Wereldkampioen Formule 1 Max Verstappen tekent monstercontract bij Red Bull dat hem zo’n 50 miljoen euro per jaar oplevert

Max Verstappen blijft ook de komende jaren voor Red Bull rijden. De 24-jarige Nederlander pakte vorig seizoen met de Oostenrijkse renstal zijn eerste wereldtitel Formule 1. Zijn nieuwe contract zou voor vier of vijf jaar gelden en Verstappen jaarlijks bijna 50 miljoen euro opleveren. Later deze week zou Red Bull de deal officieel maken.

Twitch, Netflix en de toegenomen spanning zorgden ervoor dat de Formule 1 in 2021 populairder was dan ooit. Dat de populaire Max Verstappen juist in dat seizoen de hegemonie van Mercedes en Lewis Hamilton wist te doorbreken, was daar ongetwijfeld niet vreemd aan.

Die wereldtitel was ook een bekroning voor Red Bull, het team waar Max Verstappen al sinds 2016 voor rijdt. Toen promoveerde hij van hun zusterploeg Toro Rosso. De huidige verbintenis van de Nederlander loopt echter af in 2023 en dus wordt er al enige tijd onderhandeld over een nieuw contract.

Red Bull en Max Verstappen zouden nu dicht staan bij een akkoord. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf. De 24-jarige wereldkampioen zou voor vier of vijf jaar bijtekenen en meteen ook de best betaalde rijder in de Formule 1 ooit worden. Per jaar zou het gaan om bijna 50 miljoen euro.

Officieel is het nieuws wel nog niet, want zowel Red Bull als het kamp-Verstappen wensten voorlopig niet te reageren. Later deze week zou de ploeg wel met een verklaring naar buiten komen.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.