Ontslagen CEO vecht terug: ‘McDonald’s wist van affaires’

Steve Easterbrook, de oud-CEO van McDonald’s die ontslagen werd omdat hij een relatie had met één van zijn ondergeschikten, laat niet met zich sollen. Volgens de Amerikaan kan de fastfoodgigant de ontslagvergoeding niet zomaar terugvorderen.

Waarover gaat het? Eind vorig jaar werd Easterbrook de laan uitgestuurd, omdat hij een beoordelingsfout maakte door een relatie aan te gaan met een ondergeschikte. Vorige week bleek echter dat de topman gelogen had, want hij zou met minstens drie collega’s seks gehad hebben in het jaar voor zijn ontslag. McDonald’s trok daarop naar de rechter om Easterbrook z’n ontslagvergoeding te ontnemen.

In het nieuws? Simpel wordt dat niet, waarschuwt The Wall Street Journal. De Amerikaanse krant kon het verweer van Easterbrook inkijken en daaruit blijkt dat McDonald’s op de hoogte was van zijn relaties met medewerkers, terwijl de onderhandelingen over zijn ontslagvergoeding nog liepen. Naar verluidt bedraagt die vergoeding om en bij de 40 miljoen dollar.

De details? In zijn klacht zwaait McDonald’s met naaktfoto’s en seksueel expliciete foto’s van vrouwen, onder wie medewerkers van de fastfoodgigant. Easterbrook stuurde de foto’s van zijn bedrijfs-e-mailadres naar zijn persoonlijk adres. Maar, zo zegt de advocaat van de gevallen CEO, ‘met deze informatie onderhandelde McDonald’s over de scheidingsovereenkomst.’ De ‘nieuwe’ informatie is dus eigenlijk helemaal geen nieuwe informatie, betoogt de advocaat.

Dat McDonald’s zo ten onrechte de ontslagvergoeding wil terugeisen, weerlegt de fastfoodgigant. ‘McDonald’s houdt vast aan de klacht, zowel de feitelijke beweringen als de rechtbank waar we de klacht hebben ingediend’, reageerde een woordvoerder in de krant.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20