Proximus en Colruyt absolute toppers in vlakke Bel20

De Belgische sterindex Bel20 eindigde de dag met een winst van 0,3 procent. Na de verliezen van de voorbije dagen, stabiliseert de beurs dus een beetje. Al waren beleggers enorme fans van Colruyt en Proximus.

De telecomprovider Proximus steeg 21 procent, de warenhuisketen Colruyt 15,2 procent. De rest van de aandelen schommelde rond het nulpunt. De holding Sofina en de technologiereus Barco waren de grootste dalers met respectievelijk 11 en 12 procent verlies.

Proximus en Colruyt doen het zo goed omdat ze als een van de weinigen profiteren van de coronacrisis. Nu meer mensen afgesloten worden van hun naasten, omdat ze zichzelf quarantaine opleggen, wordt er meer gebeld en daar doet Proximus voordeel aan. Ook het vele telewerk vereist meer internetgebruik, alweer iets waar Proximus van profiteert. De provider nam al enkele maatregelen om het leven van zijn klanten aangenamer te maken in coronatijden.

Colruyt kan dan weer rekenen op een overvloed aan klanten, omdat mensen zo veel mogelijk goederen willen inslaan uit schrik voor een lockdown. Dat leidt tot extra inkomsten. De warenhuisketen staat daarnaast ook bekend als een anticyclisch aandeel dat minder last heeft van crisissen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20