Apple zou in mei nieuwe iPad Pro en iPad Air lanceren

Voor het eerst in meer dan anderhalf jaar lijken er nieuwe modellen van de iPad op komst. Het zou gaan om een iPad Pro met een OLED-scherm en een iPad Air in een nieuw schermformaat. Beide toestellen worden naar alle verwachting begin mei voorgesteld.

In het nieuws: Buitenlandse fabrikanten die werken voor Apple hebben hun productie voor nieuwe modellen iPads opgedreven. Dat meldt Bloomberg. Daaruit blijkt dat de lancering van deze nieuwe toestellen aanstaande is. Naar schatting zullen ze begin mei voorgesteld worden.

  • Deze nieuwe modellen moeten de verkoop van iPads een nieuwe stimulans geven. Na een grote piek tijdens de coronacrisis en bijhorende lockdown zit die verkoop namelijk al even in dalende lijn.

iPad Pro

  • De nieuwe iPad Pro wordt alweer de zevende generatie, nadat het meest recente model aangekondigd was in oktober 2022.
  • Het zal het eerste model ooit worden met een OLED-display. De complexheid daarvan zorgde er wel voor dat de oorspronkelijk geplande lanceringsdatum van maart moest uitgesteld worden naar mei.
  • Daarnaast zal deze nieuwe iPad ook een snellere chipset krijgen en enkele nieuwe accessoires, zoals Magic Keyboard en Apple Pencil.

iPad Air

  • Het meest recente model van de iPad Air, de vijfde generatie, dateert ondertussen al van meer dan twee jaar geleden.
  • Bij deze zesde generatie zou er voor het eerst een iPad Air op de markt komen met een display van 12,9 inch. Momenteel is dat namelijk maar 10,9 inch. Ook hier zou daarnaast ook een snellere chipset voorzien zijn.