Bel20 boven 3.000 punten, Europese beurzen herstellen verder

De Bel20 koerste bij opening zo’n 2 procent hoger en zo belandt de sterindex weer boven 3.000 punten. Ook de andere Europese beurzen noteren dinsdagochtend hoger.

Op de Brusselse beurs delft vooral Bpost het onderspit. De kwartaalcijfers zijn niet goed, en daarom schrapt de postgroep zijn vooruitzichten en het dividendbeleid. Er mogen dan wel ontzettend veel pakjes verdeeld worden, het zijn vooral de volumes aan brieven en folders die kelderen. Het aandeel gaat met een daling van 3 procent onderuit.

Agfa-Gevaert wint dan weer 3 procent, als gevolg van de afronding van een verkoop. Een deel van de Healthcare IT-activiteiten gaat over naar de Italiaanse groep Dedalus. Het bedrijf zegt de opbrengsten van de verkoop te gebruiken om de toekomst van Agfa-Gevaert veilig te stellen en langlopende schulden aan te pakken. Dat doet de beleggers zichtbaar deugd.

In het buitenland valt vooral HelloFresh op. De maaltijdbezorger schiet 9 procent hoger, dankzij de goede kwartaalcijfers. Het klantenbestand nam het afgelopen kwartaal met 68 procent toe, in vergelijking met een jaar eerder. Ook maakte het Duitse bedrijf voor de tweede keer in zijn bestaan winst.

In Parijs koerst BNP Paribas zo’n 6 procent hoger. Nochtans verwacht de grootste bank van Frankrijk dat de nettowinst met 15 tot 20 procent kan dalen. Nu al nam de winst met een derde af tot bijna 1,3 miljard euro, vergeleken met een jaar eerder. BNP Paribas verwacht dat de economie niet voor 2022 terug is op het niveau van voor de uitbraak van het coronavirus.

En dan is er nog Total. Terwijl Shell vorige week nog het dividend – voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog – verminderde, doet de Franse oliemaatschappij dat niet. Beleggers krijgen een interim-dividend van 66 procent per aandeel en sturen het aandeel nu 6 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20