Wall Street gaat lichtjes hoger na vergadering Fed

De Federal Reserve handhaaft het beleid. De beurzen reageren voorzichtig positief op die beslissing en eindigen lichtjes in het groen.

De Federal Reserve heeft de Amerikaanse rente ongemoeid gelaten. Dat betekent dat de belangrijkste rente nog even wordt vastgeklikt tussen 0 en 0,25 procent. De S&P500 ging 0,34 procent hoger en Nasdaq won 0,50 procent. Dow Jones was de enige verliezer met een kleine terugval van 0,15 procent.

Klap voor Southwest Airlines

Southwest Airlines verloor 1,43 procent. De luchtvaarmaatschappij liet weten dat het in het vierde kwartaal zo’n 12 miljoen dollar per dag verbrandt. Southwest Airlines verwacht dat de inkomsten voor december tot 75 procent lager zullen liggen.

FedEx komt nog met de kwartaalcijfers. Analisten gaan ervan uit dat het Amerikaanse pakjesbedrijf uitpakt met mooie resultaten. De beleggers lijken dat sentiment te delen en stuwen het aandeel 1,35 procent hoger.

Apple bleef stabiel na een stevige stijging dinsdag. Het aandeel heeft toen een stevige boost gekregen nadat het Japanse persagentschap Nikkei Asia liet weten dat de techgigant 96 miljoen iPhones wil produceren in de eerste maanden van 2021.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20