Aston Martin is een aantrekkelijk merk; het torst een schuldenberg van 1,4 miljard dollar

Samengevat. De Britse fabrikant van luxe auto’s Aston Martin is in gesprek met bankiers om een schuldenberg van ongeveer 1,4 miljard dollar aan te pakken, met speciale aandacht voor een obligatie van 1,1 miljard dollar die binnenkort vervalt. Deze financiële herstructurering komt op een moment dat het bedrijf ook worstelt met de uitrol van zijn nieuwe DB12 sportwagen door problemen in de toeleveringsketen.

Waarom is dit belangrijk?

De financiële herstructurering van Aston Martin is cruciaal voor het voortbestaan en de toekomstige groei van het bedrijf. Het aanpakken van de schuldenlast kan het bedrijf helpen te overleven in een competitieve markt en de overgang naar elektrische voertuigen ondersteunen, een belangrijke stap gezien de toenemende focus op duurzaamheid in de auto-industrie.

In het nieuws. Aston Martin onderhandelt met bankiers over de herstructurering van zijn schulden, inclusief een obligatie van 1,1 miljard dollar die binnenkort vervalt.

  • Het bedrijf doet jaarlijks 120 miljoen dollar aan betalingen voor een obligatie met een coupon van 10,5%.
  • Aston Martin heeft in het verleden meerdere keren financiering opgehaald en probeert nu te herfinancieren te midden van onzekere schuldenmarkten.

Kwetsbaar door gebrek aan schaalgrootte en precair kassaldo

Z

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer