Netflix stopt in meerdere landen met goedkoopste abonnement

Netflix is in verschillende landen begonnen met het stopzetten van hun goedkoopste gewone abonnement. Het gaat om landen waar de streamingdienst enige tijd terug een nog goedkoper abonnement met reclame invoerde. Gebruikers hebben nu dus de keuze tussen meer betalen of advertenties kijken.

In het nieuws: Wat al langer aangekondigd was via verschillende bronnen begint nu ook effectief doorgevoerd te worden. Op sociale media laten verschillende gebruikers weten dat ze eind april op Netflix een melding kregen dat het Basic-abonnement stopt.

  • De melding zou verstuurd zijn naar gebruikers uit onder andere Canada en het Verenigd Koninkrijk. Het gaat om landen waar het nog goedkopere Standard with Ads-abonnement beschikbaar is. Gebruikers die niets doen worden op 1 juni automatisch overgezet naar dat abonnement met reclame. Op 4 juni verdwijnt het goedkoopste reclameloze abonnement dan definitief.

Kritiek

Op de beslissing van Netflix komt heel wat kritiek. Als gebruikers geen zin hebben in reclame op de streamingdienst, komt de afschaffing van het Basic-abonnement namelijk neer op een forse prijsverhoging. Velen dreigen er dan ook mee hun abonnement bij Netflix volledig stop te zetten. Het is maar de vraag of dat ook effectief massaal zal gebeuren. Ook toen Netflix besloot het delen van paswoorden strenger aan te pakken, dreigden veel mensen ermee hun abonnement stop te zetten. In de praktijk gebeurde echter het tegendeel.

België? Aangezien Netflix Canada regelmatig als voorlopig op andere landen gebruikt, bestaat de kans dat de streamingdienst van plan is om de Basic-optie in de toekomst helemaal te laten verdwijnen. Dat zal echter maar gebeuren eens ‘Standard with Ads’ is uitgerold in alle landen waar Netflix beschikbaar is. Aangezien dat laatste in België nog niet het geval is, zal het goedkoopste gewone abonnement voorlopig blijven bestaan.

Meer