Olie- en interestgaranties kleuren Wall Street lichtgroen

De Amerikaanse beurzen openen dinsdag lichtjes hoger. Zowel de effecten als energie-investeringen doen het goed. 

Aandelen fietsen voorzichtig in het groen na de openingsbel nu verschillende regio’s in de VS geleidelijk aan hun economie heropenen. Investeerders tanken ook vertrouwen in de garantie van de Fed (de Amerikaanse centrale bank) dat het ook volgend jaar niet van plan is om de rente onder nul te laten gaan. 

De olieprijs wordt omhooggestuwd door het nieuws dat enkele belangrijke olieproducerende landen minder gaan oppompen. Saoedi-Arabië, Koeweit, de Verenigde Arabische Emiraten en Kazakhstan kondigden de voorbije 24 uur allemaal productieverlagingen aan. 

Net na de openingsbel klom de industriële index Dow Jones 97 punten hoger tot 24.319, een stijging van 0,4 procent. De S&P 500, waar vooral grote multinationals genoteerd staan, zweefde net boven de nul met 0,1 procent. Idem bij de tech-index Nasdaq. 

Winnaars en verliezers

De aandelen van Tesla schoten bij de opening 2 procent omhoog, na het nieuws dat de excentrieke CEO Elon Musk de gigafabriek in Fremont, Californië gaat heropstarten, ondanks de strenge Californische lockdown.  

Blackrock, de grootste investeringsmaatschappij ter wereld, noteerde na de bel 4 procent lager dan gisteren, nadat de voornaamste geldschieter PNC Financial Services Group gisteren haar belang van 17 miljard dollar in de groep te koop aanbood. 

Verder weinig grote uitschieters of afvallers. Beleggers blijven voorzichtig, aangezien algemeen wordt aangenomen dat een overhaaste opening van de Amerikaanse economie kan leiden tot een tweede besmettingsgolf, en bijhorende lockdown.  

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20