Musk laat Tesla-fabriek heropstarten tegen lockdown in: ‘Dat ze mij maar arresteren’

Elon Musk heeft de deuren van zijn Tesla-fabriek in het Amerikaanse Californië weer geopend. De flamboyante zakenman gaat daarmee tegen alle regels en overheidsmaatregelen in.

Wat is er aan de hand? Afgelopen weekend trok de Tesla-CEO fel van leer tegen de lokale autoriteiten van Alameda County, de lokale overheid waar zijn Californische fabriek onder valt. De Tesla-fabriek valt niet onder essentiële werkzaamheden en moet gesloten blijven, tot groot ongenoegen van Musk. ‘Dit is eerlijk gezegd de laatste druppel. Tesla zal zijn hoofdkantoor en toekomstige projecten onmiddellijk naar Texas en Nevada verplaatsen’, tweette hij, dreigend met een rechtszaak.

Maar? Zonder enige vorm van toestemming heeft Musk zijn medewerkers teruggeroepen naar de fabriek. Werknemers mogen wel thuis blijven indien ze zich ongemakkelijk voelen bij de beslissing van Musk, maar dan zijn ze verplicht om onbetaald verlof te nemen. De oproep lijkt gehoord, want volgens Amerikaanse media staat de parking van de Tesla-fabriek in kwestie vol.

Opvallend: Op Twitter maakt Elon Musk wereldkundig hoe hij zijn fabriek laat opstarten. ‘Ik zal met alle anderen aan de lopende band staan. Als er iemand gearresteerd wordt, laat het dan mij zijn’, schrijft hij. Volgens de lockdown-verordening kunnen overtreders bestraft worden met boetes en zelfs gevangenisstraffen.

De Amerikaanse president Donald Trump reageerde intussen ook. Hij vroeg is het eens met Musk en riep hem via Twitter op om de fabriek NU te openen.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1260203080076931072

Lees ook: Vier dagen nadat Musk aandelen doet kelderen, sleept hij bonus in de wacht

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20