SOLAREDGE TEC

SOLAREDGE TECHNOLOGIES ORD - US83417M1045
310,62  USD 
310,62
Vorige sluiting
310,62
Huidige koers
0,00
Open
0,00%
Verschil
0,00
Laagste
0,00
Hoogste
Ask
0,00
Bid
0,00
Volume
0
Uitgegeven effecten
0
Beurskapitalisatie
0
Exchange
NASDAQ Global Select Consolidated
Laatste update
ISIN
US83417M1045
RIC
SEDG.O

Applied Materials houdt last van problemen aanvoerketen

(ABM FN-Dow Jones) Applied Materials heeft in het derde kwartaal van zijn lopende boekjaar een lagere winst behaald als gevolg van de aanhoudende problemen in de toeleveringsketen, maar het resultaat was wel beter dan verwacht. Dit bleek donderdag nabeurs na publicatie van de resultaten van de Amerikaanse toeleverancier van de halfgeleiderindustrie.

CEO Gary Dickerson zei dat de problemen met de toeleveringsketen van invloed waren op het vermogen van Applied Materials om aan de vraag te voldoen en dat het bedrijf zich richt op het vergroten van de levering naar klanten.

Applied Materials boekte het afgelopen kwartaal een 6 procent lagere nettowinst van 1,61 miljard dollar, ofwel 1,85 dollar per aandeel, op een 5 procent hogere omzet van 6,52 miljard dollar.

Op aangepaste basis boekte Applied Materials een winst van 1,94 dollar per aandeel.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 1,78 dollar per aandeel en een omzet van 6,27 miljard dollar.

Outlook

Voor het lopende kwartaal voorziet Applied Materials een aangepaste winst van 1,82 tot 2,18 dollar per aandeel op een omzet van 6,25 tot 7,05 miljard dollar.

Het aandeel noteerde donderdag nabeurs in de elektronische handel op Wall Street 2 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Galapagos ontvangt transparantieverklaring van FMR

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft op 15 augustus 2022 een kennisgeving van belangrijke deelneming ontvangen van FMR LLC, waarin staat dat zij 3.740.842 stemrechten in Galapagos bezit, bestaande uit 3.740.842 aandelen. Dit meldde Galapagos donderdagavond.

FMR bezit nu gezamenlijk met haar gecontroleerde ondernemingen 3.740.842 van de stemrechten van Galapagos. Dit komt neer op 5,69 procent van de 65.728.511 momenteel uitstaande Galapagos aandelen. 

FMR blijft hiermee boven de 5 procent kennisgevingsdrempel van Galapagos’ stemrechten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Wall Street blijft dicht bij huis

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag dicht bij huis gebleven. De S&P 500 steeg 0,2 procent op 4.283,74 punten, de Dow Jones index steeg 0,1 procent op 33.999,04 punten en de Nasdaq sloot 0,2 procent hoger bij een stand van 12.965,34 punten.

"Het sentiment is een stuk minder negatief geworden, maar ik zou niet graag zeggen dat de dingen optimistisch zijn", aldus Joe Little, marktstrateeg bij HSBC. Hij waarschuwt voor de grote mate van onzekerheid en toenemende kans op een recessie. 

Woensdag sloot Wall Street lager, na de notulen van de Federal Reserve. Daaruit bleek dat de rente verder omhoog moet om de inflatie af te koelen, maar dat het tempo wel kan worden vertraagd als de economische cijfers dat toestaan.

Voorlopig mikt de centrale bank op een restrictief monetair beleid, dat bovendien volgens sommige deelnemers aan de vergadering ook enige tijd restrictief moet blijven om zeker te zijn dat de inflatie het pad omlaag richting de gewenste 2 procent weer stevig heeft ingezet.

"Het is een no-brainer dat de renteverhogingen op korte termijn zullen doorgaan", zei Bill Adams van Comerica Bank. 

Fed-bestuurder James Bullard steunt in elk geval een verhoging van 75 punten, zei hij donderdag tegen de Wall Street Journal. 

"Ik neig op dit moment naar een verhoging met 75 basispunten", zei de Fed-bestuurder, die stemrecht heeft binnen het beleidscomité. Bullard vindt de economische data "relatief goed" maar de inflatie is nog altijd zeer hoog, dus het is volgens hem logisch om de huidige monetaire beleidskoers te blijven volgen.

Sinds macrodata recent toonden dat de inflatie in de Verenigde Staten afkoelt, denkt een meerderheid van de markt dat de rente in september met 50 basispunten zal worden verhoogd. 

"Het idee dat de inflatie zijn hoogtepunt heeft bereikt, is hoopgevend", aldus Bullard, maar hij ziet daarvoor nog te weinig statistisch bewijs.

"Ik heb goede hoop dat" de ergste inflatiestijging voorbij is, zei hij, eraan toevoegend dat hij verwacht dat de hoge inflatie "hardnekkiger zal blijken te zijn dan een groot deel van Wall Street denkt."

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de steunaanvragen afgelopen week licht zijn gedaald, tot een totaal van nieuwe 250.000 aanvragen. De Philadelphia Fed index viel een stuk hoger uit dan voorzien. De index ging van 12,3 negatief in juli naar 6,2 positief in augustus. Economen rekenden vooraf op een veel kleinere verbetering tot een min van 5,0 punten.

Daar stond tegenover dat de bestaande woningverkopen in juli met bijna 6 procent zijn gedaald. En ook de index van leidende indicatoren daalde.

"De Amerikaanse LEI daalde in juli voor de vijfde achtereenvolgende maand, wat erop wijst dat de recessierisico's op korte termijn toenemen", zei Ataman Ozyildirim van The Conference Board in een toelichting. Het onderzoeksbureau verwacht een korte, milde recessie tegen het eind van het jaar of begin 2023.

De euro/dollar handelde donderdagavond op 1,0094. De olieprijs is donderdag verder gestegen. Bij een settlement van 90,50 dollar werd een vat West Texas Intermediate bijna 3 procent duurder.

De olieprijs steeg daarmee voor de tweede dag op rij, nadat eerder deze week nog het laagste niveau sinds begin dit jaar werd bereikt. Woensdag werd WTI al duurder nadat bekend werd dat de wekelijkse olie- en benzinevoorraden in de Verenigde Staten waren gedaald met in totaal bijna 12 miljoen vaten, terwijl de vraag naar brandstof toenam.

Bedrijfsnieuws

Kohl's heeft het afgelopen kwartaal een lagere omzet en winst geboekt en stelde de verwachtingen voor het hele boekjaar neerwaarts bij. De nettowinst daalde van 382 miljoen naar 143 miljoen dollar. Kohl's voorziet voor het hele boekjaar een omzetdaling van 5 tot 6 procent. Half mei werd nog uitgegaan van een omzetgroei van 0 tot 1 procent. Het aandeel verloor bijna 8 procent.

Estee Lauder gaf een tegenvallende verwachting af voor het komende kwartaal, na een omzetdaling van 3,94 miljard naar 3,56 miljard dollar in het afgelopen kwartaal. De winst kelderde van 1,02 miljard naar 52 miljoen dollar, maar de aangepaste cijfers waren iets beter dan voorzien. Voor het komende kwartaal wordt een omzetdaling van 8 tot 10 procent verwacht. Het aandeel won bijna 2 procent.

Cisco boekte in het afgelopen kwartaal een licht lagere omzet en winst, zo bleek woensdagavond nabeurs. Voor het lopende kwartaal voorziet het softwarebedrijf een omzetgroei van 2 tot 4 procent op jaarbasis. En voor het hele jaar mikt Cisco op 4 tot 6 procent groei. Het aandeel steeg 6 procent.

Aandelen Manchester United stegen bijna 2 procent. Het Britse chemiebedrijf Ineos zou interesse hebben om de Engelse voetbalclub over te nemen. Eerder deze week grapte Tesla-baas Elon Musk op Twitter dat hij Manchester United wilde kopen.

Het 'meme-aandeel' Bed Bath & Beyond, dat de afgelopen dagen pijlsnel is gestegen, verloor donderdag zo'n 20 procent.

Nabeurs volgt Applied Materials met cijfers. Het aandeel steeg in aanloop zo'n 2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Olieprijs stijgt verder

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag verder gestegen. Bij een settlement van 90,50 dollar werd een vat West Texas Intermediate bijna 3 procent duurder.

De olieprijs steeg daarmee voor de tweede dag op rij, nadat eerder deze week nog het laagste niveau sinds begin dit jaar werd bereikt. Woensdag werd WTI duurder nadat bekend werd dat de wekelijkse olie- en benzinevoorraden in de Verenigde Staten waren gedaald met in totaal bijna 12 miljoen vaten, terwijl de vraag naar brandstof toenam.

Het goede nieuws is dat, volgens de EIA, de vraag naar olie in de Verenigde Staten veel groter is dan de overheidsgegevens een paar weken geleden suggereerden, zei Phil Flynn van The Price Futures Group. 

"Het slechte nieuws is dat als de vraag zo sterk is, het duidelijk is dat de VS voor grote uitdagingen komt te staan, omdat de aanvoer zo ver onder het normale niveau ligt", aldus de marktanalist.

"Ruwe olie breidde de winsten van gisteren uit, toen een grote daling van de voorraden de markt verraste", zag Peter Cardillo van Spartan Capital. "Echter, we blijven herhalen dat de olieprijzen naar verwachting zullen dalen omdat de technische factoren zwak blijven en vanwege het feit dat een nucleair akkoord tussen de VS en Iran nadert." 

Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets wees ook op de zorgen over een krapper aanbod nu de Russische olie-embargo's in zicht komen. De Europese gasprijs steeg donderdag 7 procent en noteerde op een recordhoge 241 euro per megawattuur.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Fed-bestuurder Bullard steunt renteverhoging 75 punten

(ABM FN-Dow Jones) James Bullard van de St. Louis Fed steunt een renteverhoging van 75 basispunten bij het komende rentebesluit van de Federal Reserve in september. Dit zei hij donderdag in een interview met de Wall Street Journal.

"We moeten voortvarend doorgaan om de beleidsrente op een niveau te krijgen waarmee een aanzienlijke neerwaartse druk op de inflatie wordt uitgeoefend", zei Bullard, die de verhogingen niet wil rekken tot in 2023.

"Ik neig op dit moment naar een verhoging met 75 basispunten", zei de Fed-bestuurder, die stemrecht heeft binnen het beleidscomité. Bullard vindt de economische data "relatief goed" maar de inflatie is nog altijd zeer hoog, dus het is volgens hem logisch om de huidige monetaire beleidskoers te blijven volgen.

In juni en juli verhoogde de Fed de rente met 75 basispunten, waardoor de federal funds rate nu staat op 2,25 tot 2,50 procent. Het volgende rentebesluit volgt na een tweedaagse vergadering op 21 september.

Sinds macrodata recent toonden dat de inflatie in de Verenigde Staten afkoelt, denkt een meerderheid van de markt dat de rente in september met 50 basispunten zal worden verhoogd. 

"Het idee dat de inflatie zijn hoogtepunt heeft bereikt, is hoopgevend", aldus Bullard, maar hij ziet daarvoor nog te weinig statistisch bewijs.

"Ik heb goede hoop dat" de ergste inflatiestijging voorbij is, zei hij, eraan toevoegend dat hij verwacht dat de hoge inflatie "hardnekkiger zal blijken te zijn dan een groot deel van Wall Street denkt."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Company. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Europese beurzen sluiten hoger

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag hoger geëindigd. De STOXX Europe 600 index sloot 0,4 procent in de plus op 440,76 punten, de Duitse DAX steeg 0,5 procent op 13.697,41 punten en de Franse CAC 40 eindigde 0,5 procent hoger op 6.557,40 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,4 procent in het groen op 7.541,85 punten.

Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets sprak van een rommelige handelssessie in Europa.

"We hebben een bescheiden stijging gezien, grotendeels als gevolg van het herstel van de Amerikaanse markten van hun intraday-dieptepunt van gisteren", aldus Hewson.

Donderdag konden beleggers in Europa reageren op de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. De markt blijft onzeker over het tempo waarin de Fed zal verkrappen.

"Terwijl de FOMC-notulen de noodzaak blijven benadrukken om de inflatie in te dammen, is er ook een groeiende bezorgdheid dat de Fed meer dan nodig zou kunnen verkrappen", zei marktanalist Chris Low van FHN Financial.

De Noorse centrale bank verhoogde de rente donderdag verder, met een half procentpunt naar 1,75 procent. De Turkse centrale bank verlaagde de rente juist, van 14 tot 13 procent.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de consumentenprijzen in de eurozone in juli met 8,9 procent zijn gestegen, tegen 8,6 procent in juni. Daarmee werden voorlopige cijfers bevestigd.

Isabel Schnabel van de Europese Centrale Bank zei donderdag in een interview met Reuters dat de inflatie vermoedelijk nog wel enige tijd hoog blijft.

Over de rentevergadering in september zei Schnabel dat de ECB moet doen wat nodig is om de inflatie terug te dringen naar het gewenste niveau.

"In juli hebben we besloten tot een verhoging van 50 basispunten in het licht van de inflatievooruitzichten. Op dit moment denk ik niet dat deze visie fundamenteel is veranderd."

Volgens econoom Carsten Brzeski van ING bevestigt Schnabel daarmee de renteverhoging van 50 basispunten die hij ook voorspelt voor september.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,0133. WTI-olie kost donderdag ruim 90 dollar en is daarmee ruim 2 procent duurder dan woensdag.

Bedrijfsnieuws

Adyen daalde 4 procent na het publiceren van de halfjaarcijfers, hoewel het daarmee wel een deel van de verliezen van eerder op de dag wegpoetste. Morgan Stanley sprak van sterke volumes, maar de marges waren in de eerste jaarhelft zwakker dan verwacht. De nettowinst was met 225 miljoen euro ruim onder de consensusverwachting van 291 miljoen euro, benadrukte Degroof Petercam.

In Amsterdam waren halfgeleiderspecialisten ASML, ASMI en Besi uitblinkers met winsten van 2 tot zelfs 6 procent. In heel Europa zaten chippers in de lift.

In Parijs steeg STMicroelectronics zo'n 3 procent en TotalEnergies ruim 2 procent. Hekkensluiter in de CAC 40 was Saint Gobain, dat 2,5 procent verloor.

In Frankfurt wonnen chemiebedrijven Covestro en BASF rond de 2 procent. Koploper was Infineon, dat bijna 3 procent steeg. Zalando eindigde onderaan in de DAX, met een verlies van bijna 5 procent.

Wall Street

Rond het slot in Europa noteerden de Amerikaanse beurzen verdeeld, met een licht verlies voor de Dow Jones index.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Meer winst voor Ascencio

(ABM FN) Ascencio heeft meer huurinkomsten geboekt en zag de winst stijgen, waardoor een hoger dividend lonkt. Dit bleek uit de cijfers van vastgoedbedrijf over de eerste drie kwartalen.

"In een ingewikkelde macro-economische context, als gevolg van het aanhoudende conflict in Oekraïne en de daaruit voortvloeiende inflatoire tendensen, heeft Ascencio in de eerste negen maanden van het boekjaar 2021-2022 een aanzienlijke stijging van de resultaten gerealiseerd, zowel wat betreft de operationele resultaten als de herwaarderingen van haar vastgoed- en financiële activa", verklaarde Ascencio donderdag.

De huurinkomsten stegen van 34,6 naar 35,8 miljoen euro, een plus van 3,3 procent op jaarbasis.

De EPRA-winst nam met 13,3 procent toe tot 25,4 miljoen euro, ofwel 3,85 euro per aandeel.

De nettowinst steeg met maar liefst 140 procent naar 71,7 miljoen euro.

De waarde van de portefeuille van Ascencio, die eind juni voor 96,4 procent bezet was, steeg van 714 miljoen naar 736 miljoen euro.

De schuldratio lag eind juni op 45,7 procent.

Ascencio denkt over dit boekjaar een "aanzienlijk" hoger dividend te kunnen uitkeren dan vorig jaar. "Dit zou de achtste opeenvolgende dividendverhoging zijn", aldus de openbare GVV.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Brussel eindigt in het rood

(ABM FN) De Brusselse beurs is donderdag in het rood gesloten.

De Bel20 daalde 0,4 procent tot 3.804,09 punten, waarbij de koersval van zwaargewicht KBC opviel. 

"Het is stilte voor de storm," zei Philippe Gijsels, strateeg bij BNP Paribas Fortis, in gesprek met ABM Financial News. De beurzen zijn in de eerste zes maanden van het jaar sterk gedaald, om vervolgens vanaf begin juli weer sterk op te veren. Deze rally werd volgens Gijsels gevoed door het idee dat de inflatie onder controle begint te geraken, waardoor centrale banken minder agressief de rente zouden hoeven verhogen. 

"We hebben een volatiel beursjaar achter de rug", aldus Gijsels, die waarschuwt dat de rest van het jaar net zo volatiel zal zijn.

Uit technisch oogpunt is de markt op een interessant punt aanbeland, meent Gijsels. Bijna alle indices noteren op hun 200-daags gemiddelde. En dit splijt de markt. Een deel van de beleggers denkt dat de beurzen vanaf hier door zullen stijgen, terwijl anderen juist rekenen op correctie.

"Beide kampen kunnen hun standpunt op basis van historie staven," vervolgt de strateeg. Ongeacht de richting, verwacht Gijsels dat de volgende beursbeweging spectaculair zal zijn. En die richting zal afhangen van de inflatie, zegt Gijsels, die er rekening mee houdt dat de inflatie daalt tot 4 à 5 procent, wat echter nog altijd ver weg is van de 2 procent waarop de centrale banken mikken. 

De markten zullen vooralsnog een afwachtende houding aannemen, denkt Gijsels, die uitkijkt naar wat er volgende week zal worden gezegd tijdens de bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole. Beleggers zullen vooral goed in de gaten houden wat Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse Fed, zegt. 

Op macro-economisch vlak bleek de inflatie in de eurozone in juli uitgekomen op 8,6 procent, zoals voorlopige cijfers al lieten zien.

De euro/dollar handelde op 1,0133. 

Stijgers en dalers

In de hoofdindex eindigde WDP bovenaan met een koerswinst van 1,6 procent, terwijl indexzwaargewicht KBC 3,3 procent moest prijsgeven. Kepler Cheuvreux wijst op berichtgeving in De Tijd dat minister Vincent Van Peteghem van Financiën banken extra kapitaal wil laten storten in het depositogarantiestelsel. Voor KBC zou dit een kostenpost kunnen opleveren van circa 60 miljoen euro per jaar gedurende een periode van vijf jaar, schat Kepler.

In de BelMid lag de focus op Sipef en Kinepolis, die deze ochtend met resultaten kwamen. 

De palmolieproducent heeft de resultaten sterk zien stijgen in de eerste jaarhelft en verwacht een recordresultaat voor heel 2022. Toch bleef de halfjaarwinst achter bij de verwachtingen van KBC Securities, dat niettemin spreekt van solide resultaten. De bank is van mening dat de verwachtingen in de toekomst verder kunnen worden verhoogd. Het aandeel steeg 5,2 procent. Alleen Immobel deed het beter, met een plus van 5,2 procent.

Kinepolis toonde in de eerste zes maanden van dit jaar een aanzienlijke stijging van het aantal bezoekers, waardoor de omzet steeg van 37 naar 228 miljoen euro. De cinemaketen presteerde beter dan ING had verwacht. Degroof Petercam typeerde de resultaten als sterk, met bijzonder indrukwekkende bezoekersaantallen in juni. Het aandeel Kinepolis opende sterk, kwam toen onder druk, maar maakte uiteindelijk een pas op plaats.

Degroof Petercam verlaagde het koersdoel voor Deceuninck van 4,20 naar 3,80 euro met een ongewijzigd koopadvies. Het aandeel daalde 2,1 procent.

Bois Sauvage stond onderaan de index met een verlies van 2,6 procent. 

In de BelSmall won Roularta 4,5 procent, terwijl Unifiedpost daalde met 11,3 procent.

Nextensa steeg 2,1 procent na het publiceren van resultaten.

Wall Street 

Bij het sluiten van de Europese markten noteerden de Amerikaanse indexen licht hoger. De S&P500 steeg 0,2 procent, en de Nasdaq 0,6 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met vrijdag 26 augustus 2022.

VRIJDAG 19 AUGUSTUS 2022

07:00 Biotalys - Halfjaarcijfers
07:00 Shurgard - Halfjaarcijfers
08:00 Roularta - Halfjaarcijfers
18:00 Montea - Halfjaarcijfers

MAANDAG 22 AUGUSTUS 2022

-  Geen agendapunten.

DINSDAG 23 AUGUSTUS 2022

-  Geen agendapunten.

WOENSDAG 24 AUGUSTUS 2022

17:40 Smartphoto - Halfjaarcijfers 

DONDERDAG 25 AUGUSTUS 2022

08:00 Tessenderlo - Halfjaarcijfers
08:00 Picanol - Halfjaarcijfers
17:40 Banimmo - Halfjaarcijfers
22:00 MDxHealth - Halfjaarcijfers

VRIJDAG 26 AUGUSTUS 2022

07:00 Balta - Halfjaarcijfers
07:00 Recticel - Halfjaarcijfers
07:00 VGP - Halfjaarcijfers
17:40 KBC Ancora - Halfjaarcijfers

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Leidende indicatoren VS dalen opnieuw

(ABM FN-Dow Jones) De leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie zijn in juli opnieuw gedaald. Dit meldde The Conference Board donderdag.

De Leading Economic Index daalde met 0,4 procent en kwam uit op 116,6. De eerder gemelde daling van 0,8 procent in juni werd bijgesteld naar een afname met 0,7 procent.

"De Amerikaanse LEI daalde in juli voor de vijfde achtereenvolgende maand, wat erop wijst dat de recessierisico's op korte termijn toenemen", zei Ataman Ozyildirim van The Conference Board in een toelichting. Het onderzoeksbureau verwacht een korte, milde recessie tegen het eind van het jaar of begin 2023.

De LEI index is een conjunctuurindicator die de ontwikkeling van de economie in het komende halfjaar weergeeft.

De hoofdindicator is opgebouwd uit het gewogen gemiddelde van verschillende deelindicatoren, zoals het consumentenvertrouwen, het gemiddelde van de gewerkte uren in de industrie en aandelenprijzen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20