Nieuw gerucht over iPad Pro voorspelt revolutionaire nieuwigheid

Er is er een opvallend nieuw gerucht over de iPad Pro, die Apple zo goed als zeker zal aankondigen op hun geplande Apple Event volgende week. Dat toestel zou namelijk een nieuwe revolutionaire M4-chipset krijgen en zo volledig klaar zijn voor artificiële intelligentie (AI).

De context: Apple maakte vorige week bekend dat het een nieuw Apple Event zal houden op dinsdag 7 mei. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid draaien rond de lancering van enkele nieuwe modellen iPads. Het is daarbij niet enkel uitkijken naar een nieuwe – en grotere – iPad Air, maar ook naar een vernieuwde iPad Pro.

  • Het wordt de zevende generatie iPad Pro en de eerste nieuwe sinds oktober 2022. Er wordt dan ook een grote update verwacht en die zou wel eens groter kunnen zijn dan oorspronkelijk verwacht. Lang werd er namelijk vanuit gegaan dat Apple zijn meest recente M3-chipset zou gebruiken voor de nieuwe iPad Pro, maar het bedrijf zou blijkbaar kiezen voor een nog nieuwere chip.

M4-chipset

Mark Gurman, Apple-expert bij Bloomberg, meldt namelijk dat deze nieuwe iPad Pro het eerste Apple-toestel wordt met de revolutionaire M4-chipset.

  • Deze M4-chip zal nieuwe AI-mogelijkheden introduceren. “Ik geloof dat Apple de tablet zal positioneren als zijn eerste echt AI-aangedreven apparaat”, zegt Gurman.

Artificiële intelligentie

“Vanaf dan zal het elk nieuw product aanprijzen als een AI-apparaat. Daarmee speelt Apple uiteraard in op de AI-rage die de technologie-industrie de afgelopen jaren heeft overspoeld”, gaat Gurman verder.

  • Na de nieuwe iPad Pro zou de M4-chipset later dit jaar ook gebruikt worden voor de nieuwe iMac, verschillende nieuwe modellen van de MacBook Pro en een Mac mini.

Deze nieuwe M4-chip zal niet alleen uitgerust zijn om alle nieuwigheden van AI aan te kunnen, hij zou ook een heel stuk sneller zijn dan de vorige chipsets van Apple. Vooral voor de iPad Pro, waarvan het meest recente model nog gebruikmaakt van de M2-chip zal dat een enorm verschil maken.