Telenet Group Holding

TELENET GROUP ORD - BE0003826436
21,16  EUR  0.06  (0.28%)
21,10
Vorige sluiting
21,16
Huidige koers
21,00
Open
0,28%
Verschil
21,00
Laagste
21,16
Hoogste
Ask
21,18
Bid
20,96
Volume
30,714
Uitgegeven effecten
112,015,127
Beurskapitalisatie
2,370,240,087
Exchange
Euronext Brussels
Laatste update
ISIN
BE0003826436
RIC
TNET.BR

Het ontstaan van Telenet is voornamelijk te danken aan de vraag naar een tweede telecomoperator, naast Belgacom (nu Proximus). Op die manier wou de Vlaamse regering gezonde concurrentie creëren binnen de markt. Voor het opstarten van de tweede Belgische telecomaanbieder in 1996 gingen de oprichters in zee met het Amerikaanse ‘US West’. Inmiddels is de aandeelhoudersstructuur van het bedrijf al grondig gewijzigd door verschillende acquisities. Op vandaag is Telenet voor 58,28% in handen van de ‘Liberty Global Group’: een internationale speler in breedband-, video- en communicatiediensten.

Naast diensten zoals telefonie, internet en digitale televisie, heeft de Telenet holdinggroep ook enkele dochterbedrijven in de mediasector zoals ‘Woestijnvis’ en ‘De Vijver Media’. Andere participaties van de groep zijn bijvoorbeeld: ‘The Park’, een bedrijf gespecialiseerd in Virtual Reality belevenissen en ‘Streamz’, een on-demand streamingdienst, in samenwerking met DPG Media. Ook de telecomaanbieder ‘BASE’ behoort tot de portefeuille. De voorgenoemde bedrijven zijn slechts enkele van de participaties en dochterbedrijven uit het gamma van Telenet. In het verleden integreerde de firma ook geregeld kleinere bedrijven om de expertise te vergroten. Zo is er bijvoorbeeld C-Cure dat specialiseert in internetbeveiliging.

Telenet verkoopt naast abonnementen ook zelf elektronica en domotica, zoals een slimme deurbel en een pakjes-box die een veilige levering van pakjes mogelijk moet maken. Voor zakelijke klanten is er ook ondersteuning mogelijk voor het opzetten van een website. Kmo’s en grote bedrijven kunnen tenslotte nog rekenen op enkele producten en diensten, zoals camerabeveiliging.

Verdienmodellen

  • Abonnementsdiensten
  • Installaties apparatuur
  • Verkoop elektronica
  • B2B dienstverlening
b2b / b2c
Sector(en)
Telecom
Opgericht
1996
Medewerkers
3.431
Management team
John Porter
Chief Executive Officer
Jeroen Bronselaer
Chief Executive Officer SBS
Ann Caluwaerts
EVP People, Brand & Corporate Affairs
All management team...
Producten / merken
Telenet
Streamz
De Vijver Media
Overige producten / merken...
Laatste update:
Laurens Bouckaert, Niels Saelens en Emmanuel Vanbrussel
Laurens Bouckaert, Niels Saelens en Emmanuel Vanbrussel
Laurens Bouckaert, Niels Saelens en Emmanuel Vanbrussel

Wall Street sluit de week in mineur af

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag lager gesloten, nadat eerder op de dag de indices nog probeerden te herstellen van de stevige verliezen van woensdag en donderdag.

De S&P 500 verloor vrijdag 0,2 procent op 4.320,06 punten, de Dow Jones index daalde 0,3 procent naar 33.963,84 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent lager op 13.211,81 punten. Op weekbasis verloren de drie grote indices tussen de 1,8 en 3,2 procent.

Het was de week van de centrale banken en vooral de havikachtige boodschap van de Federal Reserve die de rentes liet oplopen en de aandelenkoersen drukten.

De Fed handhaafde de rente afgelopen week conform de verwachting, maar met de boodschap dat een laatste renteverhoging richting het eind van het jaar niet is uitgesloten. Ook blijft de federal funds rate langer hoog dan eerder gedacht. Volgend jaar gaat de rente vermoedelijk maar twee keer omlaag, waar eerder werd gedacht aan vier renteverlagingen in 2024.

"De negatieve reactie van de markten houdt aan na de aankondigingen van de Fed", zag Philippe Gijsels, hoofdstrateeg bij BNP Paribas Fortis. Hij wees erop dat september opnieuw zijn reputatie van "moeilijke en volatiele aandelenmaand met alle eer aan doet".

Nu we de herfst ingaan, is de grote vraag volgens Frank Vranken van Bank Edmond de Rothschild of Wall Street op weg is naar "een val". Fed-voorzitter Jerome Powell lijkt overtuigd van een zachte landing, maar Vranken is daar nog steeds niet zeker van. De Fed was enige tijd geleden overtuigd van een voorbijgaande inflatie, en dat bleek een vergissing van formaat te zijn. Onderschat de destructieve krachten van hoge obligatierentes niet, zo waarschuwde Vranken.

Verder werd vanmiddag bekend dat de groei in de dienstensector in de Verenigde Staten in september is vertraagd, terwijl de krimp in de Amerikaanse industrie iets afnam.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector daalde van 50,5 tot 50,2, het laagste niveau in acht maanden. De inkoopmanagersindex voor de industrie verbeterde van 47,9 naar 48,9, het hoogste niveau in twee maanden, maar nog wel altijd krimp. De samengestelde inkoopmanagersindex kwam zo uit op 50,1, van 50,2 een maand eerder. Dit is het laagste niveau in zeven maanden.

De Amerikaanse tienjaarsrente liep vrijdag licht terug tot 4,43 procent, waarbij eerder op dag nog de 5,51 procent werd aangetikt.

De olieprijzen zijn vrijdag hoger gesloten, na toenemende zorgen over het door Rusland aangekondigde tijdelijke verbod op de export van benzine en diesel. Een november future West Texas Intermediate ruwe olie sloot 0,4 procent hoger op 90,03 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Goldman Sachs liet vrijdag in een rapport weten dat men verwacht dat de prijs voor een vat Brentolie naar 100 dollar zal stijgen. Dat is 7 dollar meer dan de oude raming.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond lager op 1,0645. ING wees op de zwakke PMI-data uit de eurozone, waarvan de greenback kon profiteren. De Japanse yen stond ook onder druk na het rentebesluit van de Bank of Japan, die zijn monetaire beleid ongewijzigd liet.

Bedrijfsnieuws

Aandelen van U.S. Steel stegen 2,5 procent na een bericht van Bloomberg dat Stelco Holdings, Canada's grootste staalproducent, een bod op de Amerikaanse staalproducent overweegt.

Microsoft heeft de zorgen die de Competition and Markets Authority had over de overname van Activision Blizzard weggenomen door de deal aan te passen. Dit liet de Britse toezichthouder vrijdag weten. De toezichthouder wil nog naar wat overige zaken kijken voordat het de deal definitief goedkeurt. Hiervoor is een consultatieperiode afgesproken die loopt tot 6 oktober. Microsoft sloot 0,8 procent lager en Activision wist 1,7 procent bij te schrijven.

Oracle daalde 0,4 procent, ondanks het haar doelen herhaalde voor de middellange termijn en verwacht in 2026 nog altijd een omzet te kunnen behalen van 65 miljard dollar.

De Amerikaanse notering van Alibaba sloot bijna 5 procent hoger, na een sterke sessie in Hongkong. Volgens Bloomberg overweegt China om de beperkingen op buitenlands eigendom van binnenlandse beursgenoteerde bedrijven te versoepelen.

Scholastisch, het media- en uitgeverijbedrijf, daalde meer dan 13 procent, na tegenvallende winstcijfers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Olieprijzen hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijzen zijn vrijdag hoger gesloten, na toenemende zorgen over het door Rusland aangekondigde tijdelijke verbod op de export van benzine en diesel.

Een november future West Texas Intermediate ruwe olie sloot 0,4 procent hoger op 90,03 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Rusland is een van 's werelds grootste exporteurs van diesel over zee en het verbod volgt op een daling van de verzendingen eerder deze maand, waardoor de dieselprijzen in Europa omhoog gingen.

“We vermoeden dat het verbod minstens een maand van kracht zal blijven, totdat de tarweoogst voltooid is”, zegt Edward Gardner, grondstoffeneconoom bij Capital Economics, in een notitie van vrijdag. Vervolgens wordt van Rusland verwacht dat ze het verbod zullen terugdraaien om te profiteren van de hoge crackspreads, het algemene prijsverschil tussen ruwe olie en de daaruit geraffineerde aardolieproducten.

Gardner zei echter dat het verbod de prijzen voor ruwe olie nog steeds zal ondersteunen zolang het van kracht is, omdat hogere crackspreads niet-Russische raffinaderijen zullen stimuleren om de doorvoer van ruwe olie te vergroten.

Goldman Sachs liet vrijdag in een rapport weten dat men verwacht dat de prijs voor een vat Brentolie naar 100 dollar zal stijgen. Dat is 7 dollar meer dan de oude raming.

In het rapport stelde Goldman dat de productievermindering door oliekartel OPEC en de stijgende vraag naar olie de capaciteitsuitbreidingen in de Amerikaanse olie-industrie overstijgen, waarbij het credo van het kartel van 'minder voor langer' de belangrijkste reden is voor de verhoging.

De stijging in de vraag in 2024 komt volgens Goldman Sachs vooral uit Azië, zoals uit India en het Midden-Oosten, maar ook uit China, waar er signalen zijn dat de economie "uitbodemt".

Volgens analist Daan Struyven van Goldman is het grootste deel van de rally in de olieprijs vermoedelijk achter de rug. Struyven denkt wel dat OPEC waarschijnlijk in staat zal zijn om de prijs ook tussen de 80 en 105 dollar te houden komend jaar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Correctie: Aperam negatiever over derde kwartaal

(ABM FN-Dow Jones) Aperam is negatiever over het derde kwartaal dan bij de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal in juli. Dit bleek vrijdag nabeurs uit een update van de outlook van de producent van roestvast staal.

Aperam rekende in juli nog op hogere volumes in het derde kwartaal ten opzichte van het tweede kwartaal. Nu gaat het bedrijf ervan uit dat de volumes gelijk zullen liggen aan het niveau in het voorgaande kwartaal.

Aperam wees vrijdagavond op problemen bij de fabrieken in Genk en Châtelet.

Bij de cijfers over het tweede kwartaal waarschuwde Aperam al wel dat de marktomstandigheden extreem uitdagend waren en verwachtte het een aangepaste EBITDA die lager zou uitkomen dan in het tweede kwartaal.

Vrijdag kwam het bedrijf ook met een concrete EBITDA-raming voor het derde kwartaal. Het bedrijf rekent op een aangepaste EBITDA van 15 tot 20 miljoen euro. In het tweede kwartaal kwam dit resultaat nog uit op 103 miljoen euro.

Aperam opent op 10 november de boeken.

Correctie: om miljard te veranderen in miljoen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Europese beurzen sluiten overwegend lager

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag overwegend lager geëindigd, maar wisten aan het einde van de dag de verliezen wel te beperken.

De Stoxx Europe 600 index daalde 0,3 procent tot 453,35 punten. De Duitse DAX liet een verlies optekenen van 0,1 procent op 15.557,29 punten. De Franse CAC 40 verloor 0,4 procent bij een stand van 7.184,82 punten. De Britse FTSE sloot daarentegen 0,1 procent hoger op 7.683,91 punten.

Het was de week van de centrale banken en vooral de havikachtige boodschap van de Federal Reserve die de rentes liet oplopen en de aandelenkoersen drukten.

"De verkoopdruk op de aandelenmarkten houdt aan nu beleggers zich steeds meer zorgen beginnen te maken over de ontwikkelingen van de rente", zo stelde beleggingsadviseur Justin Blekemolen van Lynx.

Nu we de herfst ingaan, is de grote vraag volgens Frank Vranken van Bank Edmond de Rothschild of Wall Street op weg is naar "een val". Fed-voorzitter Jerome Powell lijkt overtuigd van een zachte landing, maar Vranken is daar nog steeds niet zeker van. De Fed was enige tijd geleden overtuigd van een voorbijgaande inflatie, en dat bleek een vergissing van formaat te zijn. Onderschat de destructieve krachten van hoge obligatierentes niet, zo waarschuwde Vranken.

Op macro-economisch vlak werd vanochtend onder meer bekend dat de Europese dienstensector minder sterk kromp in september. De samengestelde index steeg zo van 46,7 naar 47,1, de hoogste stand in twee maanden. Vooraf werd rekening gehouden met een index van 46,5.

De cijfers vanochtend laten volgens hoofdeconoom Cyrus de la Rubia van Hamburg Commercial Bank een somber beeld zien. "Maar het is niet louter kommer en kwel", voegde hij daaraan toe. Wel zal de economie in de eurozone in het derde kwartaal vermoedelijk krimpen. De la Rubia rekent op een daling van het bruto binnenlands product met 0,4 procent op kwartaalbasis.

Olie noteerde vrijdag hoger. Een november-future West Texas Intermediate noteerde 0,5 procent in het groen op 90,12 dollar, terwijl voor een november-future Brent 93,58 dollar werd betaald, een stijging van 0,3 procent.

Het tijdelijke Russische verbod op de export van diesel en benzine heeft de bezorgdheid over de krapte op de markt weer aangewakkerd, waardoor de olieprijs hoog blijft. Rusland verscheept ongeveer 1 miljoen vaten diesel per dag en het verbod zal waarschijnlijk de toch al hoge dieselprijzen doen stijgen, aldus ING. "Hoe groot de impact van het verlies van Russische diesel op de wereldmarkt zal zijn, hangt af van hoe lang het exportverbod van kracht blijft", aldus de bank.

De euro/dollar noteerde op 1,0654. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0656 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0664 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

In Frankfurt was Siemens Healthineers de grootste winnaar met een plus van 3,8 procent, gevolgd door Volkswagen die 2,6 procent kon bijschrijven. Commerzbank beleefde een slechte dag en verloor ruim 3,4 procent.

In Parijs wisten de luxeconcerns Kering en Hermes de dag beide positief af te sluiten met winsten van 1,5 procent. Carrefour, Renault, Unibail-Rodamco Michelin en Veolia Environment verloren daarentegen tussen de 2,0 en 2,4 procent.

In Amsterdam viel het koersverlies van de financials op. ABN AMRO daalde meer dan 4 procent en ING zelfs meer dan 6 procent. Een motie van de Nederlandse politicus Jesse Klaver voor een verhoging van de bankenbelasting en het belasten van de inkoop van eigen aandelen, gelijk aan de belasting op het uitkeren van dividend, lijkt de aanleiding.

Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het Europese slot in het groen, met een winst van 0,4 en 0,8 procent voor de S&P 500 en Nasdaq.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Bpost treft voorziening van 75 miljoen euro

(ABM FN) Uit een drietal compliance reviews bij Bpost is een aantal wanpraktijken en risico's gebleken. Dit meldde het postbedrijf vrijdagavond.

Op basis van de uitkomsten van de drie evaluaties, uitgevoerd met behulp van externe experts, verwacht Bpost een voorziening te treffen van 75 miljoen euro. De samenwerking met 8 personen werd beëindigd.

De beoordelingen, die vrijwillig werden uitgevoerd in navolging van de compliance review uitgevoerd in 2022 met betrekking tot de aanbesteding voor de concessie voor de distributie van kranten en tijdschriften in België, betreffen de verwerking van verkeersboetes, het beheer van de 679-rekeningen en de levering en schrapping van de nummerplaten.

"Een beperkt aantal personen binnen en buiten de onderneming heeft gehandeld in strijd met de vigerende regelgeving, zonder adequate controle", aldus Bpost.

De finale rapporten zijn overgemaakt aan de externe raadgevers van de betrokken overheidsdiensten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Aperam negatiever over derde kwartaal

(ABM FN-Dow Jones) Aperam is negatiever over het derde kwartaal dan bij de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal in juli. Dit bleek vrijdag nabeurs uit een update van de outlook van de producent van roestvast staal.

Aperam rekende in juli nog op hogere volumes in het derde kwartaal ten opzichte van het tweede kwartaal. Nu gaat het bedrijf ervan uit dat de volumes gelijk zullen liggen aan het niveau in het voorgaande kwartaal.

Aperam wees vrijdagavond op problemen bij de fabrieken in Genk en Châtelet.

Bij de cijfers over het tweede kwartaal waarschuwde Aperam al wel dat de marktomstandigheden extreem uitdagend waren en verwachtte het een aangepaste EBITDA die lager zou uitkomen dan in het tweede kwartaal.

Vrijdag kwam het bedrijf ook met een concrete EBITDA-raming voor het derde kwartaal. Het bedrijf rekent op een aangepaste EBITDA van 15 tot 20 miljard euro. In het tweede kwartaal kwam dit resultaat nog uit op 103 miljoen euro.

Aperam opent op 10 november de boeken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Kinepolis lanceert nieuw aandeleninkoopprogramma

(ABM FN) Bioscoopexploitant Kinepolis heeft vrijdagavond nabeurs aangekondigd dat het vanaf maandag 25 september een nieuw aandeleninkoopprogramma start.

Onder dit programma, dat loopt van 25 september 2023 tot uiterlijk 24 maart 2024, kunnen tot 151.000 eigen aandelen worden ingekocht, voor maximaal acht miljoen euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Klein verlies in Brussel

(ABM FN) De Brusselse beurs is vrijdag opnieuw lager gesloten, maar het verlies bleef beperkt.

Aan het einde van een week, die in het teken stond van een serie rentebesluiten, daalde de sterindex met 0,4 procent tot 3.634,80 punten.

"De negatieve reactie van de markten houdt aan na de aankondigingen van de Fed", zag Philippe Gijsels, hoofdstrateeg bij BNP Paribas Fortis. Hij wees erop dat september opnieuw zijn reputatie van "moeilijke en volatiele aandelenmaand mer alle eer aan doet".

De Amerikaanse tienjaarsrente blijft hoger kruipen naar 4,5 procent. "In onze wereld is en blijft de rente zoals de zwaartekracht. Als die toeneemt wordt alles naar beneden gezogen. Om een structurele rally op poten te kunnen zetten, moeten de rentestijgingen stoppen."

Onafgezien wat de centrale banken ook zeggen, "wij geloven echt dat de cyclus van renteverhogingen ten einde loopt".

Gijsels waarschuwde wel dat dit de markten er niet van zal weerhouden om de economische statistieken die de komende weken en maanden worden gepubliceerd, zorgvuldig te analyseren.

 De econoom wees erop dat goed nieuws door de markten natuurlijk nog steeds als slecht nieuws wordt beschouwd, en andersom.

"Gisteren kwamen de eerste aanvragen van werkloosheidssteun duidelijk lager uit dan verwacht, wat op sterkte in de arbeidsmarkt duidt. En de marktreactie was negatief."

"Daarnaast is elk teken van een opleving van de inflatie ook een slecht teken. De stijging van olie en andere grondstoffen is daar een voorbeeld van, dus het effect dat de aankondiging gisteren van het embargo op Russische diesel had, is nauwelijks verrassend", aldus Gijsels.

"Ons basisscenario is nog altijd dat de inflatie verder zal zakken en dat dit op een bepaald moment ook de rente naar beneden moet halen. Maar het is duidelijk dat deze visie momenteel onder druk staat."

Aan begin van de avond kostte Brent olie ruim 93 dollar. Analisten van Goldman Sachs verhoogden hun taxatie voor Brent olie van 93 naar 100 dollar.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,066.

Stijgers en dalers

Binnen de hoofdindex vielen Argenx en Galapagos op met winsten van 0,8 procent.

Umicore en Elia verloren daarentegen 1,3 en 2,0 procent en eindigden onderaan.

Buiten de sterindex was Euronav de grootste stijger met een koerswinst van 4,3 procent, terwijl Kinepolis 2,1 procent daalde.

Colruyt koopt 57 winkels van Match and Smatch. De aandelen van de retailer stegen met 1,6 procent.

ABN AMRO Oddo is Shurgard beginnen te volgen met een koopaanbeveling en een koersdoel van 48,00 euro. De aandelen van de opslagspecialist daalden desondanks met 2,2 procent.

Onder de kleinere aandelen in BelSmall steeg Mithra met 2,8 procent, terwijl Onward 2,7 procent verloor.

Wall Street 

Bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerde de S&P 500 0,6 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met maandag 2 oktober 2023.

MAANDAG 25 SEPTEMBER 2023
- Geen agendapunten

DINSDAG 26 SEPTEMBER 2023
07:00 Mithra - Cijfers tweede kwartaal
07:00 Biocartis - Cijfers tweede kwartaal
07:00 Fluxys Belgium - Cijfers tweede kwartaal

WOENSDAG 27 SEPTEMBER 2023
00:00 Colruyt - Jaarvergadering

DONDERDAG 28 SEPTEMBER 2023
00:00 Titan Cement - Beleggersdag

VRIJDAG 29 SEPTEMBER 2023
00:00 Cumulex - Cijfers tweede kwartaal (verwacht)
07:00 Oxurion - Cijfers tweede kwartaal
09:00 Colruyt - Ex-dividend

MAANDAG 2 OKTOBER 2023
- Geen agendapunten

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Dienstensector VS groeit minder hard

(ABM FN-Dow Jones) De groei in de dienstensector in de Verenigde Staten is in september vertraagd, terwijl de krimp in de Amerikaanse industrie iets afnam. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van S&P Global.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector daalde van 50,5 tot 50,2, het laagste niveau in acht maanden.

De inkoopmanagersindex voor de industrie verbeterde van 47,9 naar 48,9, het hoogste niveau in twee maanden, maar nog wel altijd krimp.

De samengestelde inkoopmanagersindex kwam zo uit op 50,1, van 50,2 een maand eerder. Dit is het laagste niveau in zeven maanden.

"De PMI-gegevens voor september vergroten de bezorgdheid over over de ontwikkeling van de vraag in de Amerikaanse economie na renteverhogingen en een verhoogde inflatie", zei econoom Siân Jones van S&P Global in een toelichting.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, waar minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News
Lees meer...