Nieuwe mobiele provider Digi Belgium gaat dit jaar nog van start

De nieuwe Belgische telecomprovider Digi Belgium maakt zich klaar om in de tweede helft van 2024 te lanceren. Het bedrijf wil in de toekomst abonnementen voor mobiele diensten, vast internet via fiber en televisie aanbieden. Digi Belgium belooft goedkoper te zijn dan de huidige providers.

In het nieuws: Digi Belgium gaat later dit jaar officieel van start. Dat heeft Serghei Bulgac, CEO van moederbedrijf Digi Communications bekendgemaakt bij de toelichting van de eerstekwartaalcijfers, meldt De Tijd. Het bedrijf wordt de vierde volwaardige telecomoperator in ons land. Digi Belgium zal aanvankelijk enkel mobiele diensten aanbieden.

Digi Belgium

De naam Digi Belgium dook een eerste keer op twee jaar geleden toen het bedrijf verrassend een 5G-licentie kocht in ons land. Het gaat om een samenwerking tussen Citymesh, de telecomtak van de IT-groep Cegeka, en het Roemeense bedrijf Digi Communications, dat ook in enkele andere landen actief is.

  • Naast Proximus, Telenet en Orange wordt het zo de vierde telecomspeler op de markt in België. Minister van Telecom Petra De Sutter (Groen) juichte deze komst in het verleden al toe omdat de concurrentie kan zorgen voor lagere prijzen.

Mobiel abonnement

Hoewel Digi Belgium ook plannen heeft om in de toekomst internet en digitale televisie aan te bieden, ligt de eerste focus op mobiele abonnementen. Wanneer dat precies zal zijn, is niet bekend, al beweert het bedrijf wel dat hun prijzen meteen zeer concurrentieel zullen zijn.

  • “Ons aanbod zal niet vijf procent goedkoper zijn dan de concurrentie of zelfs niet tien procent, maar nog goedkoper dan dat”, zei topman Jeroen Degadt daarover in een gesprek met HLN.
  • “Wanneer we onze prijzen bekend maken, zal dit allesbehalve een marketingstunt zijn. Zoals gezegd zijn we hier voor de lange termijn. Om een voorbeeld te geven: in Spanje staan onze prijzen zelfs gedrukt op onze bestelwagens, omdat we weten dat we ze niet moeten verhogen. Ook hier in België zullen onze prijzen vanaf de start even stabiel zijn”, klinkt het daar verder nog.