Europese beleggers brengen beurzen in hogere sferen

De Europese beurzen gaan allemaal met een stevige winst van start. Twee uur na de opening noteert alles rond de 5 procent.

De hoogvlieger is de Duitse DAX met 5,2 procent winst. De sterindex Stoxx600 noteert op 4,1 procent en de Belgische Bel20 komt op 4,5 procent.

Alle Bel20-aandelen staan in het groen. De absolute ster is de investeringsmaatschappij Sofina, met een winst van rond de 10 procent. Ook de bank ING en het biotechbedrijf Argenx doen het goed met allebei ongeveer 8 procent winst.

AB InBev

Aan de onderkant bengelen de telecomprovider Proximus, die vorige week nog een wilde opwaartse rit reed, en het vastgoedbedrijf Cofinimmo. Die doen er allebei minder dan 1 procent bij.

AB InBev stijgt 5 procent. Nochtans waarschuwde de bierbrouwer voorbeurs nog dat zijn winst dit kwartaal 10 procent lager zal liggen dan vorig jaar. Hij voegde daar wel meteen aan toe dat over heel dit jaar de winst met 2 procent zal stijgen.

Begrotingsdiscipline

Gisteren bereikten de Europese ministers van Financiën een deal om de begrotingsdiscipline los te laten in coronatijden, iets dat Commissievoorzitter Ursula von der Leyen al eerder had aangekondigd. De maatregel geeft meer vrijheid om de economie te ondersteunen. Dat verklaart voor een deel de beleggerseuforie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20