Apple stelt met nieuwe iPad Pro zijn dunste toestel ooit voor

Apple heeft een zeer indrukwekkende nieuwe iPad voorgesteld op zijn meest recente Apple Event. Het gaat om de nieuwste iPad Pro, het dunste toestel ooit van Apple, met de revolutionaire M4-chip.

In het nieuws: Zoals aangekondigd hield Apple dinsdagavond zijn Let Loose-event. Daarbij lag de focus op enkele nieuwe modellen iPad. Het meest opvallende toestel daarbij is ongetwijfeld de nieuwe high-end iPad Pro.

Deze nieuwe iPad Pro valt op dankzij heel wat revolutionaire nieuwigheden die we nooit eerder hebben gezien bij Apple.

  • Het gaat om het dunste hardwaretoestel ooit van Apple. Er is een model met een display van 11 en van 13 inch. Die iPads zijn respectievelijk amper 5,3 en 5,1 millimeter dik.
  • Voor het scherm schakelde Apple over op OLED. Daardoor is niet alleen het zwart echt volledig donker, de kleuren zijn ook helderder dan ooit. Het scherm heeft een helderheid van 1.000 tot zelfs 1.600 nits bij HDR.
  • Zoals vorige week uitgelekt, is deze nieuwe iPad Pro het eerste toestel van Apple dat hun nieuwe M4-chipset krijgt. Daarmee is dit model volledig klaar voor alle functionaliteiten van artificiële intelligentie (AI). Deze M4-chip is ook 50 procent sneller dan de M2-chip die in de vorige iPad Pro zit. Bovendien is deze nieuwe chipset een stuk energiezuiniger.
  • De backcamera is geüpgraded naar een 12 MP-camera. Bovendien is deze iPad Pro beter dan ooit in het scannen van documenten dankzij AI. Ook de frontcamera is 12 MP en dankzij een ultrawidelens krijg je tijdens het videocallen meer dan ooit in beeld.

Meer