Markten:
Markten inladen...

WOENSDAG 03 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Dit zijn de 20 populairste hobby’s van de rijkste mensen op aarde

Logo Business AM
Business

20/06/2019 | express.be | 11 min leestijd

Wat zou jij in je vrije tijd doen als je tientallen miljoenen op je bankrekening had staan? De rijkste mensen ter wereld kunnen de meest extravagante hobby’s en interesses kiezen. Maar toch houden ze zich voornamelijk bezig met erg herkenbare dingen die misschien ook tot jouw hobby’s horen. Hun belangrijkste bezigheid is mogelijk de grootste verrassing.

De hobby’s werden verzameld in een rapport van onderzoeksbureau Wealth-X, dat zich toespitst op mensen die een stevige bankrekening bezitten. Zo heeft iedere deelnemer van deze rondvraag een vermogen van minstens 30 miljoen dollar. Naast iedere hobby staat ook het percentage van het aantal miljonairs en miljardairs die zich met deze activiteit bezighouden.

20. Skiën – 7,2%

Een skiër op een zwart-wit foto glijdt over de sneeuw onder een stralende zon met bergtoppen op de achtergrond. Skiën is een van de favoriete hobby's van de superrijken.

(Pexels)

Skiën wordt wel vaker een typische sport voor rijke mensen genoemd, maar zij zijn natuurlijk niet op dezelfde pistes als de gewone sterveling te vinden. Er zijn heel wat dure skigebieden waar gezien worden even belangrijk is als gracieus van een berg naar beneden komen. Niet toevallig is Davos, jaarlijks de locatie van het Wereld Economisch Forum, een van de skigebieden in Europa waar je tal van miljonairs kunt tegenkomen.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

2. Horloges – 7,7%

Eden Hazard geeft een persconferentie met een opvallend duur horloge rond de pols.

(EPA)

Niet elke hobby hoeft een sportieve of zelfs een actieve bezigheid te zijn. Miljonairs houden er ook van om voorwerpen te verzamelen. Eden Hazard werd bij zijn voorstelling bij Real Madrid meteen met een peperduur horloge gespot. Uurwerken zijn dan ook een populaire aankoop bij mensen die het geld aardig zien binnenstromen.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

18. Vissen – 7,8%

Twee mannen zitten vanaf de kade in een meer te vissen.

(Pexels)

Heel wat rijke en beroemde mensen houden er wel eens van om met een hengel langs het water te zitten. Zo koos de voormalige president George Bush Sr. na zijn verplichte pensioen om zich wat meer te bekwamen in de visvangst. Hij nam zelfs deel aan hengelwedstrijden.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

17. Juwelen – 8,1%

De blonde actrice Elle Fanning glimlacht breed terwijl haar oorbellen opvallen. Aan beide kanten kijkt een man toe.

(EPA)

Juwelen zijn bij heel wat beroemdheden een populaire manier om op te vallen. Van een dure ring of halsketting tot blinkende oorbellen. Bij iedere juwelier zie wel een paar steentjes liggen waarvan je jezelf afvraagt wie dat ooit kan betalen.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

16. Jagen – 8,8%

Een leeuw in een kooi

(EPA)

De jacht was vroeger bij heel wat koninklijke families al een populaire bezigheid. Ook veel beroemdheden nemen al eens een jachtgeweer in de hand. Jammer genoeg is geld ook de manier om op bedreigde diersoorten te kunnen jagen.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

15. Uit eten gaan – 10,9%

Vier koks in wit pak met hoge hoed poseren achter een kreeft en andere voedsel in de keuken.

(EPA)

Rijke mensen hoeven niet op een Michelin-ster meer of minder te kijken. Een menu kost in sommige restaurants al gauw enkele honderden dollars. Hooguit een eenmalige gebeurtenis voor de gemiddelde aardbewoner, maar miljonairs zijn hier vaste klanten.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

14. Golf – 11%

Donald Trump slaat tegen een bal op een golfterrein

(EPA)

Een van de bekendste rijke liefhebbers van golf is de Amerikaanse president Donald Trump. Die bezit zelfs een golfterrein in Schotland. Natuurlijk zijn ook een aantal mensen juist dankzij een professionele golfcarrière zo rijk geworden. Wie het spelletje onder de knie heeft, kan daar immers een aardig bedrag mee verdienen.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

13. Culturele evenementen – 12,1%

Richard Branson in lokale klederdracht naast een zwarte man in een rood pak.

(EPA)

Ook wanneer er ergens cultuur valt op te snuiven, kom je al eens miljonairs tegen.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

12. Lezen – 12,3%

Een kast vol boeken

(Pexels)

Een van de meest normale hobby’s in dit lijstje is lezen. Heel veel rijke mensen houden van boeken. Je vraagt je alleen af wanneer ze daar nog tijd voor hebben. En toch zou Bill Gates, ooit de rijkste mens ter wereld, jaarlijks ongeveer 50 boeken lezen. Warren Buffet onthulde dat hij in zijn beginjaren als investeerder zo’n 500 bladzijden per dag las. En Elon Musk heeft veel van zijn kennis opgedaan door boeken te lezen.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

11. Voetbal – 13,1%

Roman Abramovich applaudiseert met sjaal rond de pols gebonden naast zijn vrouw in de tribune van Chelsea

(EPA)

De voorbije tien jaren is voetbal steeds meer een sport voor miljonairs geworden. Wie een aardige som kan investeren, koopt immers zijn eigen voetbalploeg. Ook in de Belgische competitie zijn (buitenlandse) rijkelui hun geld al komen spenderen. Een van de bekendste zakenmannen in de voetbalwereld is Roman Abramovich, eigenaar van Chelsea.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

10. Verzamelen – 14,1%

Oldtimers rijden achter elkaar door een straat tijdens een parade. Verzamelen is een van de populairste hobby's van de superrijken.

(EPA)

Rijke mensen verzamelen specifieke dingen, zoals horloges, juwelen, wijn, … Maar verzamelen zit hen gewoon in het bloed. Vandaar dat deze hobby een aparte vermelding in dit lijstje verdient. Veel garages van miljonairs tellen wel enkele oldtimers. Zeker vanuit China is de vraag naar heel wat verzamelvoorwerpen toegenomen.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

9. Auto’s – 14,5%

Een rode sportwagen staat met geopende motorkap in een etalage.

(EPA)

Over auto’s gesproken … Natuurlijk zijn dure wagens populaire investeringen voor rijkelui. Van een dure Tesla tot luxewagens en supercars. Alleen al de verzekering van deze auto’s zou voor de meerderheid van de mensen op deze planeet onbetaalbaar zijn.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

8. Sporten – 14,8%

Mark Zuckerberg jogt over straat, omringd door bodyguards.

(EPA)

Lopen is de laatste jaren bij veel mensen populair geworden, maar ook rijkelui houden ervan. Zelfs al moeten in sommige gevallen ook de bodyguards hun joggingkledij bovenhalen. Facebook-oprichter Mark Zuckerberg is een voorbeeld van iemand die graag eens de benen strekt.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

7. Zeilen/varen – 14,9%

Larry Ellison kijkt toe vanuit een zeilboot. Varen is een van de favoriete hobby's van de superrijken.

(EPA)

Een blik op de jachthaven van Monaco zegt genoeg: wie geld heeft, bezit een boot (behalve in China, zo blijkt) En voor veel rijke mensen dient die boot niet alleen voor de extravagante feestjes die we ermee zouden kunnen associëren. Sommige miljonairs houden ook echt van het zeeschuim, zoals Oracle-oprichter Larry Ellison (foto), die al eens graag zeilt.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

6. Wijn & sterke dranken

De top van verschillende wijnflessen met kurk.

(Pexels)

Wijn werd al vernoemd als een populair verzamelobject voor rijke mensen. Maar ook van iets sterkere drankjes vind je doorgaans wel enkele dure flessen in de kelder van een miljonair. Allemaal met een prijskaartje natuurlijk.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

5. Politiek – 22,2%

Michael Bloomberg spreekt het publiek toe.

(EPA)

Macht kost geld. In de politiek zijn er genoeg voorbeelden van miljonairs die zichzelf met de hulp van hun bankrekening gelanceerd hebben. De huidige Amerikaanse president Donald Trump was voordien al tientallen jaren bekend als zakenman. En ook Michael Bloomberg (foto), 12 jaar lang burgemeester van New York, is een miljardair. Voor sommige rijkelui is politiek dan ook gewoon een van hun hobby’s.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

4. Mode – 25,2%

Een persoon loopt met een tas van Louis Vuitton over de straat.

(EPA)

Sommige modemerken zijn voor de meerderheid van de mensen onbetaalbaar. Louis Vuitton is zo’n bekend merk dat je vooral in de kast van rijkelui zult tegenkomen.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

3. Kunst – 28,7%

Een vrouw hangt het schilderij 'Salvator Mundi' van Leonardo da Vinci recht.

(EPA)

De prijs van kunstwerken is al een tijdje fors aan het stijgen. Twee jaar geleden ging op een veiling het duurste schilderij ter wereld – ‘Salvator Mundi’ van Leonardo Da Vinci – voor 383 miljoen euro onder de hamer. Kunst wordt steeds populairder als investering voor wie in het geld zwemt.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

2. Reizen – 31%

Richard Branson houdt een Amerikaanse vlag vast vanuit een raam in de cockpit van een vliegtuig.

(EPA)

Op de vraag wat je zou doen als je morgen de nationale loterij wint, zouden veel mensen ‘reizen’ antwoorden. We willen immers allemaal graag een stukje van de wereld zien. Miljonairs beschikken natuurlijk vaak over een privéjet om naar het paradijs te reizen.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

1. Liefdadigheid – 56,3%

Barack Obama en Bill Gates lopen naast elkaar. Veel superrijken doen aan liefdadigheid als een van hun favoriete hobby's.

(EPA)

Met ruime voorsprong is liefdadigheid de favoriete bezigheid van rijke mensen. Of dat hebben ze althans toch massaal in deze rondvraag naar hun hobby’s geantwoord. Veel miljardairs zijn filantropen. De bekendste is zonder twijfel Bill Gates. Ook Warren Buffet heeft al een aardig deel van zijn vermogen aan goede doelen geschonken. En zo maakt geld ons toch allemaal een beetje gelukkig …


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks