The United States of Money: de bodemloze jackpot van Amerikaanse Congresleden

Samengevat. De beleggingsportefeuille van de Amerikaanse topdemocrate Nancy Pelosi heeft in 2023 een duizelingwekkende winst van 65% geboekt. Dat is meer dan het dubbele van de stijging van 24% van de S&P500 en beter dan de prestaties van de meeste grote hedgefondsen.

Waarom is dit belangrijk?

De Stock Act van 2012 verbiedt Congresleden om te handelen met niet-openbare informatie die ze uit hun werk hebben gekregen. De sleutel tot Pelosi's succes was het zeer "gelukkige" gebruik van aandelenopties, wat vaak een teken is van handelen met voorkennis - "iets waar Congresleden veel van hebben". 

In het nieuws. De website Capitol Trades houdt de beursprestaties van de Amerikaanse Congresleden bij. De site vergelijkt hun beleggingen met de beursindex S&P 500 en heeft als doel politici te verbieden te handelen op de beurs.

  • Pelosi is zeker geen uitzondering. Hoewel haar doen en laten op de beurs gevolgd wordt door de Nancy Pelosi Stock Tracker, doen 8 Congresleden beter.
  • Primus is de Democraat Brian Higgins, wiens beleggingen 238.9% beter deden dan de S&P 500.

De Stock

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer