Vier dagen nadat Musk aandelen doet kelderen, sleept hij bonus in de wacht

Tesla-CEO Elon Musk heeft een stevige bonus van 700 miljoen dollar in aandelen binnengehaald als onderdeel van een stimuleringsprogramma dat in totaal 50 miljard dollar waard is.

Maandag kwam er goed nieuws voor Elon Musk, en dan hebben we het niet enkel over de geboorte van het zesde kind van de flamboyante zakenman. Zijn bedrijf Tesla heeft het afgelopen halfjaar een gemiddelde beurswaarde van 100,2 miljard dollar bereikt. Dat betekent dat er een flinke bonus voor Musk klaarligt, als onderdeel van het ambitieuze stimuleringsprogramma dat hem in het zadel moet houden.

Opvallend is wel dat het stimuleringsprogramma gekoppeld is aan de aandelenprijs van Tesla. Amper vier dagen geleden tweette Elon Musk nog dat ‘de aandelenprijs te hoog is, naar mijn mening’. Prompt kelderde de waarde van het aandeel met 10 procent, tot groot ongenoegen van aandeelhouders en sociale media. Eerder kreeg de Tesla-topman het al aan de stok met de Amerikaanse beurswaakhond SEC, omdat hij tweette over een mogelijke privatisering van Tesla.

Elon Musk krijgt dus voor alle duidelijkheid geen salaris als CEO van Tesla. Alles hangt af van het stimuleringsprogramma, dat gekoppeld is aan de beurswaarde, de inkomsten en de winstgroei van Tesla. Musk moet er eerst voor zorgen dat de jaarlijkse omzet stijgt van 24 miljard dollar naar 175 miljard dollar in 2028. De winst moet stijgen van 2 tot 14 miljard dollar en de beurswaarde moet uiteindelijk 650 miljard dollar bedragen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20