Geruchten over verhoging productie geven Apple vleugels

Wall Street heeft de beursdag stevig in het groen afgesloten. Apple deed er 4,78 procent bij nadat een Japans persagentschap een bericht de wereld instuurde dat de techgigant meer iPhones gaat produceren.

De Dow Jones heeft de beursdag afgesloten met een winst van 1,13 procent. De S&P500 ging 1,16 procent hoger en Nasdaq won 1,25 procent.

Twitter hoger ondanks boete

Een van de opvallendste beurstijgingen in de Verenigde Staten was die van Apple. Het aandeel deed er 4,78 procent bij. Volgens het Japanse persagentschap Nikkei Asia wil Apple 96 miljoen iPhones produceren in de eerste maanden van 2021. Dat is 30 procent meer dan een jaar geleden.

Twitter kon uiteindelijk toch een bescheiden winst van 1,44 procent optekenen. Het socialemediabedrijf startte de beursdag in mineur nadat de Ierse datawaakhond het een boete gaf van 450.000 euro voor het breken van de GDPR-wetgeving in 2018.

Chinese zoekmachine wil elektrische wagens maken

De Chinese zoekmachine Baidu schoot 13,99 procent hoger. Volgens het persagentschap Reuters overweegt het bedrijf om elektrische wagens te maken. Voorts zou Baidu overwegen om zijn autonome taxiservice Go Robotaxi uit te breiden.

Caterpillar zag in de maanden september, oktober en november de verkoop terugvallen met 11 procent. Ondanks die daling is de beurswaarde van de machinebouwer toegenomen met 1,99 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20