McDonald’s vervolgt oud-CEO na leugens over affaires

De Amerikaanse fastfoodgigant McDonald’s sleept zijn oud-CEO Steve Easterbrook voor het gerecht. Eind 2019 werd Easterbrook op straat gezet voor een relatie met een van zijn ondergeschikten. Nu echter blijkt dat de topman de raad van bestuur had voorgelogen, wil McDonalds via de rechtbank de ontslagvergoeding terugvorderen. Hij zou in het jaar voor zijn ontslag met zeker drie collega’s een seksuele relatie gehad hebben.

Het bedrijf meende eind vorig jaar dat Easterbrook een beoordelingsfout maakte met die ene relatie waarvan het bestuur toen op de hoogte was. In juli vernam de raad van bestuur echter dat Easterbrook gelogen had toen hij zei dat hij slechts met één vrouwelijke collega samen was, en dat die relatie zich beperkte tot elkaar berichten en filmpjes sturen.

Easterbrook heeft met minstens drie collega’s seks gehad in het jaar voor zijn ontslag, blijkt nu. Bovendien zou hij een van hen aandelen ter waarde van honderdduizenden dollars toegekend hebben, én bewijzen vernield hebben. Dat alles is te lezen in een document dat aan de Amerikaanse beurswaakhond bezorgd is.

Omdat McDonald’s hem geen ontslagvergoeding had toegekend als het dat had geweten, wil het bedrijf die vergoeding nu recupereren. De bewijzen bevatten ook naaktfoto’s en seksueel expliciete foto’s van vrouwen, onder wie de McDonald’s-medewerkers. Easterbrook stuurde de foto’s van zijn bedrijfs-e-mailadres naar zijn persoonlijk adres. Easterbrook zou voor zijn ontslag een slordige 40 miljoen dollar gekregen hebben

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20