Tesla-aandeel keldert na tweet van Musk: ‘Naar mijn mening ligt de prijs te hoog’

Het aandeel van Tesla koerst vrijdagavond 12 procent lager, nadat CEO Elon Musk op Twitter verklaarde dat de prijs ’te hoog’ ligt.

‘De aandelenprijs van Tesla is te hoog, naar mijn mening.’ Met die tweet zette de topman van de elektrische wagenbouwer de Amerikaanse beurs – en sociale media – eventjes in brand. Net voor de tweet stond het aandeel van Tesla op 760 dollar, daarna viel het aandeel terug naar 717 dollar.

Musk had overigens een drukke dag op Twitter. Net voor de bewuste tweet liet hij al weten dat hij ‘bijna al zijn fysieke bezittingen aan het verkopen was’, met daarbij de boodschap dat hij geen huis zou bezitten. Daarna volgde een ‘geef mensen hun vrijheid terug’, verwijzend naar de coronamaatregelen in veel landen. Nog een uur later gaf hij aan dat zijn vriendin niet bepaald kon lachen met de opmerking over zijn bezittingen.

Het is niet de eerste keer dat Musk controverse opwekt op Twitter. De Tesla-topman kreeg het in 2018 aan de stok met de Amerikaanse beurswaakhond SEC, toen hij tweette dat hij werkte aan een privatisering van Tesla. Musk verklaarde dat het bedrijf van de beurs zou halen voor een prijs van 420 dollar per aandeel. Het leverde hem – en Tesla – een boete van 20 miljoen dollar op. De burgerlijke rechtszaak loopt nog.

Meer