Airbus

AIRBUS ORD - NL0000235190
92,50  EUR  1.58  (1.74%)
90,92
Vorige sluiting
92,50
Huidige koers
91,68
Open
1,74%
Verschil
90,75
Laagste
93,22
Hoogste
Ask
0,00
Bid
92,10
Volume
1,559,937
Uitgegeven effecten
788,136,199
Beurskapitalisatie
0
Exchange
Euronext Paris
Laatste update
ISIN
NL0000235190
RIC
AIR.PA

De hoofdzetel van Airbus ligt in Nederland en het hoofdkantoor in Frankrijk. Best omschrijven we het bedrijf dus als ‘Europees’. De firma produceert sinds 1970 heel wat luchtwaardig materiaal, veel meer dan enkel vliegtuigen. Het blijft ook niet bij hardware, ook op het digitaal gebied heeft Airbus wat te bieden. De activiteiten van de onderneming zijn op te delen in enkele categorieën

Een eerste, overduidelijke activiteit is de productie van vliegtuigen, maar ook van helikopters. Zo zijn er modellen bedoeld voor de commerciële luchtvaart van personen en goederen. Daarnaast biedt het bedrijf ook aan bedrijven materieel in de vorm van ‘corporate jets’ en helikopters.

Ook voor militaire toepassingen maakt Airbus heel wat apparatuur. Naast helikopters, cargovliegtuigen en een jachtvliegtuig, produceert het ook onbemande luchtvaartuigen of ‘UAS’, beter bekend als ‘drones’.

Je kan ook terecht bij Airbus voor bepaalde diensten. Zo kunnen luchthavens de hulp inschakelen van het bedrijf om hun operationele activiteiten te optimaliseren. Communicatiediensten voor bedrijven, hulpdiensten en militaire toepassingen zijn ook een expertisegebied, al dan niet met behulp van satellieten.

Als laatste beschermt Airbus klanten op vlak van cybersecurity. Overheden, bedrijven en defensie doen beroep op Airbus voor bescherming van digitale informatie, maar bijvoorbeeld ook van grote gebouwen. Beveiligings- en communicatiesystemen moeten bedreigingen efficiënt opsporen en elimineren.

Verdienmodellen

  • Productie en verkoop luchtvaartuigen
  • Dienstverlening (cybersecurity, satellietbeelden, …)
b2b / b2c / b2g
Sector(en)
Industrie, Informaticadiensten
Subsector(en)
Luchtvaart
Opgericht
1970
Medewerkers
130.000
Management team
Guillaume Faury
Chief Executive Officer
Bruno Even
Chief Executive Officer Airbus Helicopters
George Xu
Chief Executive Officer Airbus China
All management team...
Producten / merken
A380
NH90
Eurofighter
Overige producten / merken...
Laatste update:
Laatste update:

Uitgelicht: en daar komt de vierde telecomspeler

(ABM FN) De komst van een nieuwe speler op de Belgische telecommarkt is een feit, na afronding van een spectrumveiling afgelopen week. Als gevolg hiervan zijn de aandelen van de bestaande spelers, Proximus, Telenet en Orange Belgium, flink onder druk komen te staan. Al heeft de Brusselse beurs sowieso een lastige week achter de rug.

Naast Orange Belgium, Proximus en Telenet Group namen ook Citymesh Mobile en Network Research Belgium deel aan de veiling en konden ze elk een deel van het radiospectrum voor de komende 20 jaar verwerven.

Het aandeel Proximus sloot de week af op 14,04 euro, een daling van 9,6 procent op weekbasis en de laagste koers ooit. Het aandeel Telenet zakte tot circa 20 euro. Dat is bijna 8 procent lager dan vorige week. 

Het aandeel Orange Belgium stond duidelijk minder onder druk en daalde afgelopen week 0,8 procent tot 17,60 euro. Dit is duidelijk te danken aan de gebrekkige liquiditeit in het aandeel, zei analist David Vagman van ING. 

De koersreacties afgelopen week laten volgens Vagman een zekere mate capitulatie zien. De onzekerheid stijgt, aldus de analist, en de kans op een prijzenoorlog is toegenomen.  

Dinsdagochtend maakte het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie bekend dat het 1,2 miljard euro heeft opgehaald met de radiospectrumveiling, 468 miljoen euro meer dan verwacht. Vooral Proximus, dat bijna 500 miljoen euro neertelde,  betaalde veel meer dan verwacht, merkte Vagman. Orange Belgium en Telenet betaalden respectievelijk 322 miljoen en 264 miljoen euro.

Volgens ING verwachtte de markt dat de drie bekendste spelers in het Belgische telecomlandschap elk zo'n 250 miljoen euro zouden betalen. Toch ligt de prijs per hoofd van de bevolking nog steeds lager ligt dan in andere landen, aldus Vagman. 

"De prijs is redelijk in de Europese context", oordeelde ook analist Ulrich Rathe van Jefferies. 

Telenet was relatief zuinig en eindigde dan ook met aanzienlijk minder 5G-spectrum, merkte Vagman op, die denkt dat Telenet dit hoopt te compenseren door meer te investeren in apparatuur en het bestaande netwerk aan te pakken. Dit is ook de mening van Rathe, die verwacht dat de zuinigheid van Telenet zal worden gecompenseerd door hogere investeringen. 

Citymesh en Digi Communication 

ING was vooral verrast door de komst van het Roemeense Digi Communication als partner van Citymesh. Digi, dat beurswaardering heeft van 770 miljoen euro, bezit 49 procent van een joint venture achter de nieuwkomer.  Citymesh bezit de andere 51 procent.

"Duidelijk negatief nieuws,”, aldus Vagman. "Dit betekent dat een ervaren speler op het gebied van mobiele B2C-producten zijn expertise zou kunnen inbrengen om Citymesh te helpen een echte stap te zetten op het gebied van mobiele consumentenproducten", waarschuwde de analist van ING. 

De komst van een nieuwe speler brengt een aantal vragen met zich mee, zegt Polo Tang, analist bij UBS. In het slechtste geval ziet de analist een situatie ontstaan die vergelijkbaar is met die in Frankrijk, waar de nieuwkomer snel marktaandeel heeft veroverd. In het beste geval zal het effect minder significant zijn, zoals het geval was in Zwitserland en Nederland. 

"De vraag is hoe agressief deze nieuwe speler zich op de consumentenmarkt zal richten’, aldus analist Emmanuel Carlier van zakenbank Kempen. Het lijkt echter aannemelijk dat de nieuwe speler marktaandeel zal winnen en de prijzen onder druk zet, verwacht Carlier, en dat zal de vrije kasstroom van bestaande spelers vervolgens onder druk zetten, net op het moment dat ze fors moeten investeren in glasvezel & 5G. Volgens ING is Digi van plan om 20 procent onder de huidige marktprijzen te gaan zitten, hoewel dit vermoedelijk pas in 2023 zal gebeuren.

Rathe van Jefferies noemt het nog maar de vraag of de relatief beperkte verwerving van spectrum door Citymesh voldoende zal zijn om echt een vuist te maken op de Belgische consumentenmarkt. 

Dat zal inderdaad niet gemakkelijk worden, waarschuwt KBC Securities, aangezien de combinatie van Citymesh en Digi eerst een dekking van 20 procent moet realiseren, vooraleer het gebruik kan maken van nationale roamingovereenkomsten om in het hele land diensten aan te bieden. 

De plannen van Citymesh, die CEO Mitch Geest in een interview met De Tijd uiteenzette, zijn volgens ING niet groots, maar zeker wel haalbaar. 

Het telecombedrijf zal zich in eerste instantie richten op de markt voor mobiele telefoons. Digi wordt de merknaam voor de consumentensector en Citymesh voor de zakelijke markt. Digi mikt op een marktaandeel van minstens 10 procent, wat klein maar realistisch is, aldus Vagman. Volgens de CEO zullen de investeringen wel lager liggen dan wat de toezichthouder BIPT heeft voorgesteld.

Citymesh wil bijvoorbeeld ontmantelde zendmasten verkrijgen en gebruiken tegen een lagere kostprijs. Geest gelooft ook dat zijn onderneming goed zal worden ontvangen door Digital Bridge, de Amerikaanse eigenaar van de zendmasten van Telenet.

In een eerdere studie schatte BIPT volgens KBC Securities, dat een nieuwkomer 1.000 masten zou moeten bouwen die elk 150.000 euro kosten. Kortom een totale investering van 150 miljoen euro. Bovendien wijst het beurshuis er ook op dat de huidige regelgeving en de noodzaak om bouwvergunningen te verkrijgen het er niet makkelijker op maakt voor de nieuwkomer.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Uitgelicht: week in beeld

(ABM FN-Dow Jones) De afgelopen handelsweek werd opnieuw gedomineerd door zorgen over de hoge inflatie en de vrees voor een recessie nu centrale banken wereldwijd hun soepele monetaire beleid terugschroeven in een poging de inflatie een halt toe te roepen.

Vooral Fed-voorzitter Jerome Powell kon daarbij rekenen op aandacht. De Fed-voorzitter sprak woensdag voor de Amerikaanse Senaat en een dag later voor het Huis van Afgevaardigden. Powell zei zich "onvoorwaardelijke" te verbinden aan het bestrijden van de inflatie. Hij herhaalde dat hij een recessie niet onvoorwaardelijk acht.

Chief Investment Strategist Lukas Daalder van BlackRock Nederland trapte de handelsweek voor de camera van ABM Financial News af. De wereldwijde obligatiemarkt lijdt aanzienlijke verliezen, waarbij Amerikaanse treasuries en de Duits bund angstvalling dicht de daling van 27 procent naderen die begin jaren tachtig op de borden stond, constateerde hij. 

Daalder liet de ontwikkelingen op de obligatiemarkt zien aan de hand van de nominale en reële ontwikkeling van de treasuries en bunds.

Klik hier voor: sterkste correctie obligatiemarkt sinds jaren tachtig

Volgens marktanalist Elwin de Groot van Rabobank heeft de ECB geen eenvoudige klus aan het in toom houden van de rentespreads in de eurozone.

"Aan de ene kant wil de ECB niet te veel de [obligatie]markt beïnvloeden, aan de andere kant maakt ze zich zorgen dat als die spreads te veel uit elkaar gaan lopen we fragmentatierisico gaan krijgen in de eurozone en dat wil de ECB duidelijk niet", zei De Groot.

De ECB kondigde recent aan met een instrument te komen om het uit de pas lopen van de rentes te voorkomen. De Groot verwacht dat markten gaan kijken waar de zwakke plekken in het instrument zitten, "dus dat betekent toch dat we ook in de komende tijd blijvende hoge volatiliteit verwachten in de rentemarkten en dan met name in het overheidspapier voor landen als Italië", aldus De Groot.

Klik hier voor: ECB wil Italie redden door spread in toom te houden

Marktanalist Salah Bouhmidi van IG Nederland waarschuwde woensdag dat de AEX naar de 600 punten dreigt te zakken.

Een belangrijke steun ligt op 633 punten. En als die wordt gebroken, dan ligt volgens Bouhmidi de weg naar de 600 punten helemaal open.

Reden voor het pessimisme op de aandelenmarkten is volgens de analist de vrees voor een recessie. Maar in een recessie is het niet zo dat geen enkel aandeel meer koopwaardig is. Beleggers moeten volgens Bouhmidi dan uit cyclische en techaandelen, maar juist in defensieve waarden zoals Heineken en KPN.

"Dat zijn momenteel interessante waarden", vindt hij.

Klik hier voor: AEX dreigt naar 600 punten te zakken

Donderdag verscheen vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld International voor de camera van ABM Financial News met zijn wekelijkse marktupdate.

Beleggers zijn op zoek naar een bodem voor de AEX, zei hij. Van Eerden wijst op de renteverhogingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank.

Aandelen zijn in waarde gedaald, en kunnen nog verder dalen.

"We moeten rekening houden met lagere koersen", aldus Van Eerden. Door de hoge inflatie gaan de arbeidskosten ook omhoog, en dat drukt de winst van bedrijven. "Op een inflatiespiraal zitten we allemaal niet te wachten."

Klik hier voor: AEX zoekt bodem

Tot slot boog beleggingsstrateeg Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen zich over de beursgenoteerde vastgoedsector. 

Vastgoed past in een gespreide beleggingsportefeuille, maar er is nu geen reden om op de koopknop te drukken, zei hij.

"De sector wordt vaak gezien als een defensieve sector en een sector die inflatiebescherming biedt", aldus Van Leenders. "Maar de sector is dit jaar al 20 procent gedaald, dus de vraag is wat is er aan de hand?"

Klik hier voor: beursgenoteerd vastgoed niet aantrekkelijk

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Inkoopmanagers en inflatiecijfers vullen agenda beleggers

(ABM FN) Komende week zullen beleggers de handen vol hebben met een conferentie van de Europese Centrale Bank, inflatiecijfers en inkoopmanagersindices. De bedrijfsagenda blijft nog leeg. 

We trappen de week af met het ECB-forum in Portugal, dat ons mogelijks informatie kan verschaffen over de blik van centraal bankiers op het monetaire beleid en de economische ontwikkelingen. De conferentie vindt plaats van maandag tot woensdag. 

Volgende maand zal de ECB waarschijnlijk voor de eerste keer de rente optrekken om de oprukkende inflatie trachten een halt toe te roepen. De Federal Reserve deed dat in Amerika al meerdere keren en plant nog een hele reeks verdere verhogingen. Toch wees voorzitter Jerome Powell afgelopen week erop dat het probleem zich vooral op de aanbodzijde bevindt, iets waar het monetaire beleid minder vat op heeft. 

Die aanbodzijde is dan weer voor een groot stuk verbonden met de oorlog in Oekraïne. Sinds beide landen in oorlog zijn is de aanvoer van onder meer olie, gas en graan serieus bemoeilijkt. Van zondag tot dinsdag vindt in Zuid-Duitsland een G7-top plaats waar wordt gesproken over nieuwe sancties tegen Rusland, met onder meer een importverbod op Russisch goud en een prijsplafond voor olie uit het land. Donderdag komt oliekartel OPEC+ trouwens bijeen. 

Woensdag krijgen we voor ons eigen landje alweer een inflatiecijfer voorgeschoteld, net als voor Duitsland. Frankrijk volgt donderdag, de hele eurozone vrijdag. Donderdag krijgen we vanuit Amerika de PCE-inflatie. De zenuwen staan strak gespannen voor deze invloedrijke macrogegevens, die mede het Fed-beleid bepalen. 

Dinsdag zien we vertrouwenscijfers passeren voor de Duitse, Franse én Amerikaanse consumenten. Het Japanse consumentenvertrouwen staat voor woensdag gepland, net als dat voor de consumenten in heel de eurozone. Verder passeert het Nederlandse ondernemersvertrouwen. 

Verder staat er woensdag een Amerikaans groeicijfer op het programma en zet het Verenigd Koninkrijk donderdag haar economische groei online. 

Vrijdag sluiten we de week verder nog af met een Japanse Tankan index en inkoopmanagersindices voor de industrie in Japan, China, Europa en Amerika. 

Bedrijfsagenda

De Belgische agenda is nagenoeg leeg, buiten een Algemene Vergadering bij investeringsmaatschappij Gimv op woensdag. 

In het buitenland openen Prosus en Nike maandag de boeken. Donderdag zijn er cijfers van Constellation Brands en Micron Technology. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

BIS: centrale banken moeten rente scherp verhogen

(ABM FN-Dow Jones) De centrale banken van de wereld moeten de rente fors verhogen, ook al schaadt dit de groei aanzienlijk. Dit zegt de Bank voor internationale betalingen (BIS) in zijn jaarverslag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

G7 wil importverbod Russisch goud

(ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten zullen zich aansluiten bij andere toonaangevende landen om de import van Russisch goud te verbieden om zo de sancties tegen Moskou uit te breiden vanwege de invasie van Oekraïne. Dit meldde een Amerikaanse overheidsfunctionaris dit weekend aan de Wall Street Journal.

"President Biden en de leiders van de G7 zullen een importverbod op nieuw goud uit Rusland aankondigen", volgens de official.

De agressie van Rusland in Oekraïne staat centraal ​​tijdens een driedaagse G7-top die zondag begint in de Beierse Alpen.

Rusland wordt economisch getroffen door verschillende sancties maar verkoopt nog steeds energieproducten aan China, India en andere landen die niet deelnemen aan de sancties. Hogere grondstofprijzen hebben geholpen om een ​​deel van de economische impact van sancties te compenseren.

Eerder deze week meldde persbureau Reuters al dat Washington een prijsplafond wil instellen voor Russische olie, om zo de opbrengsten voor Poetin verder te beperken. Ook dat voorstel komt tijdens de G7-top aan bod.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Company. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Ruim 543 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd ligt momenteel op 543,3 miljoen. Dit blijkt zondag uit de meest actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

Voor Nederland, waar het aantal besmettingen de laatste week relatief snel toeneemt, wordt vandaag een aantal besmettingen gemeld van 8.258.577 tegen 8.252.995 voor het weekend. In België ligt het aantal besmettingen officieel op 4.211.511.

De Verenigde Staten lopen met het aantal geregistreerde gevallen nog altijd ver voorop, met bijna 87 miljoen, tegen 86,7 miljoen voor het weekend. Het aantal sterfgevallen komt uit op bijna 1,015 miljoen.

In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen, met meer dan 30,7 miljoen. Duitsland heeft bijna 27,8 miljoen coronagevallen. Het Verenigd Koninkrijk gaat richting 22,8 miljoen besmettingen.

Italië telt bijna 18,2 miljoen besmettingen, terwijl het aantal in Spanje op bijna 12,7 miljoen besmettingen zit.

In China lijkt de meest recente coronagolf voorbij en blijft het aantal officieel geregistreerde besmettingen de afgelopen tijd hangen rond 2,1 miljoen.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd ruim 6,3 miljoen mensen aan het virus overleden. Het aantal toegediende vaccinaties komt uit op meer dan 11,6 miljard.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Onderhandelingen over Iraanse atoomdeal worden hervat

(ABM FN-Dow Jones) De onderhandelingen om de Iraanse nucleaire deal uit 2015 nieuw leven in te blazen, worden de komende dagen hervat. Dit zei Josep Borrell, hoofd van het buitenlands beleid van de Europese Unie, zaterdag tijdens een reis naar Teheran.

Ruim 3 maanden lagen de gesprekken stil en de vooruitzichten op het bereiken van een akkoord zijn zeer onzeker.

Een groot struikelblok blijft het opheffen van Amerikaanse sancties tegen Iran. Teheran wil dat alle sancties die de economie belemmeren moeten worden opgeheven, ook die tegen de Iraanse Revolutionaire Garde, die sinds 2019 op de terroristenlijst staan van de Verenigde Staten.

In een persconferentie na een ontmoeting met de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, zei Borrell de uitgebreide onderhandelingen, waarbij ook Rusland, China, het VK, Frankrijk en Duitsland zijn betrokken, niet direct worden hervat.

Het is de bedoeling dat eerst de Amerikaanse en Iraanse onderhandelaars gaan praten op een locatie in de Perzische Golf. De EU zal daarbij bemiddelen.

Als die gesprekken een doorbraak opleveren, gaan de gesprekken met alle deelnemers verder in Wenen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Wall Street positief richting weekend

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag flink hoger geëindigd. De S&P 500 index won 3,1 procent op 3.911,74 punten, de Dow Jones index steeg 2,7 procent op 31.500,68  punten en de Nasdaq sloot 3,3 procent in de plus op 11.607,62 punten.

Op weekbasis zaten de indexen ook stevig in de lift. 

"De zorgen over een sterke groeivertraging of zelfs recessie vertalen zich in sterk dalende grondstoffenprijzen. Dat heeft een zelfversterkend effect als steeds meer marktpartijen minder noodzaak zien om zich in te dekken tegen hogere grondstoffenprijzen, waardoor de vraagdruk afneemt", aldus investment manager Simon Wiersma van ING. Door de dalende grondstofprijzen neemt de inflatieangst af en daarmee dalen ook de obligatierentes, wat weer gunstig is voor groeiaandelen, aldus Wiersma. 

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde vrijdagavond op 3,12 procent en daarmee 12 basispunten lager dan een week geleden. De rentevrees is sinds Fed-voorzitter Jerome Powell eerder deze week verscheen voor het Amerikaans Congres afgenomen. De markt voorspelt nu een rente van 3,25 tot 3,50 procent eind dit jaar. Dat was een week geleden 3,50 tot 3,75 procent, volgens de FedWatch Tool van CME Group.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het consumentenvertrouwen zoals gemeten door de Universiteit van Michigan in juni is gezakt tot een dieptepunt. De bijbehorende inflatie-indicator daalde ook, van 3,3 tot 3,1 procent.

Mike Antonelli, marktstrateeg bij Baird, wees op de daling van de grondstoffenprijzen en de afgezwakte verwachting voor renteverhogingen door de Fed.

"De marken werden tegengehouden door het idee van eindeloze renteverhogingen. Als hierin een eindpunt wordt bereikt, kunnen aandelen verder stijgen", volgens Antonelli.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,0551. WTI-olie kostte ruim 107 dollar en is daarmee meer dan 3 procent duurder dan donderdag. Op weekbasis is de olieprijs opnieuw gedaald.

Bedrijfsnieuws

FedEx sloot 7 procent hoger. De Amerikaanse pakketbezorger heeft in het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet behaald, maar de resultaten waren wel licht onder verwachting. De outlook was wel sterk.

Merck zet de overname van biotechbedrijf Seagen door, melden bronnen bekend met de situatie. Het zou naar verluidt één van de grootste overnames van het jaar kunnen worden. Merck steeg 1 procent en Seagen eindigde 3 procent hoger.

Bed Bath & Beyond verloor 2,5 procent. Het bedrijf verkort de winkeluren en zet de airconditioning lager om kosten te besparen, zo blijkt uit een rapport van analisten van Bank of America. 

BlackBerry draaide in het eerste kwartaal verlies, maar wel minder dan verwacht. De omzet daalde ook minder dan de markt had voorspeld. Het aandeel won vrijdag 5,5 procent.

Carnival kende een sterk tweede kwartaal, waarin de operationele kasstroom positief was en de bezettingsgraad steeg. Het aandeel steeg 12 procent.

Zendesk won 28 procent. Het softwarebedrijf wordt door een groep investeerders overgenomen voor ruim 10 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Olieprijs stijgt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag hoger gesloten. Bij een settlement van 107,62 dollar werd een vat West Texas Intermediate ruim 3 procent duurder. Op weekbasis daalde de prijs voor WTI zo'n 2,5 procent.

De oliemarkten volgden vrijdag de beweging van de aandelenmarkten, die stegen in de groeiende overtuiging dat de ambitie van de Federal Reserve om de rente te verhogen zal worden ingeperkt door een recessie.

"Op korte termijn zullen we een strijd zien tussen macro-economisch gerichte handelaren, die olie verkopen als een hedge tegen een recessie, en de fysieke markt waar de prijsondersteunende krapte blijft", aldus grondstoffenanalist Ole Hansen van Saxo Bank.

Op weekbasis verloren de olieprijzen terrein omdat een recessie druk zet op de vraag naar olie. 

"Het vooruitzicht van een recessie heeft op de financiële markten grote golven veroorzaakt en grondstoffen zijn niet immuun gebleken", aldus Craig Erlam van Oanda .

"De olieprijzen hebben de afgelopen weken een vrij aanzienlijke correctie ondergaan, omdat handelaren zich aanpassen aan de toegenomen recessierisico's, een van de weinige dingen die de onbalans in de markt gedeeltelijk zou kunnen verhelpen." 

Wel benadrukt de analist dat de voorraden voorlopig krap blijven, waardoor de opwaartse risico's voor de olieprijzen intact blijven. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

UCB lanceert aandeleninkoopprogramma

(ABM FN) UCB lanceert een aandeleninkoopprogramma. Dit meldde de Brusselse farmaceut vrijdagavond.

De inkoop van aandelen in het kader van dit programma is bedoeld om de huidige en toekomstige verplichtingen uit hoofde van UCB's langetermijnincentiveplannen voor haar werknemers te dekken, aldus het bedrijf.

In het kader van dit programma kan UCB van tijd tot tijd gewone aandelen verwerven met een maximum van 500.000 stuks. 

De inkoop van eigen aandelen tot 30 juni 2022 zal worden uitgevoerd onder de voorwaarden die zijn goedgekeurd door de buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering op 30 april 2020. Inkopen vanaf 1 juli 2022 vallen onder de goedkeuring die werd verkregen tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering op 28 april 2022. 

De timing van de inkoop van aandelen in het kader van het programma hangt af van verschillende factoren, waaronder marktomstandigheden. Het programma kan op elk moment worden opgeschort of stopgezet, aldus UCB.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20