Whitney Wolfe Herd, oprichter van alternatieve datingapp Bumble, vertrekt als CEO

Whitney Wolfe Herd stapt op als CEO bij de datingapp Bumble. Ze blijft wel nog werkzaam bij het bedrijf als uitvoerend voorzitter. Wolfe Herd bedacht Bumble in 2014 als alternatief voor Tinder. Dat bracht op: ze werd er miljardair door.

Waarom is dit belangrijk?

Whitney Wolfe Herd werd miljardair na het bedenken van Bumble. Het bedrijf kende een succesvolle beursgang, maar dat succes lijkt tanende. Wolfe Herd werd weer miljardair af. Experten vragen zich af of gebruikers nog bereid zijn te betalen voor datingapps.

De figuur: Wolfe Herd is niet onbesproken in de wereld van de datingapps. Toen ze 22 was, sloot ze zich aan bij het bedrijf dat later Tinder zou worden. Ze maakte carrière en werd leidinggevende op de marketingafdeling. In 2014 gaf ze haar ontslag en spande ze een rechtszaak aan tegen Tinder wegens seksuele intimidatie. Uit haar negatieve ervaringen ontstond Bumble: een 'vrouwvriendelijkere' tegenhanger van Tinder.

Het bedrijf: Bumble heeft hetzelfde uitgangspunt als Tinder: door te swip

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer