Netflix

NETFLIX ORD - US64110L1061
384,80  USD 
384,80
Vorige sluiting
384,80
Huidige koers
0,00
Open
0,00%
Verschil
0,00
Laagste
0,00
Hoogste
Ask
0,00
Bid
0,00
Volume
0
Uitgegeven effecten
0
Beurskapitalisatie
0
Exchange
NASDAQ Global Select Consolidated
Laatste update
ISIN
US64110L1061
RIC
NFLX.O

Het Amerikaanse bedrijf Netflix is met haar videostreamingplatform inmiddels een vaste waarde in vele huiskamers. Bij het ontstaan van het bedrijf zag het aanbod er echter volledig anders uit. In 1997 ontstond de firma namelijk als verhuurder en verkoper van dvd’s. Je kon toen in de VS films bestellen via een website, die dan even later bij je thuis werden geleverd met de post. In de latere jaren transformeerde het businessmodel naar een abonnementsformule met een onbeperkt aantal dvd’s per maand, voor een vaste prijs. Het begin van het streamingplatform is te vinden in 2007, zo’n tien jaar na de oprichting. Steeds meer en meer begon het bedrijf daarna toe te groeien naar haar huidige vorm, maar opmerkelijk genoeg bestaat de leverdienst van dvd’s per post nog steeds.

Klanten kunnen met een Netflix-abonnement op vrijwel elk scherm naar een hele hoop films, series en documentaires kijken. Je krijgt ook geen advertenties te zien en je kan bovendien onbeperkt kijken, terugspoelen en pauzeren. Naast partnerschappen met allerlei mediabedrijven produceert Netflix ook zelf beeldmateriaal. De films, series, comedy specials en docu’s krijgen de naam ‘Netflix Originals’. Bekende titels zijn ‘House of Cards’, ‘Orange Is the New Black’, ‘Stranger Things’, ‘Don’t Look Up’ en nog immens veel meer. Inmiddels vielen ook al heel wat Netflix-producties in de prijzen.

Recent kwam er een toevoeging aan het gamma voor abonnees. Netflix lanceerde namelijk in 2021 ‘Netflix Games’. Wie klant is, krijgt nu ook gratis toegang tot videogames voor mobiele apparaten. Opnieuw zijn er geen reclames en geen ‘in-game’ aankopen, zodat de speelervaring zo vlot mogelijk is.

Het succes van Netflix blijkt zeker uit de cijfers: wat ooit begon als een dienst in de Verenigde Staten is uitgegroeid tot een product met meer dan 200 miljoen abonnees, verspreid over 190 landen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen concurrenten zijn. Namen als ‘Hulu’, ‘Disney Plus’ en ‘Amazon Prime Video’ strijden mee om een deel van de markt.

b2c
Sector(en)
Entertainment
Subsector(en)
Videostreaming, Videogames
Opgericht
1997
Medewerkers
11.300
Verdienmodel
Abonnementsinkomsten
Management team
Reed Hastings
Founder and co-CEO
Ted Sarandos
Co-CEO and Chief Content Officer
Sergio Ezama
Chief Talent Officer
All management team...
Producten / merken
Videostreamingplatform
Videogames
DVD per post (enkel in de VS)

Europese beurzen sluiten lager

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag lager gesloten, onder druk van een oplopende rente in de Verenigde Staten en in afwachting van inflatiecijfers uit de VS en de eurozone later in de week.

De brede STOXX Europe 600 index sloot 0,6 procent lager op 447,70 punten. De Duitse DAX daalde 1,0 procent naar 15.255,87 punten. De Franse CAC 40 zakte 0,7 procent tot 7.074,02 punten. De Britse FTSE sloot nagenoeg vlak op 7.625,72 punten.

Ook zorgen over een shutdown van de Amerikaanse overheid, als partijen het niet eens worden over een verhoging van het schuldenplafond, drukten de stemming.

Vrijdag verschijnt het Amerikaanse PCE-inflatiecijfer dat een hint kan geven over het te verwachten monetaire beleid van de Federal Reserve. Ook het aankomende inflatiecijfer voor de eurozone zal van invloed zijn op de volgende monetaire stap van de Europese Centrale Bank.

De financiële markten moeten zich verzoenen met langdurig hogere rentes, hoge inflatie en economische onzekerheid.

De tienjarige Amerikaanse staatslening steeg dinsdag naar het hoogste niveau sinds 2007, op 4,57 procent, alvorens weer te dalen. Ook de rente op Duitse tienjarige staatsobligaties wordt nauwlettend in de gaten gehouden, nadat deze maandag het hoogste punt sinds 2011 bereikte, op 2,80 procent.
 
"Het thema van hogere rente zal de aandelen waarschijnlijk onder druk blijven zetten, wat resulteert in meer koersverliezen in een tijd van het jaar die sowieso moeilijk is voor aandelen", stelde IG.

Macro-economisch nieuws uit Europa was dinsdag dun gezaaid. Daardoor richtten beleggers zich opnieuw op de stijgende rente en op de problemen in de Chinese vastgoedsector.
 
Uit de VS kwam wel nieuws. Het consumentenvertrouwen daalde in september sterker dan verwacht. Het aantal verkochte nieuwe eengezinswoningen viel in augustus ook lager uit dan verwacht. De huizenprijzen bleken in juli te zijn gestegen op jaarbasis.

De olieprijzen noteerden dinsdag aanvankelijk lager, maar veerden gedurende de middag op. Een november-future West Texas Intermediate noteerde 0,9 procent in het groen op 90,49 dollar, terwijl voor een december-future Brent 92,44 dollar werd betaald, een winst van 0,6 procent.

De euro/dollar bleef in zijn dalende trend onder invloed van de stijgende rendementen op Amerikaanse staatsleningen. MUFG denkt dat de verliezen beperkt zullen blijven omdat de zwakke economie van de eurozone al in de koers zou zijn ingeprijsd.

Het muntpaar noteerde op 1,0573. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er 1,0594 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws 

Deutsche Bank heeft een boete van 25 miljoen dollar geaccepteerd, omdat de bank duurzaamheidsclaims had overdreven bij de verkoop van zijn beleggingsfondsen door beleggingstak DWS. De boete voor overdreven duurzaamheidsclaims is een primeur. Het aandeel steeg een half procent. Financials zaten dinsdag sowieso in de lift.

Europese producenten van luxe-artikelen hadden afgelopen zomer minder vraag uit China en de groei van de sector zal volgend jaar weliswaar vertragen, maar nog wel steun ondervinden van de Chinese markt. Dat stelde Morgan Stanley in een rapport. Ook vanuit Europa is de vraag zwak momenteel, en dat zal in 2024 nog wel zo blijven. Prada werd op de kooplijst gezet maar verloor toch 1 procent; Richemont ging van die lijst af en sloot 3 procent lager. Kering sloot ruim 2 procent lager.

Tesla heeft waarschijnlijk geprofiteerd van Chinese subsidies, blijkt uit een onderzoek door de Europese Unie. Dit kan leiden tot boetes voor de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's of andere maatregelen die het voordeel teniet moeten doen.

In Frankfurt waren Zalando, Volkswagen, Porsche, Siemens Energy, SAP en Vonovia sterke dalers met verliezen van 2,5 tot 5 procent.

ASM International verhoogde dinsdag, zoals verwacht, de outlook voor 2025. Het aandeel sloot circa anderhalf procent lager. Ook sectorgenoten ASML en BESI waren sterke dalers in Amsterdam.

Air France-KLM wil 50 Airbus A350-900 en A350-1000 vliegtuigen bestellen, met aankooprechten voor 40 extra vliegtuigen, om de vernieuwing van haar langeafstandsvloot te versnellen. Air France-KLM sloot 1 procent lager, Airbus 0,5 procent hoger.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden dinsdag rond sluitingstijd duidelijk in de rode cijfers. De S&P500-index daalde 1,2 procent.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Meer omzet voor Fluxys Belgium in eerste jaarhelft

(ABM FN) Fluxys Belgium heeft in de eerste zes maanden van dit jaar meer omzet behaald, maar de nettowinst zien dalen. Dit bleek dinsdagavond uit cijfers van de netbeheerder.

De omzet steeg in de eerste zes maanden naar 309,3 miljoen. Dat was 287,4 miljoen euro een jaar eerder. De nettowinst van de netbeheerder daalde daarentegen van 41,1 miljoen naar 34,5 miljoen euro.

De daling van het nettoresultaat vloeide voort uit de vastgelegde evolutie van de billijke marge in de tarifaire methodologie voor de LNG-terminal, aldus Fluxys in een toelichting.

Op 30 juni is de schuld van Fluxys teruggebracht van 493,8 miljoen euro naar 365,2 miljoen euro.

Fluxys merkte op dat de hoge volumes naar Duitsland en Nederland aanhouden, en wees erop dat tegen het einde van het jaar bijkomende vervoerscapaciteit in gebruik zal worden genomen.

Fluxys benadrukte dat de Europese Unie België en de andere lidstaten verplicht om de gasopslaginstallaties tegen 1 november van dit jaar voor minstens 90 procent gevuld te hebben.

Outlook

"Uitgaande van de situatie zoals die momenteel publiek bekend is, het essentiële karakter van de activiteiten van de onderneming en haar regulatoire omkadering voorzien we op dit moment dat het resultaat van 2023 van de groep Fluxys Belgium zal evolueren in lijn met de tarifaire methodologie en de daarin bepaalde billijke marge", blikte Fluxys vooruit.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Amazon aangeklaagd door FTC

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Trade Commission heeft dinsdag een rechtszaak aangespannen tegen Amazon omdat de Amerikaanse e-commercereus de mededingingsregels zou overtreden.  

"Onze aanklacht laat zien hoe Amazon een reeks straf- en dwangtactieken heeft gebruikt om zijn monopolies op onwettige wijze te handhaven," zei FTC-voorzitter Lina Khan in een verklaring.

Ze voegde eraan toe dat Amazon "nu zijn monopoliemacht uitbuit om zichzelf te verrijken terwijl het de prijzen verhoogt en de dienstverlening verslechtert voor de tientallen miljoenen Amerikaanse gezinnen die winkelen op zijn platform en de honderdduizenden bedrijven die afhankelijk zijn van Amazon om die gezinnen te bereiken."

De aanklacht werd verwacht nadat de partijen niet tot een schikking konden komen over mededingingsclaims, volgens de Wall Street Journal.

Aandelen van Amazon daalden ongeveer 3 procent in de middaghandel in New York.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Argenx zet Bel20 opnieuw scherp lager

(ABM FN) Het was dinsdag opnieuw een knalrode sessie in Brussel, waarbij de Bel20 1,1 procent daalde tot 3.539,81 punten.

Beleggers waren opnieuw risicomijdend, uit vrees voor de oplopende rentes. Na het bereiken van het hoogste niveau sinds 2007 op 4,54 procent, daalde de Amerikaanse tienjaars slechts marginaal op dinsdag.

"De Amerikaanse rente, en daarmee wereldwijd zowat alle rentes, blijft hoger kruipen", zei Philippe Gijsels, hoofdstrateeg bij BNP Paribas Fortis, die opmerkte dat de commentaren van centrale bankiers deze beweging duidelijk in de hand werken.

"Gisteren verklaarde Christine Lagarde nog maar eens dat de rente zo lang als nodig hoog zal blijven. Dat is hetzelfde verhaal dat Jerome Powell ons ook al een hele tijd brengt en de markten beginnen het steeds meer te geloven."

Gijsels merkte wel op dat centrale bankiers ook niet onfeilbaar zijn als het gaat om het inschatten van de toekomstige inflatie. "Nog niet eens zo lang geleden beweerden ze nog bij hoog en laag dat de inflatie van voorbijgaande aard was en dus helemaal geen probleem. Dat is nu niet meer het geval."

De econoom van BNP Paribas Fortis voegde eraan toe dat zolang de rente stijgt, aandelen onder druk zullen staan. "In onze wereld is en blijft rente zwaartekracht en een sterkere zwaartekracht trekt alles naar beneden.”

"Technisch gezien ziet het er voor heel wat individuele aandelen slecht uit en ook de indexen tonen steeds meer tekenen van zwakte. Het is dus hoog tijd dat de rentestijging stopt", aldus Gijsels. 

Daarvoor zijn er volgens de strateeg van BNP Paribas zwakkere groeicijfers en vooral lagere inflatiecijfers nodig. "We gaan ervan uit dat die eraan komen, maar het is duidelijk dat de markten de komende weken nog zeer volatiel zullen blijven."

De euro/dollar steeg kortstondig terug tot boven de 1,06, maar zakte vervolgens naar 1,0573. De prijs voor een vat Brent olie steeg tot boven de 93 dollar.

Stijgers en dalers

Indexzwaargewicht Argenx kelderde dinsdag met 5,6 procent, terwijl Aperam juist herstelde van het verlies van maandag en 1,6 procent won. ING verlaagde het koersdoel voor Aperam van 43,00 naar 35,00 euro, maar handhaafde de koopaanbeveling.

UCB, dat groen licht heeft gekregen van de Japanse autoriteiten voor zijn behandelingen met rozanolixizumab en zilucoplan voor gegeneraliseerde myasthenia gravis bij volwassen patiënten, steeg 0,7 procent.

De koers van Solvay daalde met 1,4 procent. Deutsche Bank verwacht dat het chemiebedrijf de outlook voor dit jaar zal verlagen bij de kwartaalcijfers op 8 november.

In de BelMid won Euronav 1,8 procent, terwijl Bpost 3,7 procent verloor na maandag juist met bijna 14 procent te zijn gestegen.

In de BelSmall werd het halfjaarverslag van Mithra afgestraft met een koersdaling van 15,0 procent. Vooral de verkoop van het orale anticonceptiemiddel Estelle viel tegen. 

Atenor daalde met 12,7 procent. Referentieaandeelhouders en nieuwe investeerders zullen voor 133,5 miljoen euro inschrijven op de aanstaande kapitaalverhoging tegen een prijs van 5,00 euro per aandeel. De vastgoedgroep wil in totaal 160 miljoen euro ophalen. De uitgifteprijs van 5,00 euro per aandeel is wel lager dan het eerder aangekondigde minimum van 10,20 euro per aandeel en Degroof Petercam zal zijn koersdoel voor het aandeel herzien.

Onward steeg daarentegen met 2,1 procent.

In Biocartis, dat van de beurs zal verdwijnen, was nog altijd geen handel, nadat de FSMA de handel maandag stillegde.

Wall Street

Bij het sluiten van de Europese indices domineerde het rood ook op Wall Street, waar de S&P 500 index 1,1 procent verloor.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met woensdag 4 oktober 2023.

WOENSDAG 27 SEPTEMBER 2023
00:00 Colruyt - Jaarvergadering

DONDERDAG 28 SEPTEMBER 2023
00:00 Titan Cement - Beleggersdag

VRIJDAG 29 SEPTEMBER 2023
00:00 Cumulex - Cijfers tweede kwartaal (verwacht)
07:00 Oxurion - Cijfers tweede kwartaal
09:00 Colruyt - Ex-dividend

MAANDAG 2 OKTOBER 2023
- Geen agendapunten

DINSDAG 3 OKTOBER 2023
09:00 Greenyard - Ex-dividend

WOENSDAG 4 OKTOBER 2023
- Geen agendapunten

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Amerikaans consumentenvertrouwen verder gedaald

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in september verder gedaald en ook sterker dan verwacht. Dit bleek dinsdag uit cijfers van The Conference Board.

De index voor het consumentenvertrouwen daalde van 108,7 in augustus tot 103,0. Economen rekenden op een indexstand van 105,5.

De deelindex voor de economische verwachtingen voor het komende halfjaar kwam uit op 73,7, van 83,3 een maand eerder. 

De deelindex voor de huidige situatie verbeterde licht, van 146,7 naar 147,1.

Consumenten blijven zich zorgen maken over de stijgende prijzen in het algemeen en die van levensmiddelen en benzine in het bijzonder. Consumenten toonden zich ook bezorgd over de politieke situatie en hogere rentes, zei The Conference Board in een toelichting.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Forse daling verkoop nieuwe woningen VS

(ABM FN-Dow Jones) Er zijn in augustus fors minder nieuwe eengezinswoningen verkocht in de Verenigde Staten. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel.

Het aantal verkochte nieuwe eengezinswoningen daalde met 8,7 procent op maandbasis tot 675.000 stuks. Het cijfer voor juli bedroeg na herziening 739.000.

De daling is sterker dan verwacht. Economen rekenden voor augustus op een daling tot 695.000 verkochte nieuwe woningen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Huizenprijzen VS stijgen

(ABM FN-Dow Jones) De huizenprijzen in de grootste stedelijke regio's van de Verenigde Staten zijn in juli op jaarbasis gestegen en dat was voor het eerst sinds februari. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van Standard & Poor's Case-Shiller.

In de twintig grootste regio's stegen de huizenprijzen in juli met 0,1 procent op jaarbasis en in de tien grootste regio's met 0,9 procent. 

In juni daalden de huizenprijzen in de twintig grootste regio's nog met 1,2 procent en in de tien grootste regio's met 0,5 procent.

Op maandbasis stegen de prijzen in juli in de twintig én tien grootste regio's met 0,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Wall Street richting lichtrode opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een lichtrode opening tegemoet. De futures op de S&P 500 noteerden in aanloop naar de openingsbel tot 0,3 procent lager.

Maandag wisten de indexen in New York de vrees voor de hogere obligatierentes nog van zich af te schudden. De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde op 4,54 procent en daarmee het hoogste niveau sinds 2007. Dinsdag zakte de rente iets terug, maar bleef wel boven de 4,50 procent. Ook de Duitse rente staat op het hoogste niveau in meer dan een decennium.

"Hoger voor langer begint in te dalen, vooral aan de lange kant van de curve", zei Frank Vranken van Bank Edmond de Rothschild, doelend op de federal funds rate die de Federal Reserve volgend jaar minder snel zal verlagen en de reactie van de obligatiemarkten op dit vooruitzicht.

Aan de korte kant van de curve lijkt er echter minder paniek te zijn, volgens Vranken. De Amerikaanse en Duitse tweejarige rentes kwamen maandag nauwelijks van hun plek.

"In feite is de rentecurve voor beide landen steiler geworden. Zoals ik al eerder heb geschreven, was een omkering van de inverse rentecurve in het verleden vaak het begin van een recessie", aldus de marktkenner.

Volgens Jamie Dimon, de CEO van JPMorgan Chase, moeten beleggers voorbereid zijn op een federal funds rate van 7 procent. Dit is in het slechtste scenario, wanneer stagflatie - een situatie van stijgende prijzen in combinatie met geen of lage economische groei - optreedt, zei de topman in een interview met de Times of India.

Op macro-economisch vlak is er later vanmiddag aandacht voor cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt en het consumentenvertrouwen zoals gemeten door The Conference Board.

De euro/dollar noteerde dinsdagmiddag net boven de grens van 1,06. WTI-olie kostte iets meer dan 89 dollar.

Bedrijfsnieuws

Alibaba is van plan om zijn logistiekdochter Cainiao via een afsplitsing naar de beurs van Hongkong te brengen. Dit meldde de Chinese e-commercereus dinsdag in een registratie bij de Securities and Exchange Commission. Na de afsplitsing houdt Alibaba een belang van meer dan 50 procent in Cainiao. Dat belang is nu ruim 69 procent. Aandelen van Alibaba noteerden dinsdag in de Amerikaanse voorbeurshandel bijna een procent lager.

Ford zet de plannen voor een batterijfabriek voor elektrische auto's ter waarde van 3,5 miljard dollar in de ijskast. "We hebben nog geen definitieve beslissing genomen over de geplande investering," zei een woordvoerder van het bedrijf in de verklaring. Het aandeel daalde licht in de voorbeurshandel.

Ook General Motors en Stellantis noteerden voorbeurs in het rood. Terwijl Ford vooruitgang lijkt te boeken in de onderhandelingen met vakbond UAW, werd er maandag bij meer fabrieken van GM en Stellantis gestaakt. Dinsdag is de Amerikaanse president Joe Biden in Michigan om UAW en zijn leden een hart onder de riem te steken.

Aandelen van United Natural Foods daalden voorbeurs ruim 19 procent, nadat de producent van gezonde voeding in het afgelopen kwartaal in de rode cijfers dook. Ook de omzet, die wel steeg, stelde teleur.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn maandag hoger geëindigd. De S&P 500 steeg 0,4 procent op 4.337,44 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 34.006,88 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent hoger op 13.271,32 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursblik: outlookverlaging Solvay dreigt

(ABM FN) Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Solvay de outlook voor 2023 zal verlagen. Dat is de conclusie van een rapport dat de bank dinsdag publiceerde, in de aanloop naar de kwartaalresultaten van het Belgische chemiebedrijf op 8 november.

Analist Virginie Boucher verwacht dat de EBITDA in het derde kwartaal daalde met 27 procent op jaarbasis naar 673 miljoen euro. In alle drie segmenten zal Solvay winstdruk ervaren, denkt zij. De vergelijkingsbasis is wel lastig, merkte zij op.

"Voor 2023 verwachten we dat het management zijn EBITDA-outlook zal verlagen naar de onderkant van de eerder afgegeven bandbreedte", aldus Boucher. Op dit moment rekent Solvay op een stijging van de EBITDA met maximaal 2 procent tot een daling van 5 procent.

Doordat de vraag geen duidelijk herstel laat zien, mikt Deutsche voor dit jaar op een EBITDA van 2,92 miljard euro. Dat is iets onder de analistenconsensus van 2,96 miljard euro.

De bank verlaagde dinsdag ook de winsttaxaties met 4 tot 5 procent, maar handhaafde het koersdoel op 130 euro.

Deutsche Bank merkte op dat Solvay wordt verhandeld tegen een korting van ongeveer 20 procent ten opzichte van sectorgenoten, ondanks dat de winstgevendheid veel veerkrachtiger is en er steeds meer bewijs komt dat een positieve verandering plaatsvindt.

Omstreeks half drie noteerde Solvay 1,4 procent lager op 103 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News
Lees meer...