Londen pakt uit met enorme replica van Mars

Het Natural History Museum in Londen voorziet een passend eerbetoon aan de geslaagde landing van de rover Perseverance op Mars. Een enorme replica van de Rode Planeet siert de Hintze Hall van het museum.

Zeven meter breed is het kunstwerk, dat aan het plafond van de Hintze Hall bungelt in het Britse natuurhistorisch museum. Het werk is van de hand van kunstenaar Luke Jerram en wordt omringd door kunstwerken van eerdere missies naar Mars.

De indrukwekkende installatie is een streling voor het oog van kunst- en wetenschapliefhebbers, maar blijft voorlopig nog even onttrokken aan het zicht van de gewone burger. Wegens COVID-19 zijn de musea in het Verenigd Koninkrijk namelijk gesloten. Volgens het meest recente exitplan van Boris Johnson, staat de heropening van musea ten vroegste op 17 mei gepland.

Life on Mars?

De Perseverance bevindt zich sinds donderdag na een reis van zeven maanden en een spannende landing op het oppervlak van Mars. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA deelde een schitterend filmpje van dit huzarenstukje.

De Marsrover landde in de 45-kilometer brede Jezero-krater, in het noordelijke halfrond van de planeet, waar hij zal onderzoeken of er ooit leven is geweest op Mars. Wetenschappers van het Britse museum werken samen met NASA en het European Space Agency, om knopen door te hakken rond de stalen rotsen en grond die verzameld zullen worden door de rover.

Foto: Courtesy of the Natural History Museum London

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20