Zand in de motor bij Aston Martin: luxeautobouwer krijgt wagens niet verkocht

De Britse autofabrikant Aston Martin moet genoegen nemen met terugvallende financiële resultaten. Het bedrijf staat voor een transitieperiode, maar ondertussen raakt het zijn luxebolides niet kwijt.

Waarom is dit belangrijk?

Door de verkoop van luxewagens heeft Aston Martin een bijzonder segment van de automarkt in handen. Maar de Britse fabrikant heeft het al jaren moeilijk, met een grote schuldenberg tot gevolg. Ook de elektrificatie van zijn modellen komt voorlopig niet van de grond.

In het nieuws: Aston Martin zag zijn winst met 10 procent afnemen in het eerste kwartaal van 2024, tot 267,7 miljoen Britse pond of ongeveer 213,5 miljoen euro.

  • In die drie maanden kon de autobouwer 945 luxewagens verkopen, wat 26 procent minder was dan in dezelfde periode het jaar voordien. Inkomsten daalden met grotere percentages dan analisten hadden voorspeld.
  • Uitvoerend voorzitter Lawrence Stroll betoogt dat dit komt omdat het bedrijf oude wagens aan het uitfaseren is. Het huidig
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer