Bel20 moet tweede verliesdag op rij boeken

Ook donderdag woog de teleurstellende boodschap over een afgebroken onderzoek bij het biotechbedrijf Galapagos nog op de Brusselse beurs. Bovendien moest ook de bank KBC teleurstellende cijfers melden. Daardoor sloot de Bel20 de dag met een verlies van 0,6 procent tot 3.798 punten af.

Analisten merken op dat de sfeer op de beurzen in het algemeen positief blijft, ondanks de rustpauze die gisteren na een winstreeks van zes dagen werd ingelast. Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, heeft bevestigd nog lange tijd de rente op een laag niveau te willen houden. Die boodschap leidt volgens de analisten tot stijgende beurskoersen.

Umicore

De financiële markten lijken, ondanks de aanhoudende problemen, vooral naar de economische heropleving die aan de horizon wacht. Bovendien heeft het resultatenseizoen tot op dit ogenblik weinig negatieve verrassingen in petto gehad.

In de Bel20 konden negen aandelen de dag met winst afsluiten Op kop stond Umicore, dat door positieve vooruitzichten 1,1 procent aan waarde won. Ook Sofina boekte 0,9 procent winst. Bank KBC moest na een presentatie van tegenvallende cijfers daarentegen 4,3 procent inleveren.

Ook Galapagos, dat eerder bekend diende te maken onderzoek met een middel tegen longfibrose te stoppen, leed opnieuw 3 procent verlies. Berichten over een strategische samenwerkingsovereenkomst met Signpost leverde Proximus een verlies van 1 procent op. Ook Telenet moest na een daling van de omzet 1,1 procent inleveren.

Elders op de Brusselse beurs won Shurgard 3,6 procent aan waarde. Anderzijds moesten Fagron en Leasinvest respectievelijk 2,7 procent en 4,6 procent inleveren. Ook Montea diende 1,6 procent in te leveren, terwijl Sipef 1,4 procent verloor. Bij de kleinere aandelen was er 9,3 procent winst voor Nyxoah, terwijl MDXHealth 4,1 procent diende in te leveren.

Technologie-aandelen

Op de beurs van Amsterdam bereikte de AEX met een niveau van 664,34 punten, een winst van 1,1 procent, het hoogste niveau in meer dan twintig jaar. Deze piek was vooral te danken aan de prestaties van diverse technologie-aandelen. De grootste winst van de dag was echter voor de betaaldienst Adyen (5,7 procent).

In Frankfurt werd een stijging met 0,8 procent gemeld. Londen kende een lichte vooruitgang, terwijl Parijs een bescheiden verlies moest boeken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20