Slimme vuilnisbakken in Dublin meten drukte en versterken 5G

De slimme vuilnisbakken in Dublin stuurden al meldingen naar de vuilnisdienst als ze bijna vol waren. Maar nu kunnen de op zonne-energie werkende bakken ook meten hoe druk het is in de stad, en daarbij ook nog de infrastructuur van mobiele netwerken verbeteren, meldt de vaknieuwssite The Next Web.

De stad heeft met minimale aanpassingen de bestaande infrastructuur weten in te zetten om nieuwe problemen op te lossen die zijn ontstaan door de uitbraak van het coronavirus.

Iedere keer dat iemand afval in de slimme prullenbak gooit, maakt de bak een notitie van het tijdstip. Op die manier kunnen de 350 bakken in parken, het centrum en de buitenwijken meten waar het druk is en wat er in de stad gebeurt.

Wifi-apparatuur

Maar dat is nog niet alles. In samenwerking met telecombedrijven ontwikkelt Dublin een gestandaardiseerde aanpak om radio en wifi-apparatuur makkelijk te kunnen integreren in bestaande en nieuwe infrastructuur op straat, zoals lantaarnpalen en prullenbakken. De prullenbakken kunnen zo mobiele netwerken versterken, en uiteindelijk ook helpen bij het uitrollen van 5G.

Door de apparatuur te integreren met bestaande voorwerpen op straat hoeven er minder afzonderlijke masten en palen te worden neergezet om toch een sterk signaal te creëren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20