Warren Buffett verdient in twee dagen tijd 570 miljoen dollar op Japanse aandelen

De topbelegger Warren Buffett heeft opnieuw een goede deal gedaan. Zondagavond kocht hij zich in bij de vijf grootste Japanse bedrijven en kon er in twee dagen tijd al 10 procent winst op maken.

Het ‘Buffett-effect’ lijkt dan toch nog niet helemaal uitgewerkt, in tegenstelling tot wat sommige analisten lijken te beweren. Zondagavond, op de dag van zijn 90ste verjaardag, pompte hij 6,3 miljard dollar in de vijf grootste Japanse bedrijven Itochu, Marubeni, Mitsubishi, Mitsui en Sumitomo. Dinsdag was dat bedrag al geklommen tot 6,9 miljard. Dat is een winst van 570 miljoen of 10 procent.

Buffett kocht 5 procent in elk bedrijf en de kans is groot dat hij die belangen de komende jaren optrekt tot 10 procent. Hij wil met de investering zijn portefeuille minder afhankelijk maken van de Amerikaanse economie. Ongeveer de helft van zijn portefeuille bestaat nu uit Amerikaanse bedrijven.

Tijdens de coronacrisis verloor Buffett 50 miljard dollar op papier en moest hij zijn portefeuille herschikken. De rally achteraf miste hij volledig, waardoor sommigen de conclusie trokken dat hij zijn magie van weleer kwijt was. Hij lijkt alvast even terug van weggeweest.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20