Ondanks teleurstellend banenrapport jaagt Wall Street op recordpiek

De Amerikaanse beurzen liggen op schema om records te breken vandaag, na alweer een gunstige week op Wall Street. 

De S&P500 bijvoorbeeld heeft er deze week al meer dan vier procent bijgedaan, daarmee is de toonaangevende index goed op weg naar zijn sterkste week in drie maanden. 

De coronacijfers in de VS die eindelijk beginnen te verbeteren, uitzicht op een historisch stimulusplan van 1.900 miljard dollar en enkele omzetcijfers van grote bedrijven die de verwachtingen van de markt overstijgen sturen deze weekrally aan. 

Dat het banenrapport dat net voor de openingsbel vrijgegeven werd minder goed was dan verwacht, lijkt beleggers niet te deren. 

Want de Senaat had op dat moment net ingestemd met de begroting van Biden voor het stimuluspakket. De belangrijkste bepaling van dat plan is een check van 1.400 dollar voor een grote groep Amerikanen. Nu moet het voorstel wel nog door het Huis van Afgevaardigden geraken. 

Nadat hij er gisteren al meer dan 1 procent bijdeed, opent de S&P500 op vrijdag in het groen (0,1 procent ongeveer een uur na de openingsbel). Net als de Dow Jones (0,14 procent) en Nasdaq (0,08 procent). 

Winnaars en verliezers

Na een zware windval (-40 procent) gisteren is Gamestop op vrijdag aan een opvallende remonte bezig. Het aandeel van de keten van videospelletjes staat momenteel al 30 procent hoger. Opnieuw zijn het een hele hoop kleine beleggers die in koopwoede ontstoken zijn, waarschijnlijk nadat beleggingsapp Robinhood de handelsbeperkingen op het aandeel vanmorgen had opgeheven.  Bioscoopconcern AMC, die andere lieveling van de short squeezers, opende zeer sterk (+10 procent), maar het aandeel is momenteel gestabiliseerd op een winst van 1 procent.

De kleine beleggers breiden hun terrein trouwens uit. Gisteren zagen we dat het kleine Chinese onderwijsbedrijfje ATA Creativity op sociale media gehyped werd tot het aandeel bijna 1000 procent steeg. De geluksvogel van vandaag is LAIX, ook een kleine Chinese speler in de private onderwijsbusiness, het aandeel werd al 177 procent omhoog gespeculeerd op vrijdag. 

Voor mediagroep News Corp kleurt deze vrijdag ook donkergroen. Het aandeel schiet na opening bijna 10 procent omhoog, nadat het concern van mediamagnaat Rupert Murdoch zijn meest winstgevende kwartaal in zeven jaar rapporteerde. 

Thuisfitnessbedrijf Peloton fietst sinds de openingsbel snel naar beneden, en staat op bijna 10 procent verlies. De leverancier van slimme hometrainers is slachtoffer van zijn eigen succes, het bedrijf moest aankondigen dat het de vraag niet kon bijhouden en dat leveringen uitgesteld zouden worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20