Tesla-fabriek mag nog niet heropenen: Elon Musk dreigt met verhuis

Uit protest tegen de coronamaatregelen dreigt Tesla-CEO Elon Musk om zijn fabriek en hoofdkantoor te verhuizen van het Amerikaanse Californië naar een andere staat. Dat liet hij weten op – u raadt het al – Twitter.

Zaterdag lieten de lokale autoriteiten weten dat de Tesla-fabriek in Alameda County nog geen toestemming krijgt om de heropenen, als gevolg van de coronamaatregelen. In principe mogen essentiële werkzaamheden weer opstarten, maar de autofabriek van Elon Musk voldoet niet aan de criteria.

‘Dit is eerlijk gezegd de laatste druppel. Tesla zal zijn hoofdkantoor en toekomstige projecten onmiddellijk naar Texas en Nevada verplaatsen. Of we nog enige activiteit in Fremont behouden, zal afhangen van Tesla in de toekomst wordt behandeld. We zijn de laatste overgebleven autofabrikant in Californië’, reageert de topman kwaad.

Beurskoers kelderen

Nog in de tweet stelt Musk dat de beslissing in tegenspraak is met wat de grondwet, de gouverneur van de staat en de Amerikaanse president Donald Trump willen. De Tesla-topman, die de lockdown in Californië eerder als ‘fascistisch’ bestempelde, dreigt met een rechtszaak tegen Alameda County.

De laatste dagen is Elon Musk bijzonder actief op Twitter. Vorige week kelderde de beurskoers van zijn bedrijf, nadat de flamboyante zakenman liet optekenen dat ‘de aandelenprijs naar zijn mening te hoog is’. En in 2018 kreeg Musk het aan de stok met de Amerikaanse beurswaakhond SEC, toen hij tweette dat hij werkte aan een privatisering van Tesla. De burgerlijke rechtszaak loopt nog.

Lees ook: Vier dagen nadat Musk aandelen doet kelderen, sleept hij bonus in de wacht

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20