McDonald’s noemt ontslagen topman ‘moreel failliet’

Steve Easterbrook, de oud-CEO van McDonald’s die ontslagen werd omdat hij een relatie had met één van zijn ondergeschikten, krijgt het deksel op de neus van zijn oud-werkgever. McDonald’s laat de rechtszaak om zijn ontslagvergoeding terug te eisen niet vallen.

Waarover gaat het? Eind vorig jaar werd Easterbrook de laan uitgestuurd, omdat hij een beoordelingsfout maakte door een relatie aan te gaan met een ondergeschikte. Begin augustus bleek echter dat de topman gelogen had, want hij zou met minstens drie collega’s seks gehad hebben in het jaar voor zijn ontslag. McDonald’s trok daarop naar de rechter om Easterbrook z’n ontslagvergoeding te ontnemen. Naar verluidt bedraagt die vergoeding om en bij de 40 miljoen dollar.

In het nieuws? Nadat Easterbrook zich vorige week verweerde door aan te stippen dat McDonald’s op de hoogte was van zijn relaties én dus de ontslagvergoeding niet kan terugeisen, komt de fastfoodketen nu met een tegenzet. McDonald’s vindt dat zijn ‘moreel failliete’ ex-topman zich voor het gerecht zou moeten verdedigen voor zijn gedrag.

De details? McDonald’s zet door met de rechtszaak om de ontslagvergoeding terug te krijgen.

  • ‘Wanneer McDonald’s de zaak onderzocht, loog Steve Easterbrook’, klinkt het. ‘Hij schond het bedrijfsbeleid, toonde geen respect voor onze waarden en maakte misbruik van het vertrouwen van zijn collega’s, het bestuur, onze franchisenemers en aandeelhouders.’
  • ‘Zijn argument dat hij argument dat hij niet verantwoordelijk is voor zijn herhaaldelijke slechte gedrag wijst op een moreel falen en houdt juridisch niet stand’, gaat het verder in een mededeling aan de nieuwswebsite Business Insider.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20