ING bezorgt Bel20 een positief weekeinde

De Brusselse beurs heeft de week, na twee verliesdagen, toch nog met een positief cijfer kunnen afsluiten. De Bel20 sloot de beursdag op een niveau van bijna 3.820 punten. Dat betekende een winst van 0,6 procent. Vorige week vrijdag werd de dag echter nog afgesloten op een niveau van ruim 3.834 punten. De Bel20 kon vrijdag vooral van gunstige resultaten van de bank ING profiteren.

De voorbije week werd volgens de analisten getekend door een wisselend sentiment, waarbij negatieve en positieve elementen afwisselend de keuzes van de beleggers bepaalden.

Daarbij wordt enerzijds verwezen naar de hoop op een economische stimulans in de Verenigde Staten en de vooruitgang van de wereldwijde vaccinaties, maar anderzijds hadden de vrees voor nieuwe mutaties en het risico op langere lockdowns op de belegger een negatieve invloed.

CureVac

Vrijdag werd onder meer positief gereageerd op de aankondiging van het farmabedrijf CureVac, dat aan het European Medicines Agency een goedkeuring voor zijn coronavaccin heeft gevraagd. Anderzijds wordt nog steeds uitgekeken naar de realisatie van het beloofde Amerikaanse stimuluspakket.

In de Bel20 ging het aandeel van de Nederlandse bank ING met 6,3 procent vooruit, nadat de financiële groep positieve kwartaalcijfers had kunnen voorleggen. Farmabedrijf UCB steeg met 0,7 procent, terwijl de vastgoedgroep Cofinimmo 0,5 procent winst boekte. Ook KBC ging met 0,4 procent vooruit. De andere aandelen in de Bel20 moesten echter waarde inleveren.

Elders op de beurs kon Fagron een winst met 2,4 procent melden. Een sterke terugval was er echter voor Intervest Offices & Warehouses, dat lagere huurinkomsten diende te noteren en daarvoor eveneens  met een verlies van 2,4 procent werd afgestraft. De grote winnaar bij de kleinere aandelen was het medische bedrijf Nyxoah, dat een winst van 9,2 procent mocht registreren. 

In Amsterdam lukte het aandeel van ING er eveneens in om de index AEX met 1,9 procent tot 676,83 punten te laten stijgen. Ook de beurzen van Frankfurt, Parijs en Londen konden een groei melden, maar daar bleef de winst beneden de grens van 1 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20