Gerucht: Mercedes wil Verstappen overtuigen met monstercontract, maar is het voldoende?

Er is mogelijk een megatransfer op komst in de Formule 1. Mercedes heeft volgens verschillende media namelijk een wel zeer lucratief voorstel gedaan aan meervoudig wereldkampioen Max Verstappen. Die zou zich namelijk niet meer volledig thuis voelen bij zijn huidig team Red Bull. De vraag is echter of Mercedes Verstappen ervan kan overtuigen dat hun wagen goed genoeg zal zijn om mee te doen voor de wereldtitel.

In het nieuws: Het is de Britse kant The Sun die als eerste kwam met het gerucht over de mogelijke transfer van Max Verstappen naar Mercedes. De Duitse renstal zou namelijk een contract klaar hebben liggen van 150 miljoen euro per jaar. Dat is zo’n drie keer zoveel als wat de Nederlander momenteel verdient bij Red Bull.

  • Volgens SunSport staat Verstappen alvast niet weigerachtig tegen zo’n overgang. Zijn vader Jos en manager Raymond Vermeulen zouden in de nabije toekomst een meeting gepland hebben met de drie eigenaars van het Formule 1-team van Mercedes. Het gaat om teambaas Toto Wolff, Mercedes-Benz CEO Ola Kallenius en zakenman Sir Jim Ratcliffe, bekend van Ineos.

Hommeles bij Red Bull

Een eventueel vertrek van Max Verstappen bij Red Bull komt niet helemaal als een verrassing. De nog steeds maar 26-jarige Nederlander behaalde de voorbije drie jaren drie wereldtitels bij de Oostenrijkse renstal en staat ook dit seizoen aan de leiding. Toch is er heel wat aan het bewegen bij Red Bull.

  • Alles begon enkele maanden geleden met beschuldigingen aan het adres van teambaas Christian Horner over ongepast gedrag naar een vrouwelijke collega toe. Hoewel Horner vrijgepleit is, zou die zaak de sfeer binnen Red Bull grondig aangetast hebben.
  • Die problemen hebben ervoor gezorgd dat Adrian Newey heeft besloten om Red Bull te verlaten. De 65-jarige ingenieur is een waar genie als het aankomt op aerodynamica en volgens veel kenners de drijvende kracht achter het succes van de wagens waarmee Verstappen al zijn successen heeft geboekt. Vermoedelijk vertrekt Newey naar Ferrari om Lewis Hamilton volgend jaar aan een nieuwe titel te proberen helpen.

Mercedes

Max Verstappen heeft nog een contract tot 2028 bij Red Bull, maar mits een forse vergoeding zou hij daar van onderuit kunnen. Als Mercedes dus bereid is voldoende te betalen kunnen ze in theorie de Nederlander aantrekken als nieuwe rijder voor 2025.

Naast het financiële zal Verstappen echter vooral naar het sportieve kijken. De wagen van Mercedes bleek de afgelopen jaren totaal niet sterk genoeg om mee te doen voor de wereldtitel. De Duitse renstal zal hem er dus moeten van overtuigen dat ze volgend jaar wel opnieuw competitief kunnen zijn, anders zal eender wel contract niet volstaat voor zijn handtekening.