Banken duwen Bel20 onderuit

ING en KBC gaan respectievelijk 4,5 en 4 procent in het rood en bengelen daarmee onderaan het peloton. De Bel20 gaat 1,5 procent in het rood.

De leverproblemen bij vaccinmakers en de uitdaging van de nieuwe varianten krikken het gemoed in de beleggerswereld niet op. Alle Europese beurzen eindigen de dag in het rood.

De Bel20 verliest 1,5 procent en heeft dat vooral te danken aan de banken. Door de angst voor verlengde lockdowns en de bijhorende gevolgen op de economie duwen beleggers hen onder water. Aan de andere kant staat de supermarkt Colruyt, die profiteert van lockdowns, met een winst van 1,6 procent.

Tech en transport

In Amsterdam is de technologieholding Prosus de winnaar van de dag met 3,6 procent winst. Dat komt volledig door zijn Chinese dochter Tencent. Die ging in Hongkong 11 procent in het groen nadat het beurshuis Citi het koersdoel een vijfde hoger legde. Ook in Nederland delven de banken het onderspit. ABN Amro verliest 4,3 procent.

In de rest van Europa is het vooral de transportsector die verliest. In Parijs gaan de vliegtuigbouwer Airbus (-4,5%) en de autogroep Stellantis (-4,5%) onderuit, in Frankrijk is het de vliegtuigmotorenmaker MTU (-5,4%) die de rij afsluit. De luchtvaartgroep IAG is ten slotte de verliezer in Londen met 7,3 procent.

De brede Europese index EuroStoxx50 gaat 1,4 procent in het rood.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20