Bumble lanceert Opening Move: Vrouwen hoeven niet langer als eerste te sturen

De populaire datingapp Bumble heeft een nieuwe functie gelanceerd die vrouwen nog meer controle geeft over hun datingervaring. Met ‘Opening Move’ kunnen vrouwen nu kiezen om standaardzinnen te sturen of zelf een bericht in te stellen dat automatisch naar nieuwe matches wordt verzonden. Dit betekent dat vrouwen niet langer als eerste hoeven te beginnen babbelen.

Waarom is dit belangrijk?

Het grondige redesign van Bumble is de eerste grote update van de datingapp sinds oprichter Whitney Wolfe Herd aftrad als CEO. Het komt ook in een turbulente tijd voor datingapps in het algemeen, omdat uit enquêtes blijkt dat steeds meer gebruikers de voorkeur geven aan interacties in het echte leven.

De context: Bumble is altijd al een app geweest die zich richt op vrouwen. Het was een van de eerste datingapps die de regel introduceerde dat vrouwen als eerste het gesprek moesten beginnen. Dit was bedoeld om vrouwen meer macht te geven en hen te beschermen tegen ongewenst contact.

Het nieuws: De nieuwe Opening Move-functie is een reactie op feedback van gebruikers. Veel vrouwen gaven aan dat ze het intimiderend vinden om als eerste het gesprek te moeten beginnen. Met Opening Move kunnen vrouwen nu nog steeds het gesprek openen, maar hoeven ze zich niet langer onder druk gezet te voelen om meteen iets origineels te bedenken.

Andere nieuwigheden

Naast Opening Move heeft Bumble ook nog een aantal andere nieuwe functies gelanceerd. Gebruikers kunnen nu hun datingintenties aangeven op hun profiel, zodat potentiële matches weten of ze op zoek zijn naar een relatie of iets casuals. Bumble toont ook gemeenschappelijke interesses en favoriete artiesten bovenaan de profielen, waardoor het makkelijker is om een gespreksonderwerp te vinden.