Apple kondigt event aan op 7 mei: Dit mogen we verwachten

Apple heeft zojuist een nieuw event aangekondigd dat zal doorgaan op 7 mei. Hoewel er officieel nog niets bekendgemaakt is over de inhoud van dat event, weten we nu al dat het vooral zal dienen om nieuwe iPads aan te kondigen.

Apple kondigde woensdag zijn nieuwe Apple Event aan op sociale media. Dat zal doorgaan op dinsdag 7 mei. “Pencil us in for May 7“, schreef CEO Tim Cook bij de aankondiging. Op die aankondiging is ook een Apple Pencil te zien.

Nieuwe iPads

Er waren eerder al zeer concrete geruchten dat Apple in mei met nieuwe iPad zou komen. Deze aankondiging lijkt die geruchten te bevestigen.

  • Het is ondertussen al van 2022 geleden dat er een nieuwe iPad op de markt kwam. Sindsdien zit de verkoop ervan in dalende lijn. Aangezien ook de wereldwijde verkoop van iPhones slabakt, hoopt Apple met deze nieuwe iPads op een forse boost. Momenteel zijn iPads goed voor zo’n 6 procent van de totale omzet van Apple.

iPad Pro

  • De nieuwe iPad Pro wordt alweer de zevende generatie, nadat het meest recente model aangekondigd was in oktober 2022.
  • Het zal het eerste model ooit worden met een OLED-display. Het grootste model zou ook in 13 inch beschikbaar zijn.
  • Daarnaast zal deze nieuwe iPad ook een snellere chipset krijgen dankzij de bijgewerkte M3-chipset. Zoals de aankondiging van Apple doet vermoeden, mogen we hier ook accessoires verwachten zoals Magic Keyboard en Apple Pencil.

iPad Air

  • Het meest recente model van de iPad Air, de vijfde generatie, dateert ondertussen al van meer dan twee jaar geleden.
  • Bij deze zesde generatie zou er voor het eerst een iPad Air op de markt komen met een display van 12,9 inch. Momenteel is dat namelijk maar 10,9 inch.