Verontrustende iOS 17.5-bug ontdekt: oude, verwijderde foto’s duiken opnieuw op

De nieuwste iOS 17.5-update van Apple voor iPhone blijkt een vervelende bug met zich mee te hebben gebracht. Verschillende gebruikers melden namelijk dat er in hun fotobibliotheek ineens opnieuw oude foto’s zijn opgedoken. Vaak gaat het zelfs om foto’s die jaren geleden verwijderd zijn.

In het nieuws: Sinds begin deze week kan je op je iPhone de nieuwste update van het mobiele besturingsysteem installeren. Het gaat om iOS 17.5. Deze update brengt enkele nieuwe features met zich mee, maar jammer genoeg ook een vervelende bug.

De details:

  • Op Reddit, via MacRumors, melden verschillende gebruikers dat oude foto’s ineens opnieuw zichtbaar zijn in hun iCloud. Het gaat in veel gevallen om foto’s die jaren geleden zijn verwijderd. Meerdere gebruikers komen met een gelijkaardig probleem opzetten.
  • Het gaat telkens om enkele oude foto’s, die ineens opnieuw geüpload worden alsof ze volledig nieuw zijn. “Ik heb vier foto’s uit 2010 die steeds opnieuw verschijnen als de nieuwste foto’s die naar iCloud zijn geüpload. Ik heb ze herhaaldelijk verwijderd”, meldt iemand.
  • Ook in de bètaversie van iOS 17.5 waren er al meldingen van een gelijkaardige bug.

Het is voorlopig niet bekend hoe groot de bug precies is en wat ervan de oorzaak is. Aangezien verwijderde foto’s in principe maar 30 dagen meer beschikbaar zijn, kan de fout niet liggen bij de gebruikers.

  • Mogelijk ligt de oorzaak bij een andere bug die Apple heeft proberen oplossen. In iOS 17.3 hadden sommige gebruikers namelijk last van een fout bij het synchroniseren van foto’s. In een poging om dat te verhelpen, heeft Apple mogelijk in iOS 17.5 een nieuwe synchronisatiefout gecreëerd.
Meer