Europese beurzen sluiten de dag in schoonheid af

De Bel20 heeft de beursweek in het groen afgesloten. De index ging 1,18 procent hoger. Die stijging is onder meer te danken aan de sterke prestaties van Galapagos en AB InBev.

De Bel20 heeft de beursdag vrijdag 1,18 procent hoger afgesloten. De grootste winnaar in de korf van de 20 grootste Belgische aandelen was Galapagos. Het aandeel van het bedrijf ging 3,86 procent hoger.

Het farmaceutisch onderzoeksbedrijf kon profiteren van het goede nieuws dat Gilead, een partner van Galapagos, gisteren ontving. Remdesivir, het coronamedicijn van Gilead, heeft namelijk de goedkeuring gekregen van de Amerikaanse farmawaakhond (FDA).

Stevige stijging voor Orange België

AB InBev sloot de laatste beursdag van de week af met een winst van 2,85 procent. De beleggers kijken uit naar de kwartaalcijfers komende donderdag. Al zullen ze ongetwijfeld ook aandacht hebben voor de verwachtingen voor dit kwartaal. Veel Europese landen hebben de horecazaken verplicht om de deuren te sluiten in de strijd tegen het coronavirus.

Buiten de korf zagen we een stevige stijging bij Orange België. Het aandeel schoot maar liefst 9,48 procent de hoogte in. Tijdens het derde kwartaal is Orange België erin geslaagd opnieuw vlotter nieuwe klanten voor zich te winnen. Degroof Petercam verhoogde het advies van ‘houden’ naar ‘kopen’.

Econocom daalde met maar liefst 15,7 procent na een verlaging zijn omzetverwachting.

Bescheiden winst Eurstoxx 50

De Eurostoxx 50 kon bij sluiting een bescheiden winst van 0,68 procent optekenen.

Op de Europese beurzen zagen we een sterke stijging bij Airbus. Het aandeel is 5,55 procent hoger geschoten. De Europese vliegtuigbouwer heeft ondanks de coronacrisis plannen om de productie van zijn populaire A320neo-toestellen op te schalen.

In Parijs klom het aandeel van BNP Paribas met 2,81 procent en steeg het aandeel van Safran met 5,64 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20