Europese beurzen openen in het rood

De Europese beurzen beginnen de laatste handelsdag van de week in mineur. Alle beurzen starten met rode cijfers. Onze Bel20 schommelt rond 2 procent verlies.

Beleggers zijn ongerust over een artikel dat gisteren in de Britse zakenkrant Financial Times verscheen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) had per ongeluk een rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat de potentiële coronakiller remdesivir van de farmagigant Gilead niet de verhoopte resultaten oplevert in klinische studies. Velen hadden hun hoop gezet op het bedrijf. Gilead daalde meer dan 4 procent op Wall Street donderdagavond.

Een andere farmareus, het Franse Sanofi, daalt licht. Het bedrijf kondigt later op vrijdag zijn resultaten aan.

Bel20

In België daalt de sterindex Bel20 ongeveer 2 procent. De banken ING en KBC dragen de rode lantaarn. Het peloton wordt aangevoerd door Barco. De technologiereus maakte eerder op de week minder goede resultaten bekend. Het bedrijf is erg actief in de Chinese entertainmentindustrie en daar steekt Covid-19 nu een stokje voor.

Er is echter ook een lichtpuntje: de gezondheidsdivisie profiteert dan weer van de coronacrisis. De vraag naar radiologie-oplossingen op afstand neemt sterk toe, toevallig een specialiteit van Barco. Het komt het bedrijf op een koopadvies en een koersdoelverhoging te staan, wat beleggers aan het kopen zet.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20