Dit zijn de opvallendste AI-features die Google voorstelde op zijn I/O-event

De nieuwsberichten over artificiële intelligentie volgen elkaar snel op. Na de spectaculaire voorstelling van GPT-4o van OpenAI was het dinsdag aan Google om met enkele opvallende nieuwe features te komen op Google I/O 2024.

AI Overviews

Wie gebruikmaakt van Google om iets te zoeken, zal in de toekomst niet enkel gewone links en eventueel widgets zien. Daar bovenop komt er ook een door artificiële intelligentie gecreëerd overzicht. Het gaat om een soort samenvatting, waardoor je niet meer op de zoekresultaten moet klikken. Resultaten uit verschillende bronnen zullen samengevoegd en samengevat worden.

Bij bètatesten van deze functie bleek AI-overzichten heel wat problemen te hebben. Toch zal Google deze feature volgende week al loslaten op het Amerikaanse publiek. Wanneer AI-overzichten naar België komt, is niet geweten.

Ask Photos

Wie gebruikmaakt van Google Drive, en al zeker wie een Android-telefoon heeft, heeft in de loop der jaren in Google Photos ongetwijfeld duizenden foto’s verzameld. Het overzicht daarvan kan dus soms zoekraken. Met ‘Ask Photos’ wil Google dat nu oplossen. Het gaat hier om een zeer uitgebreide zoekfunctie, die je bijvoorbeeld zal kunnen vertellen wanneer je waar was, wanneer je kind voor het eerst liep en nog veel meer.

AI Agents

Een grootste focus tijdens de presentatie op Google I/O lag op AI Agents, een soort persoonlijke assistenten die door artificiële intelligentie gestuurd worden. Volgens CEO Sundar Pichai zitten deze AI Agents nog in de vroege ontwikkelingsfase. Zij moeten je helpen om complexe taken in Google-programma’s op te lossen.

In de toekomst zou je deze assistenten bijvoorbeeld op je e-mail kunnen loslaten en vragen om al het papierwerk in orde te maken om iets dat je besteld hebt terug te sturen.

Meer