leed daardoor een verlies van meer dan een miljoen euro. Dit bleek woensdag uit het jaarverslag van de projectontwikkelaar, dat niet door een accountant is gecontroleerd.

DGB zag die post oplopen van een verlies van 12.000 euro naar een min van 1,1 miljoen euro.

Het bedrijf heeft nog geen zogeheten OOB-accountant gevonden om de jaarrekening te controleren, die nu is opgesteld door de raad van bestuur.

DGB heeft voor 5 juli een aandeelhoudersvergadering gepland.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Ascencio ziet resultaten stijgen

(ABM FN) Ascencio heeft in de eerste helft van het gebroken boekjaar de resultaten zien stijgen. Dit uit de cijfers van het vastgoedbedrijf die dinsdagavond gepubliceerd werden. 

De huurinkomsten stegen met 2,1 procent tot 23,6 miljoen euro. 

Het vastgoedresultaat bedroeg 23,9 miljoen euro, ofwel een stijging van 6,5 procent op jaarbasis. 

De EPRA-winst kwam uit op 16,2 miljoen euro, ofwel 2,46 euro per aandeel. Dit is 6,5 procent meer dan een jaar eerder. 

Ook boekte Ascencio een positieve herwaardering van de vastgoedportefeuille van 12,3 miljoen euro. Daardoor steeg de reële waarde per eind maart naar 726,8 miljoen euro.

Het nettoresultaat steeg dankzij de herwaardering van de portefeuille met liefst 130 procent van 19,1 naar 43,9 miljoen euro. Per aandeel bedroeg de nettowinst 6,66 euro.

In de eerste zes maanden van het boekjaar heeft Ascencio 25 miljoen euro aan obligaties uitgegeven. Ook wist het vastgoedbedrijf Intermarché als nieuwe huurder aan te trekken. 

Ascencio gaf geen concrete outlook voor het lopende boekjaar af.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Europese beurzen openen hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet, na de koersval een dag eerder.

IG voorziet een openingswinst van 127 punten voor de Duitse DAX, een plus van 57 punten voor de Franse CAC 40 en een stijging van 68 punten voor de Britse FTSE 100.

De Europese beurzen sloten dinsdag lager, na afgenomen groei-indicaties in de eurozone en een winstwaarschuwing maandag nabeurs in de Verenigde Staten.

Britse nutsbedrijven verloren terrein op speculatie dat de Britse regering een extra belasting wil heffen op hun inkomsten.

"Markten in Europa hebben een deel van de winsten van gisteren ingeleverd, bedrukt door meer bewijzen van economische zwakte in de vorm van een fors lagere winstverwachting van het Amerikaanse sociale-media-bedrijf Snap en een matig inkoopmanagersrapport", zei analist Michael Hewson van CMC Markets.

Volgens Naeem Aslam, marktanalist bij AvaTrade, vinden beleggers het lastig om richting te kiezen. Enerzijds waren er maandag berichten dat de Verenigde Staten de importheffingen voor China willen intrekken, maar anderzijds waarschuwde president Joe Biden China om Taiwan met rust te laten, wat de geopolitieke onzekerheid voedde, aldus Aslam.

Goldman Sachs denkt dat er meer Chinese faillissementen in aantocht zijn uit de vastgoedsector, zo merkte beleggingsadviseur Kevin Verstraete van Lynx op. Om de sector te ondersteunen besloot de Chinese overheid eerder deze maand om de rentes te verlagen.
 
's Middags bleken de nieuwe woningverkopen in april hard te zijn gedaald, van 709.000 in maart tot 591.000 in april. De inkoopmanagersindices in Europa lieten in mei minder sterke groei zijn. In de VS was dat ook zo.

De mondiale staalproductie daalde in april 5 procent op jaarbasis. In maart was dit nog 6 procent. Zowel in China als in de EU en de VS daalde de productie.
 
Bedrijfsnieuws
 
Een winstwaarschuwing van het Amerikaanse social mediabedrijf Snap gisteravond nabeurs doet de stemming geen goed. Eind april zei het bedrijf nog een omzetgroei te verwachten van 20 tot 25 procent op jaarbasis bij een EBITDA-resultaat van 0 tot 50 miljoen dollar, maar deze doelstellingen zal Snap niet halen, zo liet het maandag weten.

Techaandelen in Europa deelden mee in de malaise. Adyen was een zware daler met 7 procent en ook internetinvesteerder Prosus, met een groot belang in het Chinese Tencent, leverde ruim 6 procent in.

Shell krijgt ruime steun van aandeelhouders voor zijn klimaatplannen. Bijna 80 procent van het aanwezige kapitaal temde voor de plannen. Shell wil in 2050 CO2-neutraal zijn. Een minderheid van 20 procent steunde de plannen van Follow This', dat de energietransitie bij Shell wil versnellen. Het aandeel daalde in Londen bijna een procent.

Financiële waarden waaronder Banco Santander, Deutsche Boerse en ING sloten hoger, net als maandag, vermoedelijk door de hogere rentes die de Europese Centrale Bank in het vooruitzicht stelt.

Euro STOXX 50          3.647,56 (-1,64%)
STOXX Europe 600       431,58 (-1,1%)
DAX                           13.919,75 (-1,80%)
CAC 40                        6.235,14 (-1,66%)
FTSE 100                    7.484,35 (-0,39%)
SMI                              11.496,00 (+0,26%)
AEX                                 679,88 (-2,04%)
BEL 20                        3.892,83 (-1,16%)
FTSE MIB                 23.876,08 (-1,08%)
IBEX 35                       8.631,20 (+0,06%)  

AMERIKAANSE AANDELEN

Wall Street opent volgens de Amerikaanse futures woensdag licht hoger.

De Amerikaanse beurzen sloten dinsdag overwegend lager met forse verliezen bij internetbedrijven na een winstwaarschuwing van Snap, het moederbedrijf van Snapchat.

De waarschuwing voedde zorgen over economische groei en stijgende rentes onder invloed van torenhoge inflatiecijfers. Dit zou de Amerikaanse economie in een recessie kunnen duwen.

"Normaal is de Fed de katalisator van een ommekeer", zei Russ Koesterich van BlackRock. "Maar nu is het natuurlijk moeilijker voor de Fed om redding te brengen, omdat ze hard moeten werken om de inflatie omlaag te brengen."

Maandag sloten de beurzen in New York nog hoger, met stevige plussen in een opluchtingsrally, na berichten dat de Amerikaanse president Joe Biden importheffingen op Chinese producten wil terugdraaien.

Dinsdag gingen de koersen weer omlaag. "Technologie krijgt het hardst om de oren", zei Paul Nolte van Kingsview Investment Management. Hij voorziet een recessie in de VS in zes tot achttien maanden.

Snap verloor dinsdag meer dan 40 procent, na de waarschuwing maandagavond dat de winstverwachtingen niet gehaald worden omdat de economie "sterker en sneller is verslechterd dan verwacht."

"Iedereen die riep dat we het ergste gehad hadden, werd daarmee het zwijgen opgelegd" , zei Jeffrey Halley van Oanda. "Het benadrukt hoe kortstondig de stemmingswisselingen nu zijn en dat beleggers bij het eerste teken van problemen wegrennen."

Het sentiment werd ook gedrukt door een waarschuwing die Goldman Sachs de wereld instuurde. De zakenbank denkt dat er meer Chinese faillissementen in aantocht zijn uit de vastgoedsector, zei beleggingsspecialist Kevin Verstraete van Lynx.

Op macro-economisch vlak keek de markt naar licht dalende inkoopmanagersindices en cijfers over de Amerikaanse woningmarkt. De verkoop van nieuwe huizen daalde in april sterk. Dit is ook weer een signaal dat de hogere rente een vertragende invloed heeft op de economie.

De verkoopgolf in technologie-aandelen leidde tot een koopgolf in staatsleningen. De rente op tienjarige Treasury's daalde hierdoor van 2,857 naar 2,758 procent.  

Bedrijfsnieuws

Snap kelderde 43 procent. Het bedrijf kampt met verschillende uitdagingen: hoge inflatie, het nieuwe privacybeleid van Apple en de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. De verwachte omzetgroei van 20 tot 25 procent in het tweede kwartaal zal dan ook niet worden gehaald. Ook het positieve EBITDA-resultaat van 0 tot 50 miljoen dollar zit er niet meer in.

Facebook verloor 8 procent en Pinterest werd 24 procent minder waard. Alphabet, moederbedrijf van Google, verloor 5 procent, net als Twitter.

Online vergaderdienst Zoom staat er beter voor na sterke kwartaalcijfers en een opwaartse bijstelling van de winstverwachting voor dit boekjaar. Het aandeel steeg 3 procent.

Best Buy opende dinsdagmiddag de boeken en gaf ook een winstwaarschuwing. Ook de omzet zal dit jaar lager uitkomen dan verwacht, zei de retailer, na een winst- en omzetdaling in het eerste kwartaal. Het aandeel won toch 1,1 procent.

Modemerk Ralph Lauren wist de verwachtingen te verslaan in het afgelopen kwartaal en verhoogde het dividend. Het aandeel sloot licht hoger.

S&P 500 index                   3.941,48 (-0,81%)
Dow Jones index            31.928,62 (+0,15%)
Nasdaq Composite          11.264,45 (+2,35%)

AZIE

De Aziatische beurzen noteerden woensdag overwegend hoger.

Nikkei 225                     26.745,15 (+0,0%)
Shanghai Composite            3.088,66 (+0,6%)
Hang Seng                      20.240,98 (+0,6%)

VALUTA

De euro/dollar noteerde op 1,0705. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0736 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog 1,0725 op de borden.

USD/JPY Yen   126,94
EUR/USD Euro  1,0705
EUR/JPY Yen   135,90

MACRO-AGENDA:
08:00 Consumentenvertrouwen - Juni (Dld)
08:00 Economische groei - Eerste kwartaal def. (Dld)
08:45 Consumentenvertrouwen - Mei (Fra)
13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
14:30 Orders duurzame goederen - April (VS)
15:00 Ondernemersvertrouwen - Mei (Bel)
16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)
20:00 Federal Reserve - Notulen (VS)

BEDRIJFSNIEUWS:
- Geen agendapunten

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Coronabesmettingen wereldwijd richting 527 miljoen

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd ligt momenteel op ruim 526,7 miljoen. Dit blijkt woensdag uit de meest actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu rond de 2,40 miljoen besmettingen gemeld en 14.594 sterfgevallen, gelijk aan gisteren.

De Verenigde Staten lopen met het aantal geregistreerde gevallen nog altijd ver voorop, met nu meer dan 83,5 miljoen. Het aantal sterfgevallen ligt daar op bijna 1,003 miljoen.

In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen met 29,6 miljoen. Duitsland heeft 26,2 miljoen coronagevallen. Het Verenigd Koninkrijk heeft 22,5 miljoen besmettingen.

Italië telt bijna 17,3 miljoen besmettingen, terwijl het aantal in Spanje op 12,2 miljoen besmettingen ligt.

In Nederland staat het officieel aantal besmettingen op 8.263.199 tegen 8.262.012 gisteren. In België staat het aantal besmettingsgevallen volgens de meest recente data van Johns Hopkins CSSE op 4.143.408, gelijk aan een dag eerder.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd tegen de 6,3 miljoen mensen aan het virus overleden. Het aantal toegediende vaccinaties zit op bijna 11,5 miljard.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met woensdag 01 juni 2022.

WOENSDAG 25 MEI 2022

10:00 MDxHealth - AVA
11:00 Balta - AVA
11:00 Campine - AVA
11:00 Care Property Invest - AVA

DONDERDAG 26 MEI 2022

Geen agendapunten

VRIJDAG 27 MEI 2022

Geen agendapunten

MAANDAG 30 MEI 2022

Geen agendapunten

DINSDAG 31 MEI 2022

10:00 Recticel - AVA
10:00 Crescent - AVA

WOENSDAG 01 JUNI 2022

09:00 Euronav - Ex-dividend
00:00 CFE - Beleggersdag

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Wall Street sluit lager

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag overwegend lager gesloten met forse verliezen bij internetbedrijven na een winstwaarschuwing van Snap, het moederbedrijf van Snapchat.

De S&P 500 daalde 0,81 procent tot 3.941,48 punten. De Dow Jones-index steeg 0,15 procent tot 31.928,62 en technologiebeurs Nasdaq leverde 2,35 procent in tot 11.264,45 punten. 

De waarschuwing voedde zorgen over economische groei en stijgende rentes onder invloed van torenhoge inflatiecijfers. Dit zou de Amerikaanse economie in een recessie kunnen duwen.

"Normaal is de Fed de katalisator van een ommekeer", zei Russ Koesterich van BlackRock. "Maar nu is het natuurlijk moeilijker voor de Fed om redding te brengen, omdat ze hard moeten werken om de inflatie omlaag te brengen." 

Maandag sloten de beurzen in New York nog hoger, met stevige plussen in een opluchtingsrally, na berichten dat de Amerikaanse president Joe Biden importheffingen op Chinese producten wil terugdraaien.

Dinsdag gingen de koersen weer omlaag. "Technologie krijgt het hardst om de oren", zei Paul Nolte van Kingsview Investment Management. Hij voorziet een recessie in de VS in zes tot achttien maanden. 

Snap verloor dinsdag meer dan 40 procent, na de waarschuwing maandagavond dat de winstverwachtingen niet gehaald worden omdat de economie "sterker en sneller is verslechterd dan verwacht." 

"Iedereen die riep dat we het ergste gehad hadden, werd daarmee het zwijgen opgelegd" , zei Jeffrey Halley van Oanda. "Het benadrukt hoe kortstondig de stemmingswisselingen nu zijn en dat beleggers bij het eerste teken van problemen wegrennen." 
Het sentiment werd ook gedrukt door een waarschuwing die Goldman Sachs de wereld instuurde. De zakenbank denkt dat er meer Chinese faillissementen in aantocht zijn uit de vastgoedsector, zei beleggingsspecialist Kevin Verstraete van Lynx.

Op macro-economisch vlak kijkt de markt naar licht dalende inkoopmanagersindices en cijfers over de Amerikaanse woningmarkt. De verkoop van nieuwe huizen daalde in april sterk. Dit is ook weer een signaal dat de hogere rente een vertragende invloed heeft op de economie. 

De verkoopgolf in technologie-aandelen leidde tot een koopgolf in staatsleningen. De rente op tienjarige Treasury's daalde hierdoor van 2,857 naar 2,758 procent. 

De WTI-olieprijs sloot 0,5 procent lager op 109,77 dollar. De euro/dollar handelde op 1,0736.

Bedrijfsnieuws

Snap kelderde 43 procent. Het bedrijf kampt met verschillende uitdagingen: hoge inflatie, het nieuwe privacybeleid van Apple en de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. De verwachte omzetgroei van 20 tot 25 procent in het tweede kwartaal zal dan ook niet worden gehaald. Ook het positieve EBITDA-resultaat van 0 tot 50 miljoen dollar zit er niet meer in.

Facebook verloor 8 procent en Pinterest werd 24 procent minder waard. Alphabet, moederbedrijf van Google, verloor 5 procent, net als Twitter. 

Online vergaderdienst Zoom staat er beter voor na sterke kwartaalcijfers en een opwaartse bijstelling van de winstverwachting voor dit boekjaar. Het aandeel steeg 3 procent.

Best Buy opende dinsdagmiddag de boeken en gaf ook een winstwaarschuwing. Ook de omzet zal dit jaar lager uitkomen dan verwacht, zei de retailer, na een winst- en omzetdaling in het eerste kwartaal. Het aandeel won toch 1,1 procent.

Modemerk Ralph Lauren wist de verwachtingen te verslaan in het afgelopen kwartaal en verhoogde het dividend. Het aandeel sloot licht hoger. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Europese beurzen sluiten lager

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag lager gesloten, na afgenomen groei-indicaties in de eurozone en een winstwaarschuwing maandag nabeurs in de Verenigde Staten.

De brede STOXX Europe 600 index eindigde met een verlies van 1,1 procent op 431,58 punten. De Duitse DAX daalde 1,8 procent naar 13.919,75 punten. De Franse CAC 40 verloor 1,7 procent tot 6.253,14 punten. De Britse FTSE zakte 0,4 procent naar 7.484,35 punten.

Britse nutsbedrijven verloren terrein op speculatie dat de Britse regering een extra belasting wil heffen op de extra inkomsten.

"Markten in Europa hebben een deel van de winsten van gisteren ingeleverd, bedrukt door meer bewijzen van economische zwakte in de vorm van een fors lagere winstverwachting van het Amerikaanse sociale-media-bedrijf Snap en een matig inkoopmanagersrapport", zei analist Michael Hewson van CMC Markets.

Volgens Naeem Aslam, marktanalist bij AvaTrade, vinden beleggers het lastig om richting te kiezen. Enerzijds waren er maandag berichten dat de Verenigde Staten de importheffingen voor China willen intrekken, maar anderzijds waarschuwde president Joe Biden China om Taiwan met rust te laten, wat de geopolitieke onzekerheid voedde, aldus Aslam.

Goldman Sachs denkt dat er meer Chinese faillissementen in aantocht zijn uit de vastgoedsector, zo merkte beleggingsadviseur Kevin Verstraete van Lynx op. Om de sector te ondersteunen besloot de Chinese overheid eerder deze maand om de rentes te verlagen.
 
's Middags bleken de nieuwe woningverkopen in april hard te zijn gedaald, van 709.000 in maart tot 591.000 in april. De inkoopmanagersindices in Europa lieten in mei minder sterke groei zijn. In de VS was dat ook zo.

De mondiale staalproductie daalde in april 5 procent op jaarbasis. In maart was dit nog 6 procent. Zowel in China als in de EU en de VS daalde de productie.

De olieprijs daalde nauwelijks. Een juli-future West Texas Intermediate stond 0,5 procent lager op 109,85 dollar, terwijl voor een augustus-future Brent 109,83 dollar werd betaald. Maandag kostte een vat WTI kortstondig meer dan Brent-olie, terwijl deze doorgaans enkele dollars lager noteert.

De euro/dollar steeg verder en noteerde op 1,0725. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er 1,0689 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws
 
Een winstwaarschuwing van het Amerikaanse social mediabedrijf Snap gisteravond nabeurs doet de stemming geen goed. Eind april zei het bedrijf nog een omzetgroei te verwachten van 20 tot 25 procent op jaarbasis bij een EBITDA-resultaat van 0 tot 50 miljoen dollar, maar deze doelstellingen zal Snap niet halen, zo liet het maandag weten.

Techaandelen in Europa deelden mee in de malaise. Adyen was een zware daler met 7 procent en ook internetinvesteerder Prosus, met een groot belang in het Chinese Tencent, leverde ruim 6 procent in.

Shell krijgt ruime steun van aandeelhouders voor zijn klimaatplannen. Bijna 80 procent van het aanwezige kapitaal temde voor de plannen. Shell wil in 2050 CO2-neutraal zijn. Een minderheid van 20 procent steunde de plannen van Follow This', dat de energietransitie bij Shell wil versnellen. Het aandeel daalde in Londen bijna een procent.

Financiële waarden waaronder Banco Santander, Deutsche Boerse en ING sloten hoger, net als maandag, vermoedelijk door de hogere rentes die de Europese Centrale Bank in het vooruitzicht stelt.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen verloren dinsdag terrein. De S&P500 verloor 2,11 procent tot 3.888,90 en technologiebeurs Nasdaq daalde 3,3 procent tot 11.150,41 punten.

De S&P 500 index won maandag 1,9 procent op 3.973,75 punten, de Dow Jones index steeg 2,0 procent op 31.880,24 punten en de Nasdaq sloot 1,6 procent in het groen op 11.535,27 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20